mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1061/1524)

ZIEMNIACZANA SAŁATKA Z MUSZTARDĄ 50

przygotowana sałatka to doskonały dodatek do grillowanego mięsa . Ziemniaki, jajko, ogórek kiszony, czerwona cebula i majonez a kropką nad i jest dodanie tu odrobiny musztardy. Składniki na ziemniaczaną sałatkę z musztardą : * 3 średniej wielkości ziemniaki * 3 jajka * 4 nie duże ogórki kiszone * 1 cebula czerwona * 4 gałązki szczypiorku * sól i pieprz czarny mielony do smaku * 2 łyżki majonezu (użyłam

Zrób to smacznie
Kotleciki z Zanzibaru 100

Kotleciki z Zanzibaru 10 porcji 30 minut czas przygotowania Delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie Carbonara Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Jajko ·        Papryka czerwona ·        2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)bułka tarta do panierki ·        Opakowanie Pomysł na spaghetti Carbonara ·        1 szk. śmietany 18% Sposób przygotowania: 1.   Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy. 2.   Robimy okrągłe kotleciki

Kulinarna Chwila
Zupa murgh makhani 140

Kminek mielony- 1 / 2 łyżeczki Imbir mielony- 1 / 4 łyżeczki Sól- 1 / 2 łyżeczki Pieprz cayenne-   1 / 4 łyżeczki Kurczaka  kroimy w kostkę 1×1 cm, cebulę drobno, czosnek przeciskamy przez praskę. Sos, mleko, jogurt, cebulę i czosnek wkładamy do garnka i przyprawiamy. Dobrze  mieszamy i dodajemy kurczaka. Gotujemy do miękkości mięsa, pod koniec

serzmiesem
Tagliatelle z gorgonzolą, kurczakiem i gruszką 119

zależności od twardości gruszek), posypujemy grubo mielonym pieprzem i solą,dodajemy mięso i smażymy razem 3-5 min. sos: zagotowujemy 0,5 l bulionu drobiowego, dodajemy pokrojoną gorgonzolę i mieszamy do rozpuszczenia sera, dodajemy śmietankę, mieszamy do zgęstnienia(można zagęścić odrobiną mąki) na talerzu układamy ugotowany makaron aldente, polewamy sosem,układamy mieso z gruszką, kilka kostek gorgonzoli i posypujemy

Kuchnia Beaty
Kotlety rybne z zieleniną 100

tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 - 4 łyżki siekanego koperku, 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać zieleninę (koperek i szczypiorek). Doprawić

królestwo garów
Domowe Stripsy KFC + film 135

łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki panierka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka białego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu cayenne olej do smażenia przepis Umytego i oczyszczonego fileta z kurczaka kroimy na niewielkie 1- 1,5 cm paski, pokrojone mięso przekładamy do miski. Do drugiej miski wlewamy

Smakowite Dania
Polędwiczka na parze z botwiną i "Moja siostra mieszka na kominku" 142

przed gośćmi. Składniki (na 4 porcje): Mięso polędwiczka ok 0,5 kg 2 łyżeczki pesto 24 liście młodej botwinki Salsa kiść młodej botwinki (same "łodyżki", czyli ogonki liściowe) pół kalarepki mała cebula gałązka kopru 3 gałązki bazylii łyżeczka pesto 2 łyżki oleju lnianego łyżka octu jabłkowego pół łyżeczki miodu pieprz grubo mielony gruba sól morska Polędwiczkę pokroić

Weekendy w domu i ogrodzie
KURCZAK PIECZONY W SOSIE CURRY 177

oprócz czasu na marynowanie i pieczenie mięsa SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka (lub 6 -7 pałeczek) kawałek masła do wysmarowania naczynia do zapiekania sos : 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki keczupu 3 duże łyżki dobrej oliwy 3 płaskie łyżeczki curry 3 łyżki małych marynowanych perłowych cebulek 1 łyżeczka suszonego oregano szczypta mielonego cayenne cukier puder do smaku sól

Moja Książka Kucharska
Mielonka drobiowa z szynkowaru 152

razem to mielonka drobiowa. Mięsko mielone jest z udźca indyka z dodatkiem małych kawałeczków piersi kurczaka a całość doprawiona czubrycą czerwoną. Podobną wędlinkę już robiłam tylko jako pieczeń . składniki: 800 g udźca z indyka bez kości i skóry 200 g piersi z kurczaka 2 łyżki czubrycy czerwonej 10 g soli* Mięso z udźca indyka zmielić na małych oczkach

Monia miesza i gotuje
Pierogi z pieca 142

wody Składniki na farsz: 40 dag mielonej wołowiny lub wieprzowiny 1 duży ziemniak 1 kalarepa 1 jajko 2 łyżki masła 2 łyżki osiekanej natki pietruszki Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekać z masłem, wlać wodę zagęścić ciasto i schłodzić w lodówce. Warzywa zetrzeć na tarce, wymieszać z mięsem i natką pietruszki. Ciasto podzielić na porcje

Tradycyjna Kuchnia
Risotto z ośmiornicą 170

celu? Nic innego, jak sprawienie, że mięso nie będzie gumowate. SKŁADNIKI 1 mrożona ośmiornica (o wadze 1 kg) 3 liście laurowe 300 ml koncentratu bulionu warzywnego Krakus 1 cebula 4 cienkie łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 300 g ryżu świeżo mielony pieprz pęczek natki pietruszki WYKONANIE Ośmiornicę odmrozić

Passions hobbies life
Tarta raz, tarta dwa 157

Przepis na tarty prosty i szybszy, niż się wydawać może. Tartę z pomidorami i mozzarellą zrobiłam z mąki lnianej. Mąka lniana to moje ostatnie odkrycie. Jest

Kucharzyca
Sos przecierowy z cukini, papryki i pomidorów, do mięs i makaronów lekko słodki z nutką ostrości. 404

cukini i cebuli. Nadaje się do mięs, makaronów lub pizzy. Prosty i łatwy w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania :) 1 duża cukinia 5 cebul 2 kg dojrzałych pomidorów 1 większa papryczka chili 3 papryki czerwone 2 łyżki ziół prowansalskich 1 łyżka suszonej bazylii 3/4 szklanki cukru lub do smaku 2 łyżki pieprzu mielonego 4 ząbki czosnku 3,4 łyżki soli

Sama słodycz i szczypta chili
Barszcz ukraiński z czarną fasolą 133

smaku przyprawa warzywna, cukier, pieprz, mielony kminek, majeranek 1 cebula 3 ząbki czosnku ocet winny 1/2 - 2/3 słodkiej śmietany 18% Fasolę namoczyć w dużej ilości wody, na drugi dzień wymienić wodę i gotować do miękkości, odcedzić. W dużym garnku umieścić szponder, ziele i liście laurowe zalać wodą i gotować aż mięso będzie miękkie. Selera i marchewki obrać, umyć

Czerwień i błękit
PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ- TATY MIRKA 163

dodatkiem warzywka. Studzę. Nie wylewam wody z mięsa. Cebulę drobno siekam następnie smażę na oleju aż będzie szklista. Boczek kroję w drobną kostkę a następnie smażę. Studzę. Kapustę kiszoną płuczę dwa razy pod bieżącą wodą. Następnie gotuję w wodzie po mięsie. Kapusta musi być miękka. Studzę. Wszystkie składniki muszą być zimne. Wszystko mielę na sicie o grubych oczkach, jeden

Gotowanie Patki