papryka (u mnie czerwona) 1 mała cukinia 1 brokuł SKŁADNIKI NA MARYNATĘ: 300g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę) 1 łyżeczka soli 1,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta chilli 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na marynatę umieszczamy w misce, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dokładnie(...)blaszce, przykrywamy folią aluminiową, pieczemy w temperaturze 180* około 1 godzinę. 4. Paprykę kroimy w grubą kostkę, brokuł na różyczki, cukinię w półksiężyce, delikatnie solimy i pieprzymy. 5. Gdy mięso i ziemniaki zmiękną ściągamy folię, dodajemy warzywa, i całość już bez przykrycia pieczemy do miękkości
Dziś Ja gotujenasze ostatnie zadania :) Składniki: Farsz: 100 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku oliwa sól i pieprz Ciasto: 250 g mąki 125 g masła 1 jajko 1 łyżeczka cukru spora szczypta soli 1 łyżka wody Wykonanie: Posiekane zimne masło, sól(...)kostkę cebulę (3 - 5 minut). Dodać roztarty z solą czosnek. Po kolejnej minucie dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć około 5 minut. Zwiększyć ogień i dodać mięso. Smażyć mieszając kilka minut do zbrązowienia. Dodać pokrojoną w drobną kostkę i zblanszowaną marchew. Dołożyć przecier i przyprawy. Zmniejszyć ogień i dusić 15 - 20 minut. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić
zadanie-gotowaniedanie niezwykle proste, ale też pełne smaku, które przyrządzicie w 30 minut. Bardzo łatwo je zapakować do pojemnika i odgrzać, co czyni je idealnym na lunch do pracy. Mięso z indyka pełne białka, warzywa i lekki sos sprawiają, że jest to potrawa uwielbiana przez amerykańskich fitmenów, którzy planują posiłki. Wy też je pokochacie! Czas : 30 minut Poziom trudności: łatwe Liczba(...)lunch do pracy i dla osób, które ćwiczą. Składniki: 2 średnie cukinie 2 łyżki siekanej pietruszki do posypania 2 łyżki tartego parmezanu do posypania Na pulpeciki: 250 g mielonego indyka 1/4 szklanki tartego parmezanu 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 2 łyżki siekanej świeżej pietruszki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu
Niedzielny kucharzziemniaczanej – 25ml oleju – szczypta soli Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą łączymy i smażymy bez dodatku tłuszczu na wolnym ogniu. Składniki na farsz: – 500g mielonej wołowiny – 400g pomidorów krojonych z puszki – 240g fasoli czerwonej z puszki – 140g kukurydzy z puszki – 100g koncentratu pomidorowego – 1 duża cebula(...)bazylii – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 2 szczypty pieprzu *opcjonalnie: kilka kropli tabasco, szczypta pieprzu cayenne Cebulę i chili drobno kroimy i podsmażamy na oleju w głębokim garnku. Mięso, pomidory oraz koncentrat dodajemy do garnka i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy przyprawy, fasolę oraz kukurydzę i gotujemy następne 7 minut
Be Fit Be Strongfilety z kurczaka 1 duża cebula 1,5 - 2 szklanki bulionu 1/3 szklanki śmietany 30% ok. 1/2 szklanki mąki pszennej sól, pieprz papryka słodka mielona papryka ostra mielona olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i przekrawamy na pół, a następnie każdą połówkę kroimy jeszcze wzdłuż na pół - w sumie z dwóch filetów powinniśmy otrzymać(...)najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem, solą i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron po około 1 min, aby tylko białko mięsa się ścięło. Wyciągamy na talerz. Marchewki obieramy, myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Imbir obieramy i trzemy na tarce na ostrych oczkach. W wysokiej patelni
Kuchnia MagdaLenyBardzo rzadko jadam mięso, więc jak już je przygotowuje stawiam nie tylko na wygląd ale i na smak. Koniecznie do takiego dania musi zaistnieć element zieleni. Dlatego dziś będzie przepis na szybką i pyszną polędwiczkę. Polędwiczka z kurkami i szpinakiem w towarzystwie puree z ziemniaków. Polędwiczka z kurkami i szpinakiem jest daniem pysznym i szybkim w realizacji, do tego ogórek(...)mamy pyszny obiad. INNE PYSZNE DANIA OBIADOWE: ZRAZY FASZEROWANE KURKAMI FILET DROBIOWY Z SEREM I SZPARAGAMI GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI MIELONE FASZEROWANE PAPRYKAMI KOFTY WOŁOWE Z RZODKIEWKOWYM TZATZIKI CIELĘCINA DUSZONA POLĘDWICZKA Z KURKAMI I SZPINAKIEM JEST: – Pysznym daniem obiadowym – Idealna również na kolację do bukietu
globuskulinarnyJeśli macie ochotę możecie przygotować w sposób poniżej przeze mnie opisany nie tylko ryż. Ja zamiast ryżu postawiłam na kalafior i podałam go tak jak podałabym ryż, czyli z mięsem. Sznycle czy saszłyki będą tutaj jak znalazł. Kalafior możecie także podać jako danie główne, bez dodatków. Jest na tyle sycący, że na pewno nikt nie pozostanie głodny Jeśli zdecydujecie się(...)kardamonu 1/2 łyżeczki pudru mango 1 liść laurowy 1 łyżeczka soli 3 goździki 1 łyżeczka świeżo tartego imbiru 1 łyżeczka suszonej kolendry siewnej (mielona) 1/4 łyżeczki białego pieprzu (mielony) szczypta szafranu 1/2 łyżeczki suszonych płatków chili 300 ml bulionu warzywnego 10 pomidorków koktajlowych Kalafior w stylu biriani Przygotowanie. Kalafiora obrać z liści a następnie umyć. Pokroić na cztery
mecookssztuki, woda 1 szklanka, pieprz mielony 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, woda 3 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki Łopatkę pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, posypać kucharkiem, ziele angielskie, liść laurowy i na gorącym smalcu mocno zrumienić, dolać 1 szklankę wody, wymieszać i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu. W osobnym
W Mojej Kuchni Lubięzałożyła, że będzie jeść mniej mięsa .. a tu proszę :) No dobra czas na przepis. Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami 4 piersi z kurczaka (takie większe ) 30 dkg szpinaku ( liście – rozmrożone ) 2 ząbki czosnku ( obrany, przeciśnięty przez praskę ) 5 suszonych pomidorów pół łyżeczki chili 1 łyżka oleju spod pomidorów suszonych świeżo mielony pieprz, sól Na początek
Kuchnia na wzgórzupraktycznie każdego rodzaju mięsa. Spróbujcie. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Surówka z kapusty Składniki na surówkę z kiszonej kapusty. 35 dkg kiszonej kapusty białej (odciśniętej) mały pęczek świeżej natki pietruszki 1 łyżeczka ziaren kminku 15 dkg winnego jabłka 1 łyżka cukru kryształu 1 łyżka oleju słonecznikowego 1/4 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego
MeCooksMielone Alladynki Soczyste mielone kotlety z kurczaka, aromatyczne warzywa, idealna propozycja na obiad. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Cebula · 1 torebka ryżu · Papryka czerwona · ½ małej główki kapusty(...)jajka · Czosnek · Papryka ostra · Sól Wykonanie: 1. Mięso kroimy bardzo drobno. 2. Cebule obieramy, kroimy drobno i dodajemy do mięsa. 3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu łączymy z mięsem. 4. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz
Kulinarna Chwilapieprz, papryka słodka mielona, chilli *** Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki *** *** W misce mieszamy składniki marynaty (sosu): sok z cytryny, wodę, sos sojowy i miód *** *** Pokrojonego kurczaka wkładamy do marynaty, mieszamy i całość odkładamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie kurczaka wyjmujemy z marynaty (sosu w którym moczyło się mięso nie wylewamy, będzie
Blog z Apetytemsię jako dodatek do mięs lub do zabrania na lunch do pracy. SKŁADNIKI / 3-4 szt. 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (1/2 szklanki suchej, przed ugotowaniem) 1/2 szklanki tartego sera, twardego 1 jajko sól, pieprz, 1 łyżeczka curry w proszku, szczypta chili 1 łyżeczka czarnuszki DODATKOWO: masło klarowane lub olej do smażenia, mielone orzechy lub bułka tarta
cool and mintyłyżki mąki pszennej do „upudrowania” mięsa 500g pieczarek, najlepiej brunatnych 300g cebuli 2 średniej wielkości ząbki czosnku 450ml rosołu/bulionu wołowego* 2 liście laurowe 3 czubate łyżeczki musztardy Dijon 2 czubate łyżeczki suszonego estragonu 2 łyżki sosu Worcestershire 5 łyżek rzadkiej śmietany 12%, jogurtu albo maślanki 2 czubate łyżeczki mąki pszennej sól świeżo mielony pieprz dowolny tłuszcz do smażenia
Karo in the Kitchentarta - zwykła, bezglutenowa lub mielone płatki kukurydziane olej do smażenia (może być 1/2 oleju plus 1/2 smalcu) Pierś z kurczaka pokroić na niewielkie i w miarę cienkie plastry. Posolić lekko i usmażyć na patelni lekko tylko rumieniąc. Odstawić do przestudzenia. Na tej samej patelni, na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulkę i przestudzić. Mięso i cebulkę zmielić w maszynce
Ze smakiem bez glutenujajecznic, jako dodatek do mięs a także marynuję, by poza sezonem cieszyć się ich smakiem. Dziś proponuję Wam pałki drobiowe z dodatkiem szparagów, bobu i zielonego groszku. Mówię Wam palce lizać! Składniki: 1 kg pałek z kurczaka pęczek szparagów zielonych duża garść bobu puszka groszku lub szklanka groszku świeżego zielonego papryka słodka mielona papryka ostra mielona sól
Z Majeczką w kuchniłyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżka ostrej musztardy 2 łyżki pikantnego ketchupu *** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 cm plastry. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) *** *** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki
Blog z Apetytempapryki 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mleka Dodatkowo: 1 szklanka mąki pszennej do panierowania olej do smażenia *** Skrzydełka myjemy, osuszamy, odcinamy obojczyki a następnie każde skrzydełko dzielimy na dwie części *** *** Mięso przekładamy do miski
Blog z Apetytemzaszaleliśmy ;) Składniki 250 g mielonej cielęciny 1 duża marchew 3 łodygi selera naciowego 4 ziemniaki 1 cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 l bulionu warzywnego 100 g brukselki 100 g groszku cukrowego 1/2 szt brokułu 4 szt zielonych szparagów 2 pełne łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki koperek sól, pieprz Przygotowanie Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy posiekaną
R'n'G Kitchenstawach wyłamuję i obieram mięso od kości nie przecinając skóry. Tak samo postępuję z udkami. Po usunięciu wszystkich kości nacieram kurczaka przyprawami i pozostawiam na 2-3 godziny. farsz: 700 g filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka
Kolorowa kuchnia Elkiświeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki mielonego pieprz biały i sól do smaku 100 ml śmietany 30% 2 gałązki świeżego koperku 3 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić zupę z białych warzyw? Udko kurczaka zalać 3 litrami zimnej wody, dodać listek laurowy i ziele angielskie i gotować powoli, aż mięso będzie miękkie. Podczas gotowania zdejmować
Kuchcik gotujewiele sposobów np. do mięs, do placków ziemniaczanych, do pyz i wielu innych smacznych dań. Składniki: 300-400 g suszonych grzybów 1 cebula 30 g masła 30 g mąki pszennej 1/3 litra wywaru z grzybów 2 łyżki śmietanki 30% 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 ziarenka pieprzu sól morska pieprz czarny mielony Przygotowanie: Grzyby starannie umyć
Gotuj z MąkąSkładniki 500 g mielonej piersi kurczaka 2 małe czerwone cebule 3 czubate łyżki bułki tartej 2 łyżeczki sosu worcester pół łyżeczki tabasco sól (1/4 łyżeczki) jajko 4 bułki liście sałaty 1 łyżka oliwy Sos : 1 mały kubeczek gęstego jogurtu 3 łyżki chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie Zmielone mięso wymieszałem w misce
R'n'G Kitchenłyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżka, ciemnego, sosu sojowego kawałek korzenia imbiru , startego na drobnej tarce ( kawałek około 1 cm ) sól do smaku białko z jednego jajka do sklejania płaty do sajgonek olej do smażenia Marchewkę , szalotkę i seler naciowy , tniemy w małe , cienkie słupki ( jak zapałki ) . Czosnek drobniutko siekamy . Mięso także siekamy drobno .Na patelni rozgrzewamy
Ogrodnik w podróżyporcje 200 g mięsa z piersi indyka bez skóry 1 mała cukinia ok. 100 g 6 plastrów suszonych pomidorów 40 g ½ cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki posiekanej pietruszki i kilka liści do dekoracji 4 łyżki wody 2 łyżki oliwy z oliwek duże szczypty soli morskiej 2 duże szczypty czarnego, świeżo mielonego pieprzu duże szczypty suszonego oregano 12 pomidorków
Eat me! Fit me!Składniki: 1 kg.mięsa mielonego(wieprzowe lub drobiowe) 2 suche bułki namoczone w mleku i wyciśnięte 100ml bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól,pieprz do smaku natka pietruszki 2 surowe jajka 2 ugotowane na twardo jajka pokrojone w duża kostkę 1 cebula 2 łyżki smalcu 1 łyżka bułki tartej Sposób: Mięso przekładamy do miski, dodajemy wyciśniętą bułkę
Viola cooks with passionkurczaka 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, czosnek 1 główka/duża, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, woda 3 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżeczka, woda 1 szklanka przyprawę do kurczaka wymieszać z kucharkiem, pieprzem i dobrze natrzeć mięso z każdej strony, schować
W Mojej Kuchni Lubię