Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem.

Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem.

Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem.

W ubiegłym roku na wielkanocne święta zrobiłam pyszny pasztet, tym razem będzie to drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem.Można podawać na ciepło i zimno-najlepiej z dodatkiem żurawiny lub borówki. SKŁADNIKI: 4 pojedyńcze filetyz kurczaka 2-3 marchewki z rosołu 1-2 ząbki czosnku 30 dag. pieczarek 1-2 jajka 4 gotowane jajka 1 łyżeczka lubczyku, majeranku lub tymaianku 1/2 łyżeczki ziół włoskich 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz biały bułka tarta WYKONANIE: pieczarki obieramy, kroimy w plastry, dodajemy cebulkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, przepisy na święta, mięso, pieczarki, bułki, marchewka, drobiowe, żurawina, pasztet, mielone, rosół, kurczak, wielkanoc, mielone pieczarki, mięso mielone, kurczak z czosnkiem, kurczak z pieczarkami, kurczak pieczony, kurczak po włosku, jajka na święta, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.