Pasztet domowy

Pasztet domowy

Pasztet domowy

Pasztet domowy Gotowy pasztet Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu (wieprzowego lub gęsiego) 2 jajka ¼ szklanki bułki tartej 1,5 czerstwej bułki Sól, pieprz, gałka muszkatołowa,  Sposób przygotowania Bułki moczymy w wodzie. Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę i przesmażamy partiami na podgrzanym na patelni smalcu. Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, tarta, pasztet, wątróbka drobiowa, drobiowe, jajko, mięso, boczek, mielone, ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, pasztet wieprzowy, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczony boczek

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.