Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem

Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem

Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem

Przepis na : obiad

Na dzisiejszy obiad polecam sycące danie jednogarnkowe z fasolą i mięsem. Potrawę przygotowałam w lekko pikantnej wersji, doprawiając ją do smaku pieprzem cayenne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 40 dag fasoli "Jaś", 1/2 kg karkówki bez kości, 1 litr wody, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1/2 łyżki kminku, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka majeranku, 1,5 łyżki masła, 1,5 łyżki mąki sól piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, papryka, mielone, mięso, zupa pomidorowa, warzywa, obiad, karkówka, danie jednogarnkowe, mięso mielone, karkówka w cebuli, mięso na obiad, czerwona fasola, fasola czerwona, dania bez mięsa, karkówka na obiad, mielone z warzywami

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.