Faszerowane bataty (wegańskie)

Faszerowane bataty (wegańskie)

Faszerowane bataty (wegańskie)

Przepis na : obiad

Bataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Pyszne, zdrowe i niebanalne, wegańskie danie na obiad lub kolację. Przyznam, że trochę zabawy jest z tym daniem, gdyż składa się ono z kilku etapów. Trzeba upiec ziemniaki oraz przygotować chrupiące tofu, następnie wykonać gulasz i na końcu zrobić pastę z awokado. Jednak jest ono bardzo proste w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, obiad, awokado, tarta, ciasto, kolacja, zupa, pasta, ciasteczka, ciastka , tort, ziemniaki, bez pieczenia, torty, fasolka, czerwona fasola, pieczone ziemniaki, ciasta bez pieczenia, gulasz, ciasto bez pieczenia, mięso mielone, zupa pomidorowa, papryka faszerowana

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.