Pierogi ruskie z boczkiem
Pierogi ruskie z boczkiem
Przepis na : obiad
Odkąd sięgam pamięcią robiła je moja babcia. Potem zaniechane przez mamę która ich nie lubiła i nie robiła. Ja zrobiłam je pierwszy raz, o zgrozo, czemu tyle zwlekałam! dla moich mięsożernych domowników to był strzał w dziesiątkę, bo podejrzewam że z samymi ziemniakami i serem by im nie smakowały, wkładka mięsna musi być i tak powstały „unowocześnione” pierogi ruskie. Są bardzo smaczne, najlepsze zaraz po ugotowaniu. Składniki: Ciasto: 60 dag mąki poznańskiej Około 350-400 ml gorącej wody 1 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon
Autor
Wanilia i Kardamon
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, boczek, pierogi przepis, pierogi, ciasto, twaróg, obiad, jajka z farszem, mięso, mielone, ziemniaki na obiad, mięso mielone, mięso na obiad, jajka nadziewane, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem
Inne przepisy z Wanilia i Kardamon
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję