Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem

Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem

Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem

Przepis na : obiad

Na dzisiejszy obiad polecam sycące danie jednogarnkowe z fasolą i mięsem. Potrawę przygotowałam w lekko pikantnej wersji, doprawiając ją do smaku pieprzem cayenne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 40 dag fasoli "Jaś", 1/2 kg karkówki bez kości, 1 litr wody, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1/2 łyżki kminku, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka majeranku, 1,5 łyżki masła, 1,5 łyżki mąki sól piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.