mięso mielone - 23354 przepisów (strona:782/1557)

Sos paprykowo- pomidorowy cioci Rysi 223

suszona z torebki) 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki oleju 1 szklanka octu 3 łyżki soli 3 słoiczki koncentratu pomidorowego 3 główki czosnku Wykonanie: Paprykę myjemy i mielimy przez maszynkę do mięsa na najdrobniejszym sitku.  Wszystkie składniki ( poza czosnkiem) wrzucamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu do zagotowania. Pod koniec gotowania dodajemy rozdrobniony czosnek. Całość gotujemy jeszcze

kgwjanczewo
Kotlety ziemniaczane z sosem 154

kotlety, których nie wyparł by się żaden wegetarianin :p Nie biorąc pod uwagę mojego sosiku. W zasadzie skład i wykonanie ich są identyczne jak zwykłych dobrych kotletów mielonych tylko, że bez mięsa a z ugotowanymi ziemniakami :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Potrawka Meksykańska 214

ząbki czosnku 1 średnią papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 puszka krojonych pomidorów papryka słodka oraz ostra mielona 1 łyżka oliwy sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa. W garnku rozgrzać oliwę, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz rozgnieciony czosnek, chwilę smażymy aż zeszkli się cebula. Następnie dodajemy zmielone mięso

kgwjanczewo
Pierogi ruskie z wędzonym serem 277

ziemniaków 0,5 kg twarogu wędzonego 1 średnia cebula 1 łyżka gęsiego smalcu sól, pieprz świeżo zmielony, papryka mielona ostra Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ostudzone ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczka. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczką , na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę i smażymy  cebulę tak aby się zeszkliła. Ostudzona

kgwjanczewo
Ciecierzyca burger 155

sól do smaku4 bułki do hamburgerów Przygotowanie:Ciecierzycę płuczę i zalewam dwoma szklankami wody zostawiam na noc. Następnego odsączam z wody i przepłukuje. Po czym mielę w maszynce do mięsa. Do masy dodaję posiekaną cebulę, łyżkę musztardy, jajko, kolendrę i kumin. Dokładnie mieszam i dosmaczam masę solą i pieprzem. Odstawiam masę na około 30 minut do lodówki

Magiczna kuchnia Darii
Uszka z grzybami prawie wigilijne 143

mąką i przekładam do niej ciasto, przykrywam ściereczką i odstawiam aby ciasto odpoczęło (około 1 godziny).W czasie gdy ciasto odpoczywa przygotowuję farsz. Rozmrożone wcześniej grzyby mielę w maszynce do mięsa. Cebulę drobno siekam i podsmażam około 3 minut na maśle. Do podsmażonej cebuli dodaję zmielone grzyby i razem podsmażam do momentu odparowania płynu. Następnie dodaję bułkę tartą i dosmaczam

Magiczna kuchnia Darii
Domowa Masa Makowa 191

początek mak wsypujemy do wysokiej miski i zalewamy litrem wrzątku – odstawiamy na około 2 godziny – ja zostawiam zawsze na noc. Po tym czasie mak odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa. Do tak zmielonego maku dodajemy cukier puder, cynamon i dokładnie mieszamy, następnie dolewamy miód i ekstrakt pomarańczowy.Kolejnym krokiem jest dodanie posiekanych na drobno orzechów i skórki pomarańczowej

Słodkie Przyjemności
Kulki drobiowe w migdałach-karnawałowa przekąska 251

przystawki :)Składniki:ok. 40 dag mięsa z kurczaka (najlepiej z udek)1 jajkoszklanka płatków migdałowychsól, pieprz1 łyżka tartej bułkigotowy słodki sos chilikilka pomidorków koktajlowychwykałaczkiGotujemy udka. Następnie obieramy mięso od kości i mielimy w maszynce. Jeśli nie mamy maszynki to drobniutko siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą i mieszamy. W dłoniach formujemy kulki i obtaczamy w płatkach

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi Ruskie 300

Odrywamy część ciasta a resztę trzymamy pod miską. wałkujemy.Ziemniaki gotujemy z dodatkiem soli, cebulę, czosnek kroimy w kostkę i smażymy na zloty kolor.Ugotowane ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy cebulkę i doprawiamy do smaku.Wrzucamy przygotowane pierogi do wrzatku i gotujemy chwile od momentu wypłynięcia.Jeśli chcemy pierogi zamrozić, układamy na lnianej ściereczce do całkowitego ostygnięcia, przekładamy

NaKońcuJęzyka
Chinkali – gruzińskie pierożki 218

momentu aż przestanie się kleić do rąk. Z ciasta robimy wałek o średnicy mniej więcej 4 cm i kroimy na kawałki po ok.1 cm. FARSZ: Mięsa oczyszczamy a następnie mielimy. Dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę , zioła oraz sól i świeży pieprz. Dokładnie mieszamy a następnie dodajemy ciepłą wodę i jeszcze raz mieszamy / wyrabiamy. CAŁOŚĆ: Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy bardzo

Ostra na Słodko
Pasztet domowy pieczony 178

masła klarowanego lub oleju podsmażamy wątróbkę. Dodajemy pokrojone cebulę i czosnek i wstępnie przyprawiamy Barbecue. Chwilę smażymy.    Kroimy na kawałki gotowane i surowe mięso. Wątróbkę, mięso, warzywa i bułkę mielimy.    Dodajemy jajka, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Dokładnie uciskamy.    Na wierzchu robimy wzorek

Maminek kulinarny
Knedle ze śliwkami 324

Składniki: 500 g śliwek węgierek cynamon mielony 700 g ugotowanych ziemniaków jajko 250 g mąki (w wersji bezglutenowej mąki ziemniaczanej) szczypta soli 1/2 szklanki cukru 4-5 łyżek masła 2 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Śliwki myjemy, osuszamy, drylujemy, oprószamy cynamonem. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub mielimy w maszynce do mięsa. Przekładamy je na stolnicę, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, szczyptę

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet z gęsi z pistacjami 197

pistacji Przygotowanie: Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na smalcu. Pod koniec smażenia dodajemy oczyszczoną wątróbkę i smażymy przez chwilę, aby się zaparzyła, ale pozostała miękka. Gęsie mięso (ugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz, rosół i dokładnie wyrabiamy mikserem. Na koniec dodajemy obrane pistacje i mieszamy. Przygotowujemy formę do pieczenia

Smakowity Blog Kulinarny
Kluski z makiem i bakaliami 200

małym ogniu, aż da się rozetrzeć między palcami (tj. będzie pozostawiał maź). Ugotowany mak odsączyć na sicie, wystudzić i zmielić 3 - 4 razy w maszynce do mięsa z sitem do mielenia maku. Miód i masło włożyć do rondelka i podgrzewać stale mieszając, aż masło się rozpuści, a całość połączy. Tak przygotowaną mieszankę dodać do zmielonego maku. Rodzynki zalać gorącą wodą

Gospodyni Miejska
PULPETY RYBNE ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 203

użyliśmy rybki, chociaż w trochę innej postaci.Użyłam do nich:1kg filetów z dorszamała cebulaprzyprawa do rybmajeraneksolpieprzodciśnięta kajzerkaprzecier pomidorowy z bazylią i oreganoWykonanie:Filety kroimy na kawałki, mielimy w maszynce do mięsa wraz z cebulą o wcześniej namoczoną w mleku kajzerką. Masę rybną przyprawiamy przyprawą do ryb, majerankiem, odrobiną soli i pieprzu. Dobrze mieszamy, aż do dokładnego połączenia składników. Ręką

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania