podjadać. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami i ulubionym mięsem. Ja podałam z odsmażanymi na maśle tłuczonymi ziemniakami i pieczonym filetem z kurczaka. Teraz zimą bardzo polecam Wam taką surówkę. Potrzebujemy: 50 dag kiszonej kapusty 8 średnich ogórków kiszonych 2 średnie marchewki 1 mała cebula sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 4 łyżki oleju natka pietruszki według
Izabelawkuchnibakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi). Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki. Przygotowanie jest czasochłonne ale nie pracochłonne… w zasadzie robi się sama(...)taką funkcją, możemy warzywa zmielić w maszynce do mięsa. Rozdrobniona paprykę i bakłażany dokładamy do cebuli i czosnku. Dodajemy pozostała część oleju i smażymy na małym ogniu, aż całość nie zredukuje się o około połowę i odparuje wodę, stając się gęstą pulpą. Dodajemy ocet, cukier oraz sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku. Gorącą pastę nakładamy do wyparzonych/wysterylizowanych
Pyry na GazNigelli Lawson z 'Nigella Christmas' . Składniki: (z dodatkiem ziemniaków, mięsa, itp. spokojnie na jakieś 5-6 porcji) 1 łyżka oleju 1 mała, czerwona cebula, obrana i przepołowiona 1/2 łyżeczki soli 1 czrwone jabłko niewielka główka czerwonej kapusty, lub połowa większej 1 1/2 łyżki miałkiego, ciemno-brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 250ml soku z granatów 125ml soku pomarańczowego
Lejdi of the housepomysł na rodzinny obiad. Polecam Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 łyżka cebuli granulowanej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli, pieprzu czarnego i ziołowego 1 jajko 3 łyżki panieru z ciecierzycy (bułki tartej) 1 garść mieszanki keksowej+ do posypania od Helio foremka 20x11 cm Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso, dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, jajko i panier z ciecierzycy
słodkie i nie tylko historie kulinarnepieprzu i kurkumy. Składniki na pulpeciki: 30 dag mielonego, jajko, łyżka bułki tartej, łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki soli, szczypta pieprzu, 1/2 małej cebuli, mąka do obtoczenia pulpecików, 2 łyżki oleju do podsmażenia pulpecików. Przygotowanie: Cebulę do pulpecików i zupy drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce, ziemniaki kroję w kostkę. Mięso dokładnie wyrabiam z 1/2 posiekanej cebuli, jajkiem, bułką tartą
JejKuchniasól i świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego kilka plasterków boczku (opcjonalnie) kilka małych pomidorków Przygotowanie: W miseczce mieszamy oliwę z oliwek z przyprawami. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski i polewamy mieszanką przypraw. Mieszamy tak, aby przyprawy pokryły mięso. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Tak przygotowane mięso zabieramy
Słodkie okruszkipodeszwa” Jestem ogromną fanką tego typu zapiekanek, mięso, pieczarki i dużo sera – czego chcieć więcej? Zapraszam! Scroll down for recipe in English Wołowina zapiekana z serem i pieczarkami (4 porcje) Składniki: 600 g dobrej jakości wołowiny, pokrojonej w 1 cm paski 30 g masła klarowanego 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 250 ml bulionu drobiowego 500 g pieczarek
karmelowyostatni. To taka odmiana od tradycyjnych grillowanych ryb, mięs czy warzyw. Zgrillowane na chrupko, podane np. z grzankami doskonale pasują do piwa. Stanowią doskonałą przekąskę lub przystawkę przed właściwym grillowanym daniem głównym. Sprawdzą się tez fajnie na lekką kolację. Polecam :) Składniki - 0,5 kg surowych, wypatroszonych śledzi - łyżeczka czosnku mielonego - łyżeczka ostrej papryki mielonej - pól łyżeczki soli
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, tymianek, wędzona i słodka papryka kilkanaście kropel sosu sojowego 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie Mięso wymieszać z zeszkloną cebulą, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, jajkiem, przyprawami, bułką tartą
Gaździnka warzywolicie ostrzejsze danie dodajcie więcej chilli), listkami laurowymi, mielonymi goździkami, cynamonem, przyprawą garam masala, ziarnami kardamonu, imbirem startym na tarce o drobnych oczkach i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Dodać pomidory z puszki i sól i wszystko dokładnie wymieszać. Do mieszanki dodać kurczaka pokrojonego na kawałki wielkości kęsa, wymieszać aby mięso dokładnie pokryło się marynatą. Mięso można odstawić
Codzienne Gotowanierozmaryn lub inne ulubione zioła), szczypta pieprzu świeżo mielonego lub odrobina suszonej ostrej papryczki, natka pietruszki. Udka oczyścić i ugotować w niewielkiej ilości wody z marchewką, pietruszką, połową cebuli, liściem laurowym i zielem angielskim. Warzywa oczyścić i pokroić na dość duże kawałki, marchewkę osobno. Z ugotowanych udek usunąć skórę, mięso obrać od kości i dość drobno pokroić. Rozgrzać patelnię
Lubię to gotujęlubczyku 2-3 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól do smaku Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę . Lubczyk , cebulę i czosnek siekamy drobniutko i dodajemy do kurczaka . Wlewamy olej , wsypujemy paprykę , sól i mieszamy rękami , ugniatając i uklepując . Zostawiamy na noc w lodówce . Następnego dnia , mięso nabijamy na patyki , ściskając dłonią , żeby się skleiło
Ogrodnik w podróżywołowina hoisin. Do przygotowania wołowiny hoisin potrzebujemy: na mięso 1 kg dobrej wołowiny ryż jaśminowy ugotowany zgodnie z instrukcją posiekaną kolendrę na sos ¼ szklanki sosu sojowego jasnego 2 łyżki masła orzechowego, niesolonego 1 łyżka miodu wielokwiatowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki oleju sezamowego 1 zmiażdżony ząbek czosnku ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pasty miso lub pasty
ladykitchenOdstawiamy do lodówy na noc. Tym sposobem będziemy mieli trzy smaki za jednym wędzeniem. Wędzenie: 30 minut w temp. 60 stopni bez dymu 2-3 godziny w temp. 55 stopni z dymem (zależy od wielkości - do upragnionego koloru) Parzenie w wodzie bez przypraw, aż do momentu aż temperatura wewnątrz mięsa osiągnie 75 stopni
Karczma HonoriettyWiadomo przede wszystkim co znajdziemy w hamburgerach, przyprawimy mięso pod swój smak. I dodatki wybierzemy sami a u mnie dzisiaj do burgera dodaje ser z niebieską pleśnią. Uwielbiam! Składniki : * bułka z sezamem * łyżka majonezu * łyżeczka ketchupu * liść sałaty * 2 plastry sera z niebieską pleśnią * plaster pomidora * plaster cebuli * kotlet mielony - u mnie wołowy Przygotowanie : Bułkę opiekamy, smarujemy majonezem
Magiczne Życie Martyrondel moździerz, jeśli przyprawy nie są mielone Podaj z: bagietką lub w torilli Cebule musimy pokroić w drobną kostkę, czosnek drobno posiekać**. Posiekać trzeba też papryczkę. Podsmażamy cebulę na oliwie z oliwek na małym ogniu (do zeszklenia), dodajemy czosnek i po kilku sekundach podkręcamy ogień i dodajemy mięso, dwie solidne szczypty soli i solidną szczyptę pieprzu
Bazując na smakułyżek oleju 1-2 łyżeczki soli pieprz mielony łyżeczka czerwonej czubrycy 5 ziaren ziela angielskiego Królika włożyć do naczynia żaroodpornego. Polać olejem i posypać przyprawami. Dorzucić zgniecione w palcach ziarna ziela angielskiego. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny (to bardzo ważne, jeśli chcemy mieć soczyste mięso). W środku tego czasu przewrócić królika, by w oleju poleżała
Weekendy w domu i ogrodziewanilia, cynamon i inne pachnące składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy. Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek mielony → ilość wg upodobania, ale składniki wszystkie dla efektu
Pociąg Do Kuchniwanilia, cynamon i inne pachnące składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy. Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek mielony → ilość wg upodobania, ale składniki wszystkie dla efektu
Pociąg Do Kuchnisezonem grillowym możecie upiec je w piekarniku :) Delikatne mięso i słodko-pikantny smak marynaty dają wspaniały efekt! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: około 1 kg skrzydełek z kurczaka 50 ml sosu teriyaki 50 ml sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyżeczki płatków chili lub 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki 2 łyżki miodu lub cukru
Słodko-Słony Świat Ilonyobiad pyszne, delikatne klopsiki rybne. Składniki: 40 dag mięsa z karpia, 1 czerstwa bułka, 1 jajo, 1 białko, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku, 1 ½ szklanki wywaru warzywnego, liść laurowy. Składniki na sos: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, ¾ szklanki mleka, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka soku z cytryny
Tradycyjna Kuchniaprzelewając go przez sito o drobnych oczkach od mięsa, warzyw i przypraw. Do gorącego wywaru dolać zakwas na barszcz i podgrzewać przez około 10 minut uważając by nie doprowadzić zupy do wrzenia ponieważ straci kolor. Można również dodać jeszcze odrobinę majeranku. Doprawić solą i pieprzem. UWAGA jeśli stosujemy pieprz mielony trzeba go dodawać ostrożnie ponieważ sprawia on, że ostrość
Mama Gotujedrobno, by nie było widać, co to za mięso ;) Składniki (na średniej wielkości garnek): ok. 1 kg indyczych serc 250 g kurek (świeżych lub mrożonych) 2 szklanki bulionu 3 niezbyt duże marchewki 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 goździki sól pieprz Sposób przygotowania: Serca
W SMAKwiadomo indyk oprócz walorów smakowych jest jeszcze mięsem zdrowym i chętnie spożywanym. Udziec pieczony ma soczyste delikatne wnętrze i chrupiącą skórkę, a wszystko to za sprawą użytej do posmarowania marynaty. 1 udziec z indyka (około 1 kg 20 dag) 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 1 łyżeczka
Kuchcik gotujenigdy wcześniej, bo chciałam, żeby była mięciutka, żeby mięso samo odchodziło, a smak był pełen aromatów. Udało się, po 2,5 godzinnym gotowaniu i godzinie pieczenia wyszła pyszna mięciutka golonka pełna aromatów. Składniki: - 2 golonki; - włoszczyzna - 5 kulek ziela angielskiego, 3 listki laurowe, sól, pieprz - 30 dag kiszonej kapusty - mielona papryka Wykonanie: Golonki zagotować z włoszczyzną (warzywa dałam
dom-agi.pldomu- szczególnie wtedy, kiedy serwuję grillowane mięso lub burgery- bo to duet idealny! :)Wypróbujcie koniecznie ten sosu, który jest odpowiednio słodki, lekko kwaśny i pikantny w sam raz! :)* cebula- 1 duża szt.** czosnek- 2 ząbki* cukier- 2 łyżki* ketchup- 2 łyżki* ocet jabłkowy- 4 łyżki* papryka słodka mielona- 1 łyżka* oliwa- do smażeniaCebulę pokroić w bardzo drobną kosteczkę
Kraina Miodem Płynącaakurat mamy ten komfort, że kupujemy ją prawie po sąsiedzku i w naprawdę dobrej jak na rybę mrożoną jakości. Kotlet z ryby mielonej możesz jeszcze zrobić z pangi, ale jej nie polecamy Jak zrobić kotlety mielone z ryby? Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że jest na tyle prosty w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi(...)smaku olej do smażenia Kotlety rybne w chrupiącej panierce Przygotowanie: Mięso z ryby zmiel w maszynce lub zmiksuj. Jeżeli używasz mięsa mrożonego, dobrze odsącz je z wody w dłoniach, a następnie osusz, używając do tego ręczników papierowych. Czerstwą kajzerkę namocz w wodzie. Do większej miski przełóż zmielone mięso, 2 – 3 łyżki bułki tartej, odciśniętą kajzerkę, jajko, posiekane w bardzo drobną
Kuchnia Na Wypasiecynamonu, pod żadnym pozorem nie dodawaj mielonego cynamonu 2 goździki Przyprawy mielone / tłuczone 2 strąki zielonego kardamonu niecałe pół łyżeczki nasion kopru włoskiego, pomiń jeśli go nie lubisz albo nie masz w domu pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej pół łyżeczki mielonej kolendry 1 niepełna łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) ćwierć łyżeczki kurkumy(...)gałki muszkatołowej mielony czarny pieprz i sól do smaku Do dekoracji 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka i skarmelizowana na chrupiąco na dużej ilości oleju pęczek natki kolendry plasterki cytryny zielone papryczki chili Przepis na gulasz wołowy 1. Ze strąków kardamonu wyjmij ziarenka. Koper włoski i ziarenka kardamonu rozbij tłuczkiem do mięsa albo zmiel
Cztery Fajeryłyżki, słodkiej ,mielonej papryki sól do smaku 3 łyżki oleju Ketchup przelewamy do miseczki , dodajemy paprykę, olej i mieszamy do uzyskania, jednolitej masy . Kurczaka myjemy , oczyszczamy z wszelakich , dóbr nadprogramowych , typu : błony , piórka ,pały..itp Osuszamy, ręcznikiem papierowym , rozcinamy od strony pleców – rozkładamy i solimy , a następnie, poprzez włożenie dłoni ,między skórę , a mięso , oddzielamy ją ostrożnie
Ogrodnik w podróżymięs czy ryb. Polecam w towarzystwie Soczystej dorady pieczonej pod solną skorupą , która wcale nie jest słona 🙂 Składniki: (4 porcje) 4 pory (tylko białe części) oliwa lub olej do podsmażenia 3 ząbki czosnku 3 łodygi świeżego tymianku łyżka masła 150 ml białego wina 50 g uprażonych orzechów laskowych natka pietruszki posiekana do ozdoby sól morska i świeżo mielony pieprz(...)minut przed końcem , aby namiar płynu odparował. Wyłóż pory na talerz, posyp uprażonymi orzechami laskowymi i posyp natką pietruszki. Polej sosem pozostałym z duszenia porów. Podawaj jako dodatek do mięs lub ryb. Ja podałam w towarzystwie “Soczystej dorady pieczonej pod solną skorupą ” i “ Pieczonych ziemniaczków z chilli i kurkumą “ . źródło: “Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking” Czytaj więcej: Duszone pory
Moja Delicjabobu i upieczona w cieście francuskim. Bardzo lubię tak przygotowaną polędwiczkę, bo jest delikatna i soczysta. 1 polędwiczka wieprzowa 200g bobu sól pieprz czarny mielony słodka papryka mielona 1 małe opakowanie ciasta francuskiego SOS: 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka śmietanki 30% sól pieprz biały szczypta gałki muszkatołowej masło klarowane do smażenia(...)czym wlewać po trochę bulion i śmietankę. Przyprawić i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina
https:KKuchniaMniamPulled pork, wieprzowina długo pieczona. Mięso, które po upieczeniu jest wyjątkowo delikatne i miękkie. Świetnie pasuje do kanapek, wszelkiego rodzaju tortilli czy pit. Pasuje idealnie na ciepło jak i na zimno. Można pokroić je na grube plastry, polać powstałym podczas pieczenia sosem i podać z ulubionymi dodatkami jak ziemniaki czy kasza. Samo przygotowanie jej nie zajmie Wam dużo czasu, podczas(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulled pork – szarpana wieprzowina Składniki 2,5 kg łopatki wieprzowej Składniki na marynatę: 1 łyżeczka chilli (opcjonalnie) 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka kminu rzymskiego mielonego 1 łyżka soli 6 płaskich łyżek brązowego cukru 1 średnia cebula pokrojona na kawałki 4-5 ząbków czosnku Składniki na solankę: 2 l wody 5 płaskich łyżek brązowego cukru
To co lubię - gotuję i polecamtakie jednogarnkowce , są proste i nie wymagają angażowania uwagi . Po prostu wsuwa się je do piekarnika i wyciąga po godzince , czy dwóch ..ot cała filozofia Polecam , szczególnie że z mięsa z łopatki czasami trudno coś fajnego wykombinować , mimo iż jest pyszne . Składniki : 0,5 kg łopatki , ładny zwięzły kawałek 1 czerwona papryka , grubościenna 1/2 małej cukinii , wielkości ogórka szklarniowego(...)innej słodkiej ) 1 szklanka półsłodkiego , białego wina – niepełna 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka suszonych , płatków pomidorowych sól do smaku masło przyprawa : 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonej , gałki muszkatołowej 1 łyżeczka wędzonej papryki ostrej lub łagodnej 1 łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łopatkę dzielimy na małe płaskie kawałeczki , mniej więcej takie ,żeby po rozklepaniu były wielkości
Ogrodnik w podróżystare chińskie przysłowie i zwraca uwagę na to, że prawidłowa dieta pozwoli nam zachować lub odzyskać zdrowi. Jesienny schab w warzywach z chrustem z wędzonego boczku jest przygotowany z mięsa wieprzowego oznaczonego znakiem QAFP , będącego gwarancją wysokiej jakości, oraz z warzyw królujących jesienią – dyni, papryki i jarmużu. Dla uzyskania ciekawszego efektu warzywa zostały przygotowane różnymi technikami, dając zróżnicowaną fakturę składników(...)imbiru, 1 łyżka mielonego kuminu, 1 łyżka czarnej gorczycy, 1 łyżeczka wędzonej papryki, ½ łyżeczki kurkumy, 1/3 łyżeczki cynamonu, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej, Liść laurowy, Do przybrania: płatki chili, klika plastrów świeżej chili , olej z pestek dyni, gałązka rozmarynu, Sól i pieprz Cayenne do smaku, 1 łyżka masła i o lej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem
SzczyptaSmaQmięsem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi na szybki obiad lub lekką kolację o każdej porze roku. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 1 filet z kurczaka (250g) 200g młodego szpinaku 120g pomidorków koktajlowych 180g wąskiego makaronu wstążki (tagliatelle, wąskie fettuccine) 1-2 ząbki czosnku 50ml słodkiej śmietany 18% 1 łyżka masła 3 łyżki oliwy sól pieprz czarny świeżo mielony(...)dość silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy kawałki kurczaka. Lekko solimy i intensywnie smażymy przez 2 minuty mieszając. Dodajemy pomidorki, również je solimy i smażymy z mięsem przez kolejne 2 minuty. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta w lekko osolonej wodzie. Odsączony mieszamy z 1 łyżką oliwy. Na talerze nakładamy kolejno makaron, szpinak oraz mięso z pomidorkami. Natychmiast
Kulinarna Pokusakurczakiem i papryką By Piotr 29 sierpnia 2018 Składniki: filet z kurczaka - 2 pojedyncze cebula - 1 większa czosnek - 3-4 ząbki papryczka chili - 1, drobno posiekana imbir - 1 łyżeczka (mielonego lub startego) papryka słodka - duża szczypta papryka ostra - duża szczypta limonka - sok i skórka z jednej całej curry - 2-3 łyżeczki (w proszku lub pasty curry) śmietana(...)osuszamy. Kroimy w niewielką kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, czosnek, paprykę chili, paprykę słodką i ostrą, imbir oraz dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Dokładnie mieszamy. Mięso w takiej marynacie możecie zostawić na kilka godzin by przeszło dokładnie wszystkimi smakami, ale nie jest to konieczne. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i podsmażamy na nim kurczaka
Pogotujmy.plotoczone są cienką, chrupiącą skórką, ale ich środek pozostaje wilgotny i lekki dzięki dodaniu do masy ubitego białka. Tradycyjnie kluski smażone podawane są ze śmietaną albo jako dodatek do mięs. Przepis pochodzi z publikacji Stowarzyszenia Promocji i Rozwoju Gminy Brzostek „Brzosteckie przepisy kulinarne”. Kluski ziemniaczane smażone - kuchnia podkarpacka Składniki: 10 ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 3 jajka (żółtka(...)pieprz 1 l oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po odcedzeniu ziemniaki odparowujemy i przecieramy przez sito lub mielimy. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Podsmażamy ją na maśle i przestudzoną dodajemy do ziemniaków razem z żółtkami, śmietaną i mąką. Masę doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie
Trzeci talerz