FRANKFURTERKI DOMOWE, WĘDZONE + FILMIK

FRANKFURTERKI DOMOWE, WĘDZONE + FILMIK

FRANKFURTERKI DOMOWE, WĘDZONE + FILMIK

Frankfurterki przygotowane w domu są tak pyszne jak kupne, moim zdaniem dłużej się przechowują w chłodnym miejscu bez psucia i nalotu. Przepis na kiełbaski jest bardzo tradycyjny, przyprawy można zmodyfikować jednak doprawione według tego przepisu są rewelacyjne, lekko pikantne, idealne. SKŁADNIKI : 1,2 kg łopatki wieprzowej 30 dkg boczku świeżego 30 g peklosoli ( 20 na 1 kg mięsa ) 1 łyżka majeranku 1 łyżka pieprzu ( + odrobina pieprzy gruboziarnistego ) 1 łyżka pieprzu ziołowego 4 ząbki czosnku 100 ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.