Kurczak z piekarnika - aromatyczny i soczysty
Kurczak z piekarnika - aromatyczny i soczysty
Czyli jak w temacie. To do tej pory najlepszy pieczony kurczak, jakiego jadłam. Zrobiłam według przepisu na blogu Weroniki. Polecam niezdecydowanym.Składniki:3 duże udka lub ćwiartkiMarynata:3-4 łyżki oleju4 łyżki octu jabłkowegoszczypta soli1 łyżka miodu1 płaska łyżeczka ziół prowansalskichszczypta bazyliisuszony tymianek kilka igiełek świeżego rozmarynu1 płaska łyżeczka mielonego imbiru1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki2 ząbki czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, osuszamy. Mięso porcjujemy wedle uznani... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani
Autor
Ania Z
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mięso, mielone, marynaty, papryka, kurczak pieczony, świąteczne, polewa, świąteczne przepisy, rozmaryn, imbir, por , udka , obiad, pieczeń z mielonego, kurczak z porem, szybki kurczak, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, szybki obiad, obiad na szybko, kurczak w marynacie, udka z kurczaka, mięso na obiad, pieczone udka, kurczak z papryką , czosnek w ziołach, kurczak w miodzie, kurczak z czosnkiem
Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani
Dodaj komentarz