mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1053/1524)

Zupa z kurczakiem "Khao Soi Gai"/ Chicken Soup "Khao Soi Gai" (ข้าวซอยไก่) 405

udko z kurczaka 2,5cm imbiru kilka łodyg kolendry 1/2 łyżki nasion kolendry 1 cebula 1/2 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej 1 ząbek czosnku sól, pieprz dla smaku 1. Mięso zalewamy 1,5 l wody. Doprowadzamy do wrzenia i zbieramy szumowiny.  2. Dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki, zgnieciony ząbek czosnku, kolendrę (jedną i drugą), pastę, zgnieciony imbir, sól(...)zupę Khao Soi Gai: 1 łyżka czerwonej pasty curry 2 szklanki bulionu 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 2 papryczki chilli 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 250ml mleczka kokosowego (mała puszka) 1 pierś z kurczaka, pocięta na małe kawałki (można też dodać mięso z udka, ale to z piersi jest delikatniejsze) dymka do dekoracji 1/2 limonki 1 łyżeczka

Tajskie smaki
Gołąbki z ryżem 166

zajmuje oddzielenie liści od kapusty, wymaga to nieco większej uwagi, aby się nie poparzyć. Proporcje ryżu w stosunku do mięsa według mnie są dość dobre, gdyż bardziej jest wyczuwalne mięso, ale jak kto lubi. Gołąbki dobrze smakują również na drugi dzień podgrzewane na patelni, gdy lekko się zapieką. Gołąbki z ryżem piekę w piekarniku albo gotuję w szybkowarze, jeśli(...)szybkowarze zapobiega wydostawaniu się zapachu gotowanej kapusty i przyśpiesza przygotowanie. Ilość porcji: 24 Czas przygotowania: 120 minut Składniki na gołąbki z ryżem: duża główka białej kapusty  kg mielonej łopatki wieprzowej 200 g ryżu białego 4 ząbki czosnku cebula łyżka majeranku łyżeczka kminku łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju do smażenia Dodatkowo

Gotuj w domu
Kurczak Gong Bao 宮保雞 140

prowincja Syczuan. Za jej twórcę uważany jest tradycyjnie Ding Baozhen (丁寶楨; 1820–1886), gubernator Syczuanu w okresie rządów dynastii Qing. Według różnych wersji opowieści, Ding albo podpatrzył sposób przyrządzania mięsa w lokalnej restauracji, albo też istniejącą już syczuańską potrawę przyrządził na modłę dań, które jadał na północy, dodając używane w prowincji ostre przyprawy. Rozpropagowane przez Dinga danie nazwano gongbao (宮保(...)Składniki na 3 – 4 porcje: - 2 filety z kurczaka - papryka (dałam żółtą, czerwoną i pomarańczową) - cebula - kilka dymek ze szczypiorem - 3-4 ząbki czosnku - 2 cm imbiru (dałam mielony – 2 łyżeczki) - ¾ szklanki orzeszków ziemnych niesolonych - 2 ostre papryczki chilli - 1,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu syczuańskiego - olej arachidowy do smażenia Marynata do kurczaka: - 2 łyżki jasnego sosu

mojewypiekiinietylko
Golonka w piwie 170

które są tu oczywiście jak najbardziej trafione i do rzeczy. Golonka w piwie 2015-03-22 20:19:52 Golonka w piwie to jeden z tradycyjnych sposobów przygotowania tego mięsa. Nie jest to danie trudne, choć wymaga nieco czasu. Najlepiej smakuje podane z pieczonymi ziemniakami oraz duszoną kapustą kiszoną. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 niezbyt duże golonki(...)450g) 2 średnie marchewki (300g) 300g korzenia selera kilka gałązek natki pietruszki 1 średnia cebula 500ml piwa 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól czarny pieprz świeżo mielony 1 płaska łyżeczka majeranku 1 łyżeczka kminku Do podania pieczone ziemniaki w wersji z majerankiem duszona kapusta kiszona Instrukcje Golonki dokładnie płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym

Kulinarna Pokusa
AROMATYCZNY GULASZ Z DYNI I KURCZAKA 297

lista składników - prawie połowa z nich to przyprawy, które fajnie się ze sobą łącza i nadają niepowtarzalny smak potrawie, ale nie dominują nad nią, tylko podkręcają smak warzyw i mięsa. Porcja z tego przepisu jest duża, powinna starczyć Wam spokojnie na dwa dni dla 3-4 osobowej rodziny, no chyba, że pochłoniecie gulasz w całości za pierwszym podejściem :))  Piękne(...)jednym naczyniu. Ten gulasz jest po prostu pyszny i rozgrzeje Was w nadchodzące, coraz chłodniejsze dni :)  SKŁADNIKI: 500 g filetów z piersi kurczaka 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 600 g dyni (tj. około 800 g ze skórką) - polecam małą, czerwono-pomarańczow dynie Hokkaido

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałatka z pieczonych buraków z orzechami 94

sałatki możesz także dodać pieczone lub grillowane mięso z kurczaka i podać na wykwintną kolację. Pieczone buraki są przepyszne, lekko słodkawe, a sos kawowy dodatkowo pogłębia ich smak i nadaje cudowny aromat. Do tego chrupiące orzechy, rukola lub miks ulubionych sałat i gotowe. Zazwyczaj kawa jest składnikiem deserów i marynat do mięsa, zwłaszcza do steków. Również marynowana w kawie szynka(...)rukoli lub szpinaku albo miks sałat opcjonalnie grillowane mięso z kurczaka albo twardy biały ser solankowy, w ostateczności może być też feta Sos kawowy do sałatki 2 łyżeczki brązowego cukru lub melasy daktylowej 3-4 łyżki bardzo mocnej, gorącej kawy 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli oraz mielone chili i pieprz do smaku opcjonalnie

Cztery Fajery
Aromatyczny kurczak i frytki z frytkownicy beztłuszczowej ZEEGMA Knapper 220

łyżeczki soli himalajskiej 1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na 4 mniejsze kotlety (najpierw pierś kroimy wzdłuż na dwa cieńsze kotlety, a potem te dzielimy na pół). W miseczce mieszamy składniki marynaty. Wkładamy do niej przygotowane kotleciki i mieszamy tak, by marynata pokryła każdy kawałek mięsa. Miskę z mięsem warto włożyć na 30 minut

Słodkie okruszki
Holly SUNday... czyli żółty krem z kury z curry 75

odcedź do garnka. Udka obierz i wrzuć mięso do garnka z wywarem. Marchew umyj i pokrój w kostkę - wrzuć do wywaru i gotuj do czasu, aż marchewka będzie miękka. Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości - zmiksuj zupę za pomocą blendera i dopraw szczyptą imbiru, pieprzu cayenne, pozostałym curry, a solą i świeżo mielonym pieprzem - według własnego uznania :) Smakuje pysznie ze świeżym

Gary Bez dna
Jesienna kapusta duszona z cebulą 115

drugiego dania, np. do ziemniaków i mięsa. Kapusta jest przesmażona z dużą ilością cebuli i przypraw. Bardzo apetycznie pachnie i smakuje. Bardzo polecam. Dodam, że wychodzi jej spore cztery porcji. Przygotujcie koniecznie :) Potrzebujemy: 1 główka średniej kapusty białej 4 średnie cebule masło do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku kminek mielony według uznania przyprawa

Izabelawkuchni
Jarzyna z ogórków 109

Jarzyna z ogórków jest smacznym dodatkiem do mięsa, ryb pieczonych, kiełbasek, albo po prostu do ugotowanych ziemniaków. Składniki: 1 kilogram ogórków gruntowych 100 g wędzonego surowego boczku 2 cebule 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 300 ml kwaśnej śmietany 1 pęczek koperku 1 łyżka octu 1 łyżeczka cukru biały pieprz mielony sól Przygotowanie: Ogórki obrałem, przekroiłem wzdłuż. Łyżeczką wyskrobałem

R'n'G Kitchen
Siekane kotleciki z kurczakiem, majonezem i cukinią 120

łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki szczypta chilli olej lub smalec do smażenia         *** Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce lub kroimy w małą kosteczkę *** *** Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy startą cukinię, pokrojone mięso, majonez oraz posiekany szczypiorek *** *** Dodajemy mąkę

Blog z Apetytem
Domowy paprykarz do słoików 189

pojemności 300 ml : 2 szklanki gotowanego mięsa z ryby , bez kości i skóry 1,5 szklanki ugotowanego ryżu 1 /2 szklanki bulionu rybnego lub wody 2 czerwone papryki grubościenne 2 cebule 1 korzeń pietruszki 1 marchewka kawałek selera korzeniowego ( niezbyt duży ) 4 łyżki, gęstego koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiej , mielonej papryki 1 łyżka słodkiej wędzonej , mielonej papryki

Ogrodnik w podróży
Kurczak z kapustą pekińską – delikatne chińskie stir fry z ostrym sosem 330

SKŁADNIKI proporcje składników na 2 porcje obiadowe MIĘSO I MARYNATA 2 piersi z kurczaka, ok. 450g 2 łyżki wody 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka płynnego miodu 2 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu   POZOSTAŁE SKŁADNIKI 2 łyżki skrobi ryżowej

Karo in the Kitchen
Kotlety ziemniaczane z suszonymi pomidorami 122

natki pietruszki Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na patelni z łyżką masła do lekko złocistego koloru, zdjąć z ognia, wystudzić. Gotowane i ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa, połączyć z posiekaną natką pietruszki, pokrojonym drobno suszonym

Wanilia i Kardamon
Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem 120

przewrócić na drugą stronę. Podawać jako dodatek do mięs lub polane sosem. Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem O czym warto pamiętać przygotowując krokiety. Użyłam nabiału bez laktozy, gdyż mam na nią nietolerancję. Oczywiście możecie użyć standardowego sera czy masła. Całe ziarna kminku nadały krokietom bardziej wyrazistego smaku. Kminek mielony nie smakowałby tak samo. Jeśli chcemy zamrozić krokiety

mecooks
Curry z ziemniaków i kalafiora 116

potraktować jako dodatek do obiadu (mięsa czy ryby), zamiast tradycyjnie ugotowanych ziemniaków - z pewnością takie urozmaicenie wszystkim zasmakuje. Polecam! Curry z ziemniaków i kalafiora Składniki:  1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 średnie chilli, niezbyt ostre 400-500g ugotowanych ziemniaków 400-500g zblanszowanego kalafiora (użyłam mrożonego) 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu(...)oraz drobno posiekaną papryczkę chilli.  Dodać ziemniaki pokrojone na mniejsze kawałki oraz kalafiora podzielonego na różyczki. Chwilę smażyć i wymieszać, aby warzywa pokryły się olejem z przyprawami. Dodać mielone przyprawy - kolendrę, kmin, kurkumę i sól, delikatnie wymieszać i smażyć przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając.  Natychmiast podawać przybrane kolendrą.  Ponieważ jest

Codzienne Gotowanie
KACZKA W POMARAŃCZACH 182

mnie suchy z młynka) - sól, świeżo mielony pieprz - 1/2 szklanki białego wytrawnego wina (nie trzeba) - miód (u mnie 1 łyżka) Piersi z kaczki najlepiej już dnia poprzedniego natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, posypać czosnkiem i odstawić pod przykryciem do lodówki (ja dodałam także odrobinę oleju, by przyprawy lepiej przylegały do mięsa). Skórę najlepiej ponacinać (ja niestety zapomniałam...) Na gorącą, suchą

Smaczne Zdrowe
Panierowane pałki z kurczaka. 171

seler -1 por -sól -pieprz -słodka papryka mielona -mąka -jajko -mleko -bułka tarta -olej Sposób przygotowania: Pałki myjemy, wsadzamy do garnka i zalewamy wodą. Wstawiamy na gaz, podczas podgrzewania wody zbieramy szumowinę. Warzywa obieramy i myjemy. Kiedy zbierzemy już szumowinę, warzywa dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż mięso będzie miękkie a następnie odstawiamy do wystudzenia

Magia jedzenia.
Kaszotto z indykiem, gorszekiem i marchewką 150

smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy. Por myjemy, odcinamy białą część i kroimy na pół talarki. Sznycle z indyka kroimy w kostkę. Na patelnie nalewamy nieco oleju i wrzucamy por, podsmażamy kilka minut. W między czasie mięso doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy na patelnię

Kolizje Smaków
Kaszotto z indykiem, gorszekiem i marchewką 150

smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy. Por myjemy, odcinamy białą część i kroimy na pół talarki. Sznycle z indyka kroimy w kostkę. Na patelnie nalewamy nieco oleju i wrzucamy por, podsmażamy kilka minut. W między czasie mięso doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy na patelnię

Kolizje Smaków
Kapuśniak ze słodkiej kapusty 132

jeśli ma się wcześniej przygotowany wywar z mięsa. Składniki: (na ok. 3 litry zupy) 1 - 2 litry rosołu ok. 400 g kapusty włoskiej nie kiszonej 3-4 ziemniaki średniej wielkości 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego mała cebulka 2-3 łyżki smalcu 2 łyżki mąki - u mnie mąka bezglutenowa sól, pieprz, mielony kminek Do rosołu wrzucić poszatkowaną kapustę i ziemniaki

Ze smakiem bez glutenu
Roladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym 303

oregano (można zamienić na suszone) 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki chili sól, pieprz 2 łyżki oleju lub oliwy 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Filety z kurczaka rozbić na dość cienkie kotlety (najlepiej przez folię, żeby jak najmniej zniszczyć mięso). Delikatnie posypać solą (ale nie za dużo

Pociąg Do Kuchni
Szaszłyki z łopatki, boczku i cebuli w marynacie ziołowej 223

cebul Składniki marynaty: 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego 3/4 płaskiej łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka rozmarynu 1 płaska łyżeczka tymianku 1 płaska łyżeczka oregano 6 dużych ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę kilka łyżek oleju rzepakowego Wykonanie: Mięso i cebulę przygotowujemy dzień wcześniej. Do miseczki wkładamy

Smak mojego domu
Kotlety pożarskie - Smaki Warszawy z Królewskim niefiltrowanym 141

pożarskie Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka, 120 ml mleka, 2 jajka, sól, 1 łyżka masła, 1,5 łyżki siekanego kopru, 1 łyżka roztopionego masła, tłuszcz do smażenia, Panierka: 1 jajo 1/2 szklanki bułki tartej Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso i bułkę zmielić. Wymieszać dokładnie mięso, bułkę, posiekany

królestwo garów
Kurczęta z pomidorami 125

bulion. Dusić do miękkości pod przykryciem. Wyjąć mięso z garnka i trzymać je w cieple. Sos przecedzić i... według przepisu zagęścić mąką, ja zagęściłam przez gotowanie, mąki nie dodałam. Sos doprawić do smaku sosem Cabul – ponieważ nie mam takiego sosu doprawiłam do smaku: gałką muszkatołową, cynamonem, imbirem w proszku, papryką mieloną ostrą, cukrem i octem. Przyprawy dodawałam po szczypcie

królestwo garów
smaczne pierogi z rosołowym mięskiem... 136

łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki CIASTO: mąka tortowa 60 dag, woda ciepła 1,5-2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, masło miękkie 1 łyżeczka OKRASA: cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka mięso z dzień wcześniej ugotowanego rosołu obrać z kości, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Glazurowane filety z udek kurczaka. 242

czasie przygotować glazurę.  Koncentrat, keczup, mieloną paprykę i cukier muscovado wymieszać w miseczce na gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony były

zadanie-gotowanie
Potrawka z bakłażana, pomidorów i ciecierzycy 151

Dzisiaj na blogu potrawka bez mięsa, pełna aromatycznych przypraw, a głównymi składnikami są: bakłażan, pomidory i ciecierzyca. Składniki: 1 bakłażan 1 duża cebula 1 puszka ciecierzycy (lub 1 pełna szklanka ugotowanej) 1 puszka pomidorów 4 ząbki czosnku 2/3 szklanki passaty pomidorowej szczypta chili po 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonej kolendry, cynamonu i łyżeczkę curry só, cukier l i pieprz

Czerwień i błękit
Pieczony kurczak marynowany w plasterkach cytryny 121

kurczaka koniecznie spróbujcie zrobić go tym sposobem. Mięso jest wyjątkowo delikatne i pyszne. Polecam na codzienny obiad oraz na wielkie przyjęcie. ok. 1 kg udek lub podudzi kurczaka 3 – 4 małe cebule mała główka czosnku szczypta nitek szafranu ( można pominąć ) 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki estragonu 0,5 łyżeczki mielonego

Polska Zupa
Smażona gruszka w wegańskim cieście owsianym 158

czasu przeciętny człowiek powinien odstawić nabiał i mięso nie tylko w celach etycznych, ale również i zdrowotnych. Tym razem przygotowałam gruszkę w wegańskim cieście, które na surowo jest bardzo gęste, a po usmażeniu bardzo chrupkie. Składniki: 1 gruszka świeża lub w syropie 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody  szczypta proszku

Truskawkowa Fiesta
Mielone drobiowe z pieczarkami 137

Pyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem. Składniki: 60 dag filetu drobiowego 1 czerstwa bułka ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 10 dag pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia sól do smaku pieprz do smaku bułka tarta do panierki Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy

Tradycyjna Kuchnia
Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem 252

cząbru 1/2 płaskiej łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 2-3 łyżki oleju rzepakowego Do podania pieczone ziemniaki (najlepiej z dodatkiem rozmarynu) konfitura z żurawin świeży rozmaryn Instrukcje Filety z kurczaka oczyszczamy w ewentualnych pozostałości kości, chrząstek i tłuszczu. Nacieramy je dokładnie solą, cząbrem i tymiankiem. Pozostawiamy na kilkanaście minut, aby mięso lepiej przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzewamy do dość

Kulinarna Pokusa
Kaczka pieczona 150

pieprz 1/2 łyżeczki grubo mielony - kurkuma 1/2 łyżeczki - sól - gałka muszkatołowa szczypta - suszone liście kolendry 1/2 łyżeczki - olej  Sposób przygotowania 1. - Kaczkę podzielić na kawałki posypać przyprawami dodać  troszkę oleju z przyprawami natrzeć kaczkę zostawić najlepiej  na noc 2. - Na rozgrzaną patelnię dać o drobinę oleju położyć mięso  podsmażyć na rumiano zalać gorącą wodą Dusić

W królestwie smaków Beaty
Potrawka z batatów i szpinaku 137

bezmięsny obiad lub jako dodatek do pieczonego mięsa. Wprowadziłam małe zmiany, a mianowicie doprawiłam ją jeszcze ostrą papryką w proszku dla przełamania słodyczy. Składniki na 2 porcje: 400 g batatów 150 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1/2 puszki ciecierzycy 2 ząbki czosnku 300ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka papryki słodkiej ½   łyżeczki mielonego kminu rzymskiego ½   łyżeczki mielonej kolendry

Fabryka pomysłów
Schab z suszonymi pomidorami i mozzarellą. 90

schabu wieprzowego, ostra mieszanka przypraw, mielony pieprz kolorowy, oliwa do smażenia, mąka do oprószenia, 14 połówek pomidorów suszonych z zalewy, 2 ząbki czosnku, 5 małych papryczek z zalewy, 200 ml bulionu warzywnego, 300 ml białego wytrawnego wina, 4 ziarna pieprzu czarnego, 3 owoce ziela angielskiego, 300 g mozzarelli Mięso pokroić w kotlety grubości około 2 - 3 cm. Rozbić. Oprószyć

królestwo garów
Pasztet z czerwonej soczewicy 141

będzie wszystkim smakował. Choć jest bez udziału mięsa zachwyci nie tylko wegeterian. Próba wypadła pomyślnie, także na pewno zagości u mnie na świątecznym stole. Możesz zrobić go sama, a satysfakcja murowana. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy- 230 g 100 ml oliwy 2 cebule 2 marchewki 1/4 korzenia selera 3 łyżki mielonych orzechów laskowych 2 łyżki masła orzechowego sól, pieprz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 164

chwili także pokrojone pomidory. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie,około 6-10minut. Posypać estragonem (albo innymi ulubionymi ziołami) MIĘSO...MARYNATA     1 łyżka miodu     1 łyżka oliwy     sól, pieprz,     2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę(...)podwójna pierś kurczaka (ok. 500 g) WYKONANIE Filet kurczaka opłukać , osuszyc  i usuąć  błonki.Przelożyc  do miski, dodajac miód, oliwę, sól, świeżo mielony pieprz, słodką czerwoną paprykę,kurkumę i czosnek. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć i odstawic w zimne miejsce na około 20 minut.Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć  filety, wcześniej smarując je dodatkową oliwą

w mojej kuchni
Azjatycka sałatka z grillowaną wołowiną 146

pokrojona w plasterki Przygotowanie: Polędwicę posypujemy świeżo mielonym pieprzem i smarujemy olejem. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 3 minuty. Wyjmujemy i odstawiamy, żeby mięso odpoczęło.  Na talerzu układamy sałatę, gałązki kolendry

Smakowity Blog Kulinarny
Eskalopki z indyka zapiekane z pieczarkami i serem 650

męskiej części. Wybrałam jednak chude i zdrowe mięso z piersi indyka, by nie było zbyt kaloryczne. Danie świetnie się sprawdzi nie tylko na codzienny obiad, ale może być doskonałą propozycją na rodzinne przyjęcie... Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów piersi z indyka (ok. 1,5 cm) suszony czosnek, słodka mielona papryka, mielony kminek, zioła prowansalskie sól

Czerwień i błękit