Przepis na : obiad
Składniki : ok. 50 dag żołądków gęsich 2-3 marchewki 1 średnia cukinia 2 cebule 3 małe czerwone papryki sól, pieprz, liść laurowy ewentualnie 2 ząbki czosnku Przygotowanie : Warzywa umyć, cebulę i marchew obrać i pokroić Umyte żołądki pokroić wg uznania i wrzucić do wrzącej wody z liściem i pieprzem ziarnistym- gotować do prawie zupełnej miękkości ( trwa to długo, bo ok. 2 godz, w trakcie trzeba kontrolować gotowanie, dolewać przegotowanej wody, by mięsa nie przypalić) Warzywa pokroić i dodać w kolej... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula