Żurek z kapustą kiszoną

Żurek z kapustą kiszoną

Żurek z kapustą kiszoną

Taki nasz miszmasz na temat żurku. Składniki 500 g wędzonych żeberek 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 300 g kapusty kiszonej 500 ml żuru 100 g mrożonych kurek 1 cebula 1 łyżka masła kminek mielony sól,pieprz Przygotowanie Mięso wkładamy do zimnej wody ( 1,2 l ), wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, zagotowujemy. Żeberka wyciągamy, oddzielamy mięso od kości. Do garnka wrzucamy starte na dużych oczkach, jarzyny, got... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, zupa, kapustą, ziemniaki, żeberka, mielone, kurki, kapusta kiszona, żurek, grzyby, wielkanoc, mięso mielone, pieczone ziemniaki, zupa z mięsem mielonym, zupa z selera, mięsa pieczone, gotowana marchewka

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.