Dziś porządnie doprawione czosnkiem i winem mięso czerwone na obiad – baranina podana z warzywami. Marynowana, głaskana, doprawiona, upieczona, krucha, wyjątkowa! Sekretem każdego dobrze przyrządzonego mięsa są – jak dla mnie niewątpliwie – przyprawy, zaprawy i marynaty. Wzbogacają smak, aromat, a także kruchość mięsa. Zawsze marynuję mięso, jest to dla mnie wstępne (konieczne) przygotowanie mięsa do dalszych działań w kuchni, które skraca czas jego przyrządzenia. Marynaty konserwują, nadają soc... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...