mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1075/1524)

Curry z kalafiora 138

będzie dobrym dodatkiem do mięsa. Na obiad i kolację – wyśmienite! 2-3 porcje 1 mały lub średni kalafior 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka ciecierzycy w zalewie 4 łyżki oleju kokosowego (stała część) 1 łyżka czerwonej pasty curry (można pominąć) 1 łyżeczka curry opcjonalnie 1 cm korzenia kurkumy, starty na tarce kolendra mielona i garam masala

Kucharzyca
Przepis na pieczeń z łopatki 156

łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczkę rozmarynu 1 łyżkę czosnku granulowanego sól 6 łyżek oliwy lub oleju Przygotowanie: Cebulę kroimy w cienkie plastry, pieczarki obieramy i dzielimy na cztery części. Paprykę, majeranek, kminek, rozmaryn, czosnek, oliwę i sól (każdy doda według własnego uznania, im mniej tym zdrowiej), wszystko razem mieszamy i nacieramy mięso. Możemy marynatę przygotować w naczyniu, w którym

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zapiekanka chlebowa z kurczakiem, szpinakiem i groszkiem 172

kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać

Passions hobbies life
Sałatka z tortellini i kurczakiem 511

oleju sól  świeżo mielony pieprz sos: 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.  Filet pokroić w średnią kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Ogórka obrać,z papryki usunąć nasionka i pokroić w niedużą kostkę. Majonez połączyć z przetartym czosnkiem. Do miski włożyć makaron,usmażone mięso,pokrojoną paprykę i ogórka

Kolorowa kuchnia Elki
Kotlety z kapusty 152

muszą być z mięsa,takie z kapusty smakują rewelacyjnie Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza z małymi moimi przeróbkami.  500 g białej kapusty 1 cebula 1 marchewka 50 g płatków kukurydzianych 50 g ziaren słonecznika 1 jajko 2-3 łyżki śmietanki 30% 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa krem z brokułów 174

łyżka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru wywar mięsny lub rosół powstały po upieczeniu np.  soczystego udźca z indyka pieprz i sól do smaku śmietana do zup (opcjonalnie według indywidualnych upodobań) Przygotowanie: Brokuła umyć i podzielić na mniejsze różyczki. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Do gotującej się wody dodać wywar z mięsa (około

Kuchcik gotuje
Jesienny pieczony udziec z indyka 123

składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy. Pieczony udziec z indyka – bardzo kruchy i delikatny.   Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek mielony → ilość wg upodobania

Pociąg Do Kuchni
Zapiekanka z ryżem i kurczakiem. 2002

kurczaka papryka ostra mielona, oregano, bazylia, sól, pieprz, czosnek granulowany opcjonalnie pęczek szczypiorku 200 g ryżu długoziarnistego Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę, pierś z kurczaka w małe kawałki. Następnie pokrojone składniki wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju/oliwy - doprawiamy solą, pieprzem i smażymy od czasu do czasu mieszając, do momentu zrumienienia mięsa. Potem dodajemy pomidory wraz z zalewą

Moje-pitraszenie
Papryka Faszerowana z Pomidorami – Danie Wegetariańskie 169

pyszną paprykę faszerowaną bez mięsa, jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Idealnie nadaje się do podania na obiad jako drugie danie lub na kolację. Będziemy potrzebować: 3 lub 4 papryki (w zależności od wielkości) na farsz: 500 g pomidorów 100 g chleba bez skórki 250 g sera mozzarella 50 g orzechów włoskich mielonych około 30 oliwek 1 mały

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak tikka masala 177

czujemy w ogóle smaku mięsa. Z udkami tak nie jest. Doskonale przechodzą smakiem przypraw zachowując jednocześnie swój mięsny smak. Naprawdę wspaniałe - polecam! Kurczak tikka masala 4 filetowane udka z kurczaka 150 g gęstego jogurtu (użyłam greckiego) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiu 3 gałązki mięty 1/2 pęczka kolendry 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu 1 płaska łyżeczka przyprawy

sierotka maRysia w kuchni
Danie jednogarnkowe - udka z kurczaka z ziemniakami i pieczarkami z rozmarynem. 282

pieprz, papryka czerwona, słodka mielona -olej rzepakowy -por cześć zielona Udka myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy, i nacieramy papryką, wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony na wysokim ogniu po 3 minuty. Ziemniaki pieprzymy i solimy, skrapiamy oliwą, dodajemy ziół ulubionych (u mnie oregano i mięta cytrynowa), wrzucamy je do rondla z mięsem. Dodajemy pieczarki. Zalewamy winem

BaRepas
Pilaw z karkówką 184

lubczyku, Słodka papryka, Kumin mielony, Curry, Chilli pieprz cayenne Ok. 1 litr bulionu Karkówkę kroimy w drobna kosteczkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę a marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku lub na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i szklimy około 7 minut. Dodajemy karkówkę i mieszamy. Gdy mięso jest podsmażone dodajemy marchewkę, marchewkę

VioletoweKucharzenie
Kotlety ryżowe z sosem szparagowo-czosnkowym 155

obiad, to koniecznie mięso lub ryba? Niekoniecznie. Nawet dla nie wegetarian, taki posiłek, to odskocznia od codzienności...kotleta i ziemniaków. Polecam zwłaszcza osobom lubiącym urozmaicenie codziennych posiłków.   Składniki: 500 g  ryżu  3 jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 szklanki pokrojonego szczypiorku 1/4 szklanki pokrojonego świeżego lubczyku 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki

Gosia gotuje
Domowa wędlina wieprzowo drobiowa czyli parzony baton 228

łyżeczką białego pieprzu świeżo mielonego,1 łyżeczkę pokruszonych płatków chili,3 duże ząbki czosnku utarte w moździerzu, może być czosnek granulowany20g żelatyny + 2 łyżeczki,+ 250ml lodowatej wody.osłonki białkowe lub barierowe (o średnicy 5,5 cm, lub większej) nadające się do parzenia. przygotowanieDzień pierwszy: Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Mięso wieprzowe po oczyszczeniu z niepotrzebnych

Stare Gary
Roladki z piekarnika 228

plastry boczku wedzonego mielona papryka slodka ewentualnie sol wykonanie: W mozdzierzu ugniatamy pistacje i tymianek. Mozna dorzucic kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotowe pistacje mieszamy z serkiem. Jesli do pistacji nie dokladalismy wczesniej pieprzu to robimy to teraz. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i rozbijamy. W przypadku duzych kawaklow dzielimy je na 2 mniejsze. Mieso doprawiamy delikatnie slodka papryka w proszku

Przysmaki Karolki