mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1084/1524)

Kurczak po żydowsku. Kurczak z piekarnika w pikantnym sosie. 270

żydowsku od ORZECH - 3 łyżki zalewy z ogórków j/w - 3 łyżki keczupu premium od Folwark - 2 łyżeczki czosnku mielonego - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - łyżeczka papryki ostrej mielonej - sól -olej Wykonanie Pałki z kurczaka posypałam delikatnie solą i natarłam wszystkimi przyprawami, odstawiłam w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Pieczarki pokroiłam w grube plastry, obsmażyłam chwilkę(...)kurczaku rozłożyłam równomiernie pieczarki i pokrojone w plastry ogórki po żydowsku. W małym garnuszku przygotowałam sos: wymieszałam trzy łyżki zalewy z ogórków z trzema łyżkami keczupu. Powstałym sosem zalałam mięso. Naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około godzinę w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Przez pierwsze 40 minut piekłam pod przykryciem, resztę czasu bez. Kiedy skórka na kurczaku

Kuchnia z widokiem na ogród
Burrito 165

nadzienia, zwykle zawierającego mięso i warzywa. Istnieje jednak bardzo wiele szczegółowych wariantów burrito, w zależności chociażby od regionu czy indywidualnych upodobań. W praktyce bardzo popularne są rozmaite połączenia mielonego/siekanego mięsa i ryżu. Nasz przepis może wyglądać trochę jak połączenie chili con carne ze smażonym meksykańskim ryżem . I nie jest to przypadek, bo z grubsza takie było nasze założenie. Przygotowanie nadzienia(...)praktyczne meksykańskie burrito z wołowiną i smażonym ryżem. Sycąca przekąska łatwa do zjedzenia „w biegu” w niemal dowolnym momencie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4-6 osób) Nadzienie 500g mielonej wołowiny 2 średnie czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 papryczki chili (lub więcej, zależnie od upodobań) 200g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej) 500ml bulionu wołowego (może być z kostki

Kulinarna Pokusa
Pieczony kalafior z serkiem wiejskim 184

litr bulionu warzywnego 1 opakowanie serka wiejskiego light 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki suszonego czosnku garść zieleniny (rukola, szczypior, natka) sól grubo mielony pieprz Kalafiora kroimy, zostawiając same różyczki. W dużym garnku grzejemy bulion warzywny i na wrzący wrzucamy kalafiora. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i odstawiamy. Serek wiejski mieszamy z oliwą(...)nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną - rukolą, szczypiorem lub natką. Pieczony kalafior z serkiem wiejskim może być oddzielnym daniem lub dodatkiem do mięsa. Kalafior to niskokaloryczne, bogate w minerały i witaminy warzywo. Zawiera cenny sulforafan - substancję, która może zapobiec niektórym nowotworom. Kalafiora nie powinno zabraknąć w diecie osób z Helibacter pylori, z chorobami

My Chcemy Jeść
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 140

warzywną z cebuli, pieczarek, papryki oraz ogórków kiszonych, w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, pieczona w piekarniku. To danie wymiata!  Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam fanem tego rodzaju mięsa. Kojarzyła mi się ona z tłustym i ciężkim jedzeniem, kupowanym głównie na grilla. A to danie całkowicie odmieniło moje spojrzenie na karkówkę. Przygotowana w ten sposób jest niesamowicie delikatna(...)szklanka pomidorów krojonych z puszki 1/2 szklanki wody 2 łyżki ketchupu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka cukru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/4 łyżeczki papryki ostrej Wykonanie: Karkówkę myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 143

warzywną z cebuli, pieczarek, papryki oraz ogórków kiszonych, w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, pieczona w piekarniku. To danie wymiata!  Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam fanem tego rodzaju mięsa. Kojarzyła mi się ona z tłustym i ciężkim jedzeniem, kupowanym głównie na grilla. A to danie całkowicie odmieniło moje spojrzenie na karkówkę. Przygotowana w ten sposób jest niesamowicie delikatna(...)szklanka pomidorów krojonych z puszki 1/2 szklanki wody 2 łyżki ketchupu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka cukru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/4 łyżeczki papryki ostrej Wykonanie: Karkówkę myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Gładzica pieczona z warzywami w papilotach 90

Jedzenie ryb i produktów rybnych wpisuje się w ten trend. Mikro- i makroelementom zawartym w mięsie ryb przypisuje się wspomaganie w zapobieganiu, a nawet leczeniu niektórych schorzeń, jak również utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. Kwasy dla zdrowotności Skład mięsa ryb jest podobny do mięsa zwierząt rzeźnych i drobiu. Jednak ryby zawierają znacznie więcej wody i o wiele mniej białek(...)wody średnio głębokie. W południowym Bałtyku dorasta do 45–50 cm. Ciało gładzicy jest pokryte szczelnie przylegającymi drobnymi, gładkimi owalnymi łuskami. Mięso gładzicy jest chude, delikatne, zwięzłe. Filety białe lub mlecznobiałe. Mięso bardzo smaczne, cenione wyżej niż mięso storni. Można ją smażyć, piec, dusić w winie, w jarzynach, przyrządzać na parze. Popularne są smażone filety (w cieście, w panierce

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone z pieczarkami 122

Kotlety mielone z pieczarkami Drobiowe kotleciki z pieczarkami, które zrobimy w 30 minut. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·       1 filet z kurczaka ·       1 cebula ·       20 dag pieczarek ·       1 jajko(...)Olej do smażenia ·       Sól ·       Pieprz ·       1 łyżka przyprawy Gyros Sposób przygotowania: 1.    Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, wbijamy jajko, dodajemy żółty ser straty na tarce o dużych oczach. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie wszystkie składniki

Kulinarna Chwila
Kimchi 156

doprawione gochugaru (mielonym chili) lub gochujang (kremem z chili), imbirem, zieloną cebulą i czosnkiem. W niektórych wersjach kimchi znaleźć można także słone owoce morza takie jak suszone krewetki. Przygotowanie kimchi jest bardzo proste. Warzywa należy pokroić, posolić, doprawić i odstawić na kilka dni do sfermentowania w temperaturze pokojowej. Kimchi podawane jest jako dodatek do zup, makaronów, mięsa, ryżu

MeCooks
KAPUSTA Z GROCHEM 112

suszone grzyby, mięso lub kiełbasę oraz suszone śliwki. Powstaną dwie potrawy polecam! SKŁADNIKI: 1300 g kapusty kiszonej, odciśniętej (u mnie kiszona z marchewką) 400 g łuskanego, suchego grochu, u mnie połówki 3 większe cebule, obrane, drobno posiekane 3 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego świeżo zmielony pieprz, 2 lekko czubate łyżeczki cukru pudru opcja: większa szczypta mielonego kminku

Zasmakuj Kuchni
SOS GRZYBOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 274

różnymi mięsami jak tutaj z polędwiczkami , karkówką , pyzami nadziewanymi ale i z daniami bezmięsnymi jak kopytka LCHF. Składniki – sos grzybowy: 500 g świeżych lub mrożonych grzybów np. prawdziwków, kozaków czerwonych i siwych, podgrzybków, maślaków (bez kurek i gąsek) 150 g cebuli 50 g masła klarowanego lub smalcu gęsiego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie

Ola la LCHF
Hamburger wołowy z serem provolone 158

macie pod ręką wszystkie potrzebne składniki. Przekonacie się, że wołowina wcale nie jest ciężka w obróbce.     Składniki:   Burgery:   500 g mielonej wołowiny 100 g sera provolone, mozzarella lub cheddar 2 pomidory, ja użyłem kolorowych 1/2 główki sałaty sos do steków i burgerów, ja użyłem tego od  Roleskiego sól(...)Grillowane warzywa:   1 cukinia 1 bakłażan 2 małe czerwone cebule kilka gałązek świeżego tymianku 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz   Przygotowanie:   Mięso dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wyrób rękoma aby ładnie się kleiło. Ser zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Wołowinę podziel na 4 równe kotlety

kuron.com.pl
Wiosenny pstrąg z pieczonymi ziemniakami 118

jedzących mięsa Ach , czyż może być coś wspanialszego, niż taka pieczona rybka w doborowym towarzystwie ziemniaków , masła i kopru . Jedzona w pierwszych , ciepłych , promieniach słońca , wreszcie na tarasie a nie w jadalni .. Balsam dla duszy i żołądka Składniki na 4 osoby : 4 średniej wielkości pstrągi 1 cytryna 1 kostka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki , mielonego pieprzu 1 duży

Ogrodnik w podróży
Makaron Chow Mein z kurczakiem i fasolką 168

łyżeczka papryki mielonej słodkiej Sól i pieprz do smaku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego Olej do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron zalewam wrzątkiem solę. Pozostawiam pod przykryciem ok 4 minuty. Odcedzam. 2. Filety myję,osuszamy, kroję w drobną kostkę. Doprawiam solą ,pieprzem,papryką oraz przyprawą do kurczaka. 3. Na patelnię wylewam ok 1 łyżki oleju , rozgrzewam dodaję mięso , smażę . Dodaję

Gotowanie Patki
Kurczak pieczony na płasko cytrynowo-tymiankowy, z szybkim sosem 179

lubi. Podzielone mięso rozkładamy na półmisku, lekko polewamy sosem i od razu podajemy. SKŁADNIKI 1 kurczak z wolnego wybiegu – 1,500-1700g max 2 cytryny 3 ząbki czosnku 30g masła, zimnego, pokrojone w cienkie plasterki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka drobnej soli 1 niepełna łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki proszku do pieczenia niecałe ½ łyżeczki mielonego pieprzu SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania