Faszerowane bataty (wegańskie)

Faszerowane bataty (wegańskie)

Faszerowane bataty (wegańskie)

Przepis na : obiad

Bataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Pyszne, zdrowe i niebanalne, wegańskie danie na obiad lub kolację. Przyznam, że trochę zabawy jest z tym daniem, gdyż składa się ono z kilku etapów. Trzeba upiec ziemniaki oraz przygotować chrupiące tofu, następnie wykonać gulasz i na końcu zrobić pastę z awokado. Jednak jest ono bardzo proste w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, obiad, awokado, tarta, ciasto, kolacja, zupa, pasta, ciasteczka, tort, ziemniaki, bez pieczenia, torty, fasolka, czerwona fasola, pieczone ziemniaki, ciasta bez pieczenia, gulasz, ciasto bez pieczenia, mięso mielone, zupa pomidorowa, papryka faszerowana

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.