Jesienią organizm domaga się konkretów i większej liczby kalorii, rozgrzewające dania jednogarnkowe są teraz na czasie, forszmak wspaniale rozgrzewa dzięki mielonej papryce , szybko się robi i syci na wiele godzin. Można nim nakarmić całą rodzinę i każdy może sobie odgrzać, kiedy tylko ma na to ochotę. Idealny zamiast dwudaniowego obiadu. Składniki: 70 dag schabu bez kości 30 dag cienkiej kiełbasy np. śląskiej około 800 ml wody lub domowego bulionu 2 cebule 2 marchewki 1 czerwona... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...