Rosół staropolski – bogata zupa rodem z Mazowsza

Rosół staropolski – bogata zupa rodem z Mazowsza

Rosół staropolski – bogata zupa rodem z Mazowsza

Przepis na ten rosół znalazłam w jednej z licznych książek jakie posiadam. Zaintrygował mnie dodatek wątróbki do zupy a i ilość użytego mięsa jest też spora. Jak będziecie mieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek natki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, zupa, mięso, mielone, rosół, wątróbka drobiowa, marchewka, seler, drobiowe, makarony, wołowina, makaron, kurczak, mięso mielone, zupa z mięsem mielonym, zupa z selera, zupa grzybowa, mielone z warzywami, kurczak z warzywami, kurczak z makaronem

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.