mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1095/1557)

Chrupiące kotleciki curry i risotto z warzywami 117

mielonej 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta chili, pieprzu i gałki muszkatołowej olej do smażenia Risotto: 1 szklanka ryżu 1/4 szklanki białego wina 2 szklanki bulionu 2 łyżki masła 1 mała cebula 1 mała cukinia (lub pół większej) 1/2 czerwonej papryki Przyprawa: sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżka oleju       *** Mięso

Blog z Apetytem
Surówka z selera,marchewki i jabłka-pyszna 126

mięs i ryby. Ja taką surówkę uwielbiam na kanapki z szynką, rewelacja. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 1 średni  seler 1 duża marchewka    1 jabłko 2 łyżki majonezu lub według uznania sól, pieprz do smaku Wykonanie: Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, następnie dodajemy majonez według uznania, przyprawiamy solą i świeżo mielonym

Sama słodycz i szczypta chili
Spaghetti z mieloną wołowiną i czerwonym winem 138

mielonej wołowiny 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina 1 duża cebula 6 ząbków czosnku 750ml passaty pomidorowej  2 łyżeczki suszonej bazylii 3 łyżeczku suszonego oregano sól, pieprz oliwa z oliwek  starty ser cheddar do posypania świeża bazylia do dekoracji 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przez około 10 minut mięso

Szefowa kuchni
Słodko-kwaśny sos z cukinii 185

mięs, kanapek…itp. Sos świetnie smakuje np. wymieszany z kremowym serkiem typu philadelphia i makaronem, takie danie podane na ciepło to świetny pomysł na bardzo szybki obiad.     Składniki: 1,5kg cukinii 1,5kg pomidorów 1 kg czerwonej papryki 1 papryczka chilli 3 cebule 5 ząbków czosnku 500g koncentratu pomidorowego 3 łyżki soli 1 łyżeczka słodkiej mielonej

Blog z Apetytem
Menu na tydzień: Niedzielny obiad i 5 lanczy na cały tydzień 109

danie z mielonej wieprzowiny i warzyw, zrobione na mocno rozgrzanej patelni. Bardzo aromatyczne i bardzo proste. Do mielonki można podać makron ryżowy lub ryż zanurzony w specjalnym słodko-słonym sosie. Czwartek: Indyk z grzybami po chińsku Jak na danie stir fry przystało robi się je bardzo szybko, przy czym metoda smażenia jest dość ciekawa, bo obsmażone mięso podlewa się

Niedzielny kucharz
Boeuf Strogonow 186

łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta pieprzu chilli cayenne ok. 3-4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól i pieprz do smaku 1-2 łyżki mąki pszennej + kilka łyżek zimnej wody (opcjonalnie – do zagęszczenia sosu) opcjonalnie: gęsta kwaśna śmietana 18% do zabielenia gulaszu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na Boeuf Strogonow: Mięso umyć

Kulinarne Przeboje
Meksykańskie kotlety schabowe 167

łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Schab kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Odkrawamy białą błonkę a następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie filety.Kotlety oprószamy solą i pieprzem, zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę (lub na noc).Jajko roztrzepujemy z mlekiem, w którym moczyło się mięso. Bułkę tartą

Qchnia po prostu
Sałatka z duszonych warzyw 152

mięsem, jak i z jajkiem sadzonym. Czas ich duszenia można zmodyfikować w zależności od gustu, ja lubię warzywa pośrednie, nie zbyt twarde, ale i nie całkiem miękkie Sałatka z duszonych warzyw Składniki: 2 papryki czerwone 2 kolby kukurydzy 1 średnia cukinia 3 łyżki masła kilka lisków świeżych ziół (u mnie oregano, tymianek i majeranek) świeżo mielony pieprz sól

PatiGotuje
Zupa tajska 179

SKŁADNIKI: mięso z 2 ćwiartek z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cm korzenia imbiru 1/2 ostrej świeżej papryczki 2 małe cebule 1 średnia marchewka 150 g pieczarek 1 mała cukinia 1 l bulionu drobiowego lub rosołu puszka mleka kokosowego (400 g) 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka octu spirytusowego 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy garść

Kuchnia od dwojga
Kurczak pieczony 147

czarnego mielonego, 2-3 łyżki oleju. Kurczaka podziel na porcje, umyj i osusz. Do miski wlej olej i wsyp sól, paprykę, kurkumę i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj. Tak przygotowaną mieszanką natrzyj ze wszystkich stron kurczaka. Kurczaka przełóż do miski. Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Zamarynowane mięso ułóż

blog.moje-pasje.info
Golonka po bawarsku. 175

pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki ostrej papryki (opcjonalnie) 1 czubata łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE: Golonki myjemy (jeżeli trzeba -opalamy)wkładamy do garnka. Zalewamy woda. Dodajemy ziele, liście laurowe, pieprz. Przed zagotowaniem zbieramy powstałe  burzowiny. Gotujemy godzinę.Sprawdzamy,czy powstały wywar jest dosyć słony, jeżeli nie-to dosalamy. Do garnka wkładamy włoszczyznę.Gotujemy do miękkości mięsa.Gdy mięso

Kopystką po garach
Tikka masala - czyli kurczak w indyjskim sosie 177

kuminem, mielonym chilli i czarną solą. Jeśli boimy się, że wyjdzie za pikantne, dodajemy mniej sproszkowanego chilli lub wstrzymujemy się z dodaniem przyprawy pod sam koniec.  Smażymy mieszając, aż cebulka łądnie zbrązowieje. Zalewamy całość bulionem, passatą oraz dodajemy koncentrat. Kurczaka kroimy w ok. 2-3 cm kostkę i dorzucamy do powstającego sosu. Przykrywamy i dusimy, aż mięso zmięknie

Kuchnia od dwojga