Baranina po turecku

Baranina po turecku

Baranina po turecku

Dziś porządnie doprawione czosnkiem i winem mięso czerwone na obiad – baranina podana z warzywami. Marynowana, głaskana, doprawiona, upieczona, krucha, wyjątkowa! Sekretem każdego dobrze przyrządzonego mięsa są – jak dla mnie niewątpliwie – przyprawy, zaprawy i marynaty. Wzbogacają smak, aromat, a także kruchość mięsa. Zawsze marynuję mięso, jest to dla mnie wstępne (konieczne) przygotowanie mięsa do dalszych działań w kuchni, które skraca czas jego przyrządzenia. Marynaty konserwują, nadają soc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, sosy, żeberka, obiad, ziemniaki, wołowina, dania mięsne, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, mięso mielone, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki z czosnkiem, bez pieczenia

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.