Majówka: Polędwiczki w kowbojskiej marynacie

Majówka: Polędwiczki w kowbojskiej marynacie

Majówka: Polędwiczki w kowbojskiej marynacie

Zupełnie niesamowita zaprawa na grillaz espresso, cukru brązowego i pieprzu kajeńskiego, o głębokim słodko-gorzkim smaku, pachnąca wędzonką i dymem. Prawdziwa uczta dla miłośników kawy, ale nawet jeśli ktoś za espresso nie przepada, jak Agnieszka, emu konsumpcja zgrilowanego steka z tą marynatą również sprawi ogromną przyjemność. Mieszanka kawy, brązowego cukru i pieprzu kajeńskiego nadaje mięsu niesamowitego, dymnego smaku, jakby było pieczone na węglach, bo spalone drobinki kawy dają posmak drzewnego pop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, grill, polędwiczki, polędwiczka, mielone, wołowina, polędwiczki wieprzowe, karkówka, skrzydełka, cytryna, mięso mielone, mięsa pieczone, karkówka pieczona, pieczona karkówka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.