szklanka ugotowanej białej quinoy 200-250 gram mielonej wołowiny 1 cebula 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła pół litra wrzątku kilka plasterków ostrej papryki kumin słodka wędzona papryka w proszku majeranek pieprz sól Wykonanie: Mięso przesmażamy razem z cebulą pokrojoną w kostkę
Quinoa Raz!podsmażone a cebulka się zeszkli dokładamy ponownie mięso *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Następnie do powstałego sosu dodajemy łyżkę serka śmietankowego, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką *** *** Jeśli na koniec sos nie jest
Blog z Apetytempodsmażamy przez chwilę, ciągle mieszając. Dokładamy ponownie mięso, całość zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Następnie dodajemy śmietankę wymieszaną uprzednio z kilkoma łyżkami sosu z patelni, mieszamy i zagotowujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką *** *** Jeśli na koniec sos nie jest
Blog z Apetytemmielonej wieprzowiny 250 dag mielonej wołowiny biała część pora 15 dag pieczarek 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki grysiku sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma
Tradycyjna Kuchniadodatek do jajek, wędlin i wszelkiego rodzaju mięs. Każdy przygotowuje ten sos na swój sposób dla mnie ten skład jest idealny. SKŁADNIKI: 2 średnie ogórki konserwowe kilka pieczarek konserwowych 1 mała cebulka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego chrzanu 4 łyżki gęstego majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego pieprz grubo mielony WYKONANIE: ogórki,pieczarki,cebulę kroimy w drobną
Kuchnia Beatyostrygowego 1 łyżeczka octu ryżowego 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka przyprawy "5 smaków" Przygotowanie: przygotowujemy marynatę - wszystkie składniki mieszamy w misce schab kroimy w paski i przekładamy do marynaty odkładamy do lodówki na min 40 min - pamiętajcie im dłużej tym lepiej :) po tym czasie mięso (bez marynaty którą zostawiamy w miseczce) smażymy
Gotowanie z pasjączosnku suszone oregano sól i pieprz mielone chilli wędzona papryka folia do pieczenia mrożone maliny pistacje niesolone + garść do serwowania konfitura jagodowa lub mrożone jagody Do dzieła: Kurczaka trzeba wyluzować (wyjąć kości) - jeśli nie wiecie jak się do tego zabrać, dajcie znać, nakręcę dla Was filmik - a następnie wyciąć połowę mięsa. Najlepiej po prostu luzując odciąć połowę piersi
Spektrum Smakuziela angielskiego 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 3 listki laurowe (połamane na małe kawałki) 1 płaska łyżeczka majeranku 1,5 litra zimnej wody Ponadto: mała szynka (moja ważyła 1,1 kg) 1 woreczek do pieczenia duża strzykawka z grubą igłą Wykonanie: Przygotowujemy solankę. W tym celu mieszamy jej składniki. Mięso, w kilku miejscach, nastrzykujemy przygotowaną solanką
Smak mojego domuporcji 1kg schabu tylnego – z fragmentami mięsa z szynki i polędwicy 6 łyżek oleju ryżowego lub rzepakowego 5 łyżek naprawdę dobrego octu balsamicznego 2 pełne łyżki francuskiej musztardy gruboziarnistej 1 pełna łyżeczka suszonego rozmarynu 1 pełna łyżeczka suszonego estragonu 1 czubata łyżeczka brązowego cukru ½ łyżeczki soli, ewentualnie 2/3 łyżeczki ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Zapisz
Karo in the Kitchenpołączeniu z sosami lub dowolnie przyrządzonym mięsem. Składniki: -1/2 szklanki kaszy gryczanej -100 g twarogu - jajko -dowolna zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki ) -bułka do obtaczania -olej do smażenia -sól, pieprz Zagotowujemy szklankę wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na sypko. Odstawiamy do wystygnięcia. Przepuszczamy razem z serem przez maszynkę do mielenia. Ja miele dwa razy, ale nie jest to konieczne
Kulinarne przemysleniapłaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych pomidorów suszonych 4 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy. Skrzydełka czyścimy, myjemy, dzielimy na pół i odcinamy końcówki. Na skrzydełka wylewamy marynatę barbecue i całość bardzo dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i wkładamy
Smak mojego domupassatę wlewamy na patelnię. Dodajemy przecier pomidorowy. Mięso myjemy i kroimy na większą kostkę, wrzucamy do sosu. Dolewamy mleko i gotujemy około 10 min. Pastę należy przygotować trochę wcześniej a mianowicie orzechy nerkowca zalewamy zimną wodą, odstawiamy na co najmniej pół godz. Następnie odlewamy wodę a orzechy wrzucamy do malaksera i mielimy. W ten sposób powstanie pasta. Powstałe 2 łyżki
Radość kipiąca uśmiechem.miejsce w Smakach z Dzieciństwa.... 50DAG.MIĘSA MIELONEGO 2CZERSTWE KAJZERKI 1-2ZĄBKI CZOSNKU 1ŁYŻKA ULUBIONYCH ZIÓŁ 1/2SZKL.MLEKA 1CEBULA 1JAJKO O,5LITRA BULIONU 1ŁYŻECZKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ KONCENTRAT POMIDOROWY-LUB POMIDORY Z PUSZKI 1/2SZKL.ŚMIETANY VEGETA,SÓL,PIEPRZ OLEJ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ BUŁKĘ NAMOCZYĆ W MLEKU,A GDY NAPĘCZNIEJE ODCISNĄĆ.CZOSNEK ZMIAŻDŻYĆ LUB POSIEKAĆ.MIĘSO WYMIESZAĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ ,CZOSNKIEM, POSIEKANĄ DROBNO CEBULKĄ
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiniej rozkładamy równomiernie w formie prostokąta mieloną pierś kurczaka zostawiając odstępy: po 5 cm na górze i na dole oraz po 10 cm z prawej i lewej strony. Składniki farszu miksujemy w blenderze na gładką papkę. Po środku, wzdłuż długiego boku układamy równomiernie farsz. Na niego zawijamy boki foli z mięsem. Tworzymy rulonik, który dokładnie związujemy po prawej
Mango Papaja