mięso mielone - 22854 przepisów (strona:787/1524)

Duszona łopatka wieprzowa z ryżowymi kotletami 196

mięso twarde, ścięgniste, niesmaczne. Jak bardzo się myliłam! Kiedy zostało mi trochę tego mięsa po zrobieniu shoarmy (przepis tu: KLIK ), postanowiłam je udusić. Raz kozie śmierć, pomyślałam, jak będzie niezjadliwe, najwyżej kot zje. Muszę przyznać, że trzeba poświęcić chwilę na duszenie, ale smak jest tego naprawdę warty. Z pieczarkami i w towarzystwie kotletów ryżowych z bryndzą - niebo! Składniki: NA MIĘSO(...)smażenia DODATKOWO:  szparagi papryka Przygotowanie: MIĘSO: Oczyszczone mięso pokroić na grube kawałki, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać w garnku, mocno obsmażyć na nim łopatkę, aby zamknąć wszystkie pory.  Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Rozpuścić na patelni masło, obsmażyć warzywa. Dodać do mięsa. Czosnek obrać, dodać również do mięsa. Zalać 1/2 - 3/4 szklanki wody, dodać jeszcze

Cakes By Kejt
Pikantne flaki w rosole (dršťková polévka) 189

mięsa wołowego rosołowego z kością 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 mały seler 1 mały por pół łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz, majeranek 3 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu czarnego Mięso na wywar płuczemy pod bieżącą wodą. Przekładamy je do garnka i zalewamy zimną wodą tak, by zostało przykryte z dwucentymetrową nadwyżką. Wodę(...)garnku, następnie zmieniamy wodę i w świeżej gotujemy je około 15 minut, po czym odcedzamy. Gdy wywar będzie gotowy, wyjmujemy z niego mięso oraz warzywa i przyprawy. Przyprawiamy go dobrze solą oraz pieprzem, najlepiej świeżo mielonym. Dorzucamy również pół łyżeczki ostrej papryki. Do wywaru wrzucamy obgotowane flaki i wszystko razem mieszamy. Wciąż na małym ogniu, całość gotujemy jeszcze przez

Kuchenna Kontrrewolucya
befsztyki z polędwicy wołowej 223

Składniki: polędwica wołowa, po trzycentyetrowej grubości plastrze na osobę sól pieprz oliwa z oliwek masło Mięso posypać grubą solą i grubo mielonym pieprzem, włożyć na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć na rumiano z każdej strony, w tym również boków, około 2 – 3 minut (smażone za długo robią się twarde). Pod koniec smażenia włożyć kawałek masła na patelnię(...)roztapiającym się polewać befsztykiZdjąć mięso z patelni, dać mu chwilę odpocząć. Przed podaniem, na każdy befsztyk położyć kawałek świeżego masła

stajnia gołębie od kuchni
Gniazda makaronowe z mielonym 71

zaskoczy gości. Nikt nie zdoła oprzeć się pokusie skosztowania tej potrawy. Przepis pochodzi od pani Agnieszki. Dziękuję serdecznie za przesłanie przepisu. Składniki 0,5 kg mięsa  … The post Gniazda makaronowe z mielonym appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej 171

Dodatkowo: garść drobno posiekanej natki pietruszki Kaszę jaglaną wyłożyć na sitko i przepłukać najpierw zimną, a następnie gorącą wodą. Ugotować ją do miękkości w osolonej wodzie. Mięso z indyka zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę pokroić na ćwiartki i również zmielić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. W dużej misce wymieszać mięso, kaszę jaglaną, cebulę, bułkę tartą

Bullio
Domowe burgery 202

Składniki na burgera: - 150g mięsa wołowego (u mnie antrykot), - ząbek czosnku, - łyżeczka musztardy dijon, - sól, - świeżo mielony pieprz czarny. Dodatki do burgera: - 1 bułka grahamka, - sos barbeque z  tego przepisu , - sałata lodowa, - pomidor, - czerwona cebula, - ogórki konserwowe. Do podania: - frytki pieczone z  tego przepisu Mięso zmielić w maszynce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę musztardy, sól

Zgrabne Gotowanie
SZTUKA WOŁOWINY W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 126

łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka mąki pszennej masło klarowane / olej rzepakowy z łyżką masła słodka, mielona papryka sól morska świeżo mielony pieprz Dwie godziny przed pieczeniem mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem, oczyszczamy. Kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Płaty mięsa posypujemy z obydwu

KuchcikoweLove
Domowa wędlina z łopatki 160

wieprzowej czubata łyżeczka soli 2 czubate łyżki żelatyny łyżeczka czarnego pieprzu 5 suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie   Łopatkę płuczemy ,połowę mięsa kroimy w drobną kostkę ,drugą połowę mielimy razem z pomidorami i czosnkiem .Całość mieszamy z przyprawami ,dodajemy wodę i żelatynę. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy ręką. Miskę z mięsem zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy

R'n'G Kitchen
Schab pieczony na spodzie jarzynowo-owocowym 183

schabu 2-3 cebule 2 marchewki 2-3 łodygi selera naciowego liście pora 1 pomarańcza 1 cytryna 1 szklanka wywaru z jarzyn sól pieprz majeranek słodka mielona papryka Wykonanie: Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem, papryka  i majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym

Bea(u)ty kitchen
Karkówka pieczona w marynacie 108

ząbki czosnku 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki chrzanu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka wędzonej papryki 1 / 2 łyżeczki mielonego chili (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Karkówkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso naciąć do połowy wysokości w plastry o grubości 2 cm. Czosnek obrać, drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę(...)miseczce wymieszać ketchup, musztardę, chrzan, sól, pieprz mielony, wędzoną paprykę, chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Karkówkę dobrze wysmarować marynatą, także w środku między nacięciami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, w którym mięso będzie pieczone, polać resztą marynaty. Naczynie przykryć, wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia karkówkę wyjąć z lodówki na co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Piekarnik

niecodziennikpary
Pikantna pasta kanapkowa z gotowanego mięsa i wędzonego boczku 159

gotowana , kawałek selera gotowanego , 1 mała papryczka chili , 1 średnia cebula , 2 średnie ząbki czosnki , 4 łyżki masła , 1/2 pęczka szczypiorku , 1 łyżka posiekanej natki pietruszki . Mięso i boczek zmielić maszynką do mielenia - ja użyłam średniej grubości sitka. Marchewkę, pietruszkę i seler również zmielić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Papryczkę chili umyć i drobno posiekać. Czosnek również drobniutko posiekać. Masło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szmurowane mięso czyli kaszubski obiad 329

młodych ziemniaków 1 mała młoda kapusta 1/2 pęczka koperku 100 g boczku wędzonego  2 łyżki mąki pszennej majeranek   sól gruboziarnista pieprz czarny świeżo mielony ewentualnie 3 suszone grzyby 1. Mięso umyć, osuszyć. Dokładnie natrzeć solą i  pieprzem i odstawić do lodówki na godzinę.2. Następnie otoczyć w mące i obsmażyć na klarownym maśle lub oleju. Później

Apetyczna babeczka
PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK 176

brak Wam czasu. Już od dawna nie kupuję pasztetu w sklepie, bo zwyczajnie nie mam zaufania do jego składu. . Pracę rozkładam sobie na dwa dni. Zazwyczaj mięso duszę wieczorem, a na drugi dzień mielę, doprawiam i piekę. Na kolację mam już gotową całkiem sporą porcję pysznego, świeżutkiego pasztetu. PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK /keksówka(...)gałka muszkatołowa, pieprz, sól Udka z kurczaka posolić, popieprzyć i ułożyć w garnku. Dodać pokrojoną w większe kawałki marchewkę, cebulę i pieczarki. Udusić do miękkości ( około 1 godziny ). Oddzielić mięso od kości, a w wywarze z duszenia namoczyć kajzerkę. Mięso z warzywami i namoczoną bułką zmielić , dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozpuszczone i przestudzone masło. Dokładnie wymieszać i doprawić

Pieguskowa Kuchnia
Zupa gulaszowa z indykiem i kukurydzą 172

indyka, można je oczywiście zastąpić innym mięsem. Zupa jest sycąca, najczęściej ją podaję z pieczywem. SKŁADNIKI : 60 dag mięsa gulaszowego z indyka, 1 marchewka, ćwiartka selera, 1 cebula, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej(...)puszki kukurydzy konserwowej, 1 łyżka mąki, 3 łyżki masła, szczypta majeranku, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso kroję w kostkę i oprószam mąką. Razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam 2 litry wody. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu 30 minut. 2. Marchewkę oraz seler obieram i kroję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mięsny placek z warzywami i pieczarkami w cieście francuskim -powstał z tego taki szybki obiad 134

Przepis znaleziony w starej gazetce .Autora brak ,więc nie wiadomo kto to wymyślił ja w każdym razie pozmieniałam składniki . składniki 25 dag mięsa zmielonego -ja dałam z indyka 25 dag fileta z kurczaka oczyszczonego i drobno pokrojonego 25 dag pieczarek usmażonych już 1 opakowanie ciasta francuskiego -rozłożyć je i troszkę rozwałkować -przyciąć do wymiarów tortownicy 24 cm ,ja przekroiłam(...)mała cukinia starta na tarce 2 łyżki sosu sojowego 1 jajko 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy sól ,pieprz zioła, ser parmezan przygotowanie Mięso usmażyć na patelni fileta i mielone z przyprawami. Pieczarki wcześniej usmażyć. To co mamy już usmażone dajemy do miski .Do miski dodać marchewkę ,cukinię ,sos sojowy ,i pozostałe składniki można jeszcze dodać

Moje Wyroby
Wołowe klopsiki z daktylami 108

garść namoczonych i pokrojonych daktyli – garść ogrodowej rukoli (dostałam od znajomych) – słoiczek koncentratu pomidorowego – 1/2 kubka czerwonego wytrawnego wina – sól, pieprz, cząber Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy (ja użyłam w tym celu blendera). Dodajemy 1/2 posiekanej cebuli, jajko, daktyle i przyprawy, po czym wszystko raz jeszcze blendujemy. Z powstałej masy formujemy kulki, podsmażamy

Szybko Tanio Smacznie