mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1087/1557)

Golonka pieczona w piwie 229

czosnek, paprykę oraz mielony pieprz i całość mieszamy. Przestudzone delikatnie golonki dodajemy do marynaty i odstawiamy na minimum 1 godzinę, aby przeszły smakiem. Po tym czasie golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je marynatą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy przez ok. 1 godzinę. Musimy pamiętać żeby od czasu do czasu podlać mięso marynatą. Artykuł Golonka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PAŁECZKI Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z WARZYWAMI 145

Drób jest mięsem najczęściej spożywanym w moim domu. Dzieciaki cenią go za delikatny smak, a ja za różnorodność jego przygotowania. Te same danie może za każdym razem smakować inaczej, dzięki zmianie dodatków, przypraw.  Składniki: pałeczki z kurczaka 1 kg 1/2 kg ziemniaków 4 cebule oliwki zielone bez pestek sól, pieprz papryka słodka, papryka ostra mielona natka pietruszki olej

Z Majeczką w kuchni
Smażone zielone pomidory nieceo inaczej 143

być tylko z mięsa wędzonego. I tak dalej, i tak dalej. Abstrahując od sprzeczania się na temat kryterium uzualnego, polecam poczytać co na ten temat myśli dr. hab. Katarzyna Kłosińska z Uniwersytetu Warszawskiego, członkini Rady Języka Polskiego.  Składniki: - zielone (niedojrzałe) pomidory - dojrzałe pomidory - płatki owsiane - płatki kukurydziane - bułka Wykonanie: Pomidory kroimy na plasterki. Płatki owsiane mielimy na pył

Kryzysowa Książka Kucharska
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I SOCZEWICĄ 212

kurczaka. Mięso możemy usmażyć również na patelni grillowej.  Składniki: 30 dag piersi  z kurczaka 1 /2 szklanki soczewicy z puszki 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki pęczek natki pietruszki pól puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu sól pieprz przyprawy do ugrilowania kurczaka: 5 łyżek oleju przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, suszona bazylia, papryka słodka mielona, chili mielone

Z Majeczką w kuchni
Wegańskie kiełbaski z puree ziemniaczanym i podsmażoną cebulką 160

jest obowiązkiem jedzenie mięsa codziennie choć jest to dobre źródłem białka. Możemy taką wegańską opcję przygotować na obiad raz w tygodniu i przekonać się, że warzywa nie gryzą oraz że wegańskie posiłki mogą być bardzo smaczne!!!! Składniki na 4 porcje: 800g marchewki 3 czubate łyżki masła orzechowego 4 łyżki bułki tartej łyżka papryki chilli łyżka mielonej kolendry 800g ziemniaków

wysmienity
Kurczak duszony z pieczarkami i pomidorkami 410

łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól masło klarowane lub olej do smażenia 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 100 ml białego wina 1 gałązka rozmarynu 2-3 gałązki tymianku (moje są krótkie) 400 g pomidorków koktajlowych w puszce (mogą też być zwykłe) 125 ml wody pieprzu do smaku garść natki pietruszki do posypania Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem. Natrzeć

Pełny talerz
Schab rolowany z suszoną żurawiną 178

łyżka słodkiej mielonej papryki 3 łyżki musztardy sarepskiej lub delikatesowej 1/2 szklanki wody lub bulionu Do miseczki przełożyć musztardę. Dodać olej, słodką paprykę oraz sos balsamiczny. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić. Schab oczyścić z wszelkich błonek. Mój schabik miał cienką warstwę tłuszczyku, który zostawiłam. Następnie schab rozkroić wzdłuż dłuższego boku na jeden duży płat mięsa. Rozkrojony schab posmarować

Monia miesza i gotuje
Wegańskie pieczone pulpety z batata i tofu 125

pulpeciki- uwaga bez mięsa- jednak z dużą zawartością białka. Smaczne, wegańskie z delikatną nutą sezamu- powinny chociaż raz zagościć na naszym talerzu. Są świetną alternatywą dla mięsnej pulpecików. SKŁADNIKI: 100g tofu naturalnego 1/2 batata 4 łyżki białego sezamu przyprawy: chili, czosnek niedźwiedzi, curry, pieprz ziołowy  WYKONANIE: batata obieramy i trzemy na tarce 2 łyżki sezamu mielimy w młynku tofu

healthy dreams
Kurczak po hiszpańsku 197

można zastąpić mięsem jagnięcym. W oryginalnym przepisie jest cały kurczak pokrojony na 8 części. Ja użyłem tylko udek.   Składniki po 4 udka i podudzia kurczaka 100 g szynki serrano 1 cebula 2 średnie czerwone papryki 400 g pomidorów 10 ml czerwonego wina 30 ml bulionu drobiowego 1 łyżka słodkiej papryki olej sól pieprz świeżo mielony Przygotowanie Udka

R'n'G Kitchen
Cytrynowo - imbirowa polędwica w orientalnym stylu 165

przyprawiłam ten gatunek mięsa w stylu orientalnym, a efekt jest taki, że następnego razu doczekać się wprost nie mogę. Sprawdźcie sami czy mój samozachwyt nie jest aby przesadzony. Składniki (na 2 - 3 osoby): 1 polędwiczka wieprzowa 2 łyżki miodu płynnego ( u mnie syrop z mniszka lekarskiego) 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka oleju

Kuchnia po mojemu
Marokański kurczak z figami 200

szczypta mielonego czosnku   sól i pieprz do smaku   woda - gdyby sos był zbyt gęsty  Przygotować nadzienie - wymieszać ze sobą posiekane figi, miód, migdały i ziele angielskie . Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem (nie powinny być zbyt grube, ale nie mogą też być podziurawione).   Ł yżkę nadzienia nałożyć na środek każdego rozbitego filetu i zwinąć mięso

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Stek z pieczonymi warzywami 332

polędwicę. Kawał mięsa i słodkie warzywa – prawdziwa uczta. Do tego cierpki, winny sos – dla koneserów. Stek z pieczonymi warzywami: 2-3 steki z polędwicy wołowej (każdy ok. 2,5 cm grubości) 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 liść laurowy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 2 łyżki zimnego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Pieczone

Poezja smaku
Bigos najlepszy 280

łyżki papryki mielonej ostrej 1 łyżka pieprzu 2 i 1/2 płaskiej łyżki przyprawy typu Kucharek 1 łyżka przecieru pomidorowego Pudliszki lub Łowicz 3 kg kapusty kiszonej 4 duże cebule 3 łyżki mąki pszennej przyprawa w płynie Magi sól Kapustę odcisnąć, pociąć na krótko, zalać zimną wodą, a następnie przecedzić. Ponownie zalać wodą, ugotować. Odcedzić. Mięso i kiełbasę pokroić

Praktyczna pl
Gołąbki na dziko 280

800g mielonej wieprzowiny - mała główka kapusty (ok. 700g) - 1,5 szklanki ugotowanego ryżu - 2 jajka - 5 łyżek kaszy manny - 250 g wędzonego boczku - 2 średnie cebule - 3 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku - mąka pszenna     Kapustę cienko szatkuję, lekko solę, wygniatam, odlewam powstały sok. Boczek przesmażam z cebulą. Wszystkie składniki, a więc mięso, kapustę, boczek

mojewypiekiinietylko
Schab Pani Jadzi 166

leżakowanie. 1/2 kg schabu 1 łyżka soli 1 łyżka cukru  pół łyżki pieprzu mielonego czarnego Przyprawy wymieszać i wsypać do worka foliowego. Schab umyć i obsuszyć papierowym ręcznikiem, następnie włożyć do worka z przyprawami. Obrócić kilka razy, tak aby mięso było obtoczone w przyprawach. Szczenie zawiązać i włożyć na 4 dni do lodówki. Codziennie odwracać worek, aby mięso

Praktyczna pl