letnie przekąski. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych mięs. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 2 łodygi selera naciowego 3 ogórki gruntowe 10 sztuk oliwek zielonych natka pietruszki Sos: 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki miodu lipowego 50 ml oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki świeżo mielonej papryczki chili sól, pieprz Przygotowanie Sałatkę szatkujemy. Seler kroimy
R'n'G KitchenIdealna zupa dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Składniki 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g boczniaków 1 marchew 3 łyżki oleju rzepakowego 1,2 l wrzątku 2 łyżki bulionu warzywnego 1 szklanka soku pomidorowego (najlepiej Pudliszki) 1 łyżka majeranku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kukurydzianej mielony imbir mielona gałka muszkatołowa 1 łyżeczka czerwonej papryki 1/2 łyżeczki
R'n'G Kitchenwłoskich 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki nieco ostrej mielonej papryki sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie Kurczaka umyłem, włożyłem do garnka, zalałem wodą, posoliłem. Gotowałem na wolnym ogniu do Kurczaka umyłem, włożyłem do garnka, zalałem wodą, posoliłem. Gotowałem na wolnym ogniu do miękkości. Wyjąłem, ostudziłem, zdjąłem skórę, usunąłem kości. Mięso podzieliłem na cienkie paski, wzdłuż włókien. Orzechy przepuściłem
R'n'G Kitchenłyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Karkówkę pokroić na plastry o grubości ok 1-1,5 cm. Przyprawy wymieszać i natrzeć dokładnie karkówkę. Cebulę pokroić w pół plastry. W naczyniu żaroodpornym ułożyć karkówkę i pokrojoną cebulę, przykryć pokrywką. Odstawić na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami, można odstawić tez na cała noc. Potem
Monia miesza i gotujeostra i wędzona, czosnek granulowany, sól himalajska, pieprz mielony - po 1 łyżeczce * ciasto : 4 jajka, 2 szklanki mąki pszennej, szklanka mleka plus taka sama ilość przypraw jak wyżej * panierka : 2 szklanki mąki pszennej, szklanka płatków kukurydzianych * olej do smażenia Przygotowanie : * Skrzydełka przeciąć na pół. Fileta pokroić na paski. Mięso przyprawić i odłożyć na 2-3 godziny
Magiczne Życie Martyłyżeczka suszonej bazylii Sól do smaku Pieprz czarny mielony Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub w paski, dodajemy do cebuli, oprószmy przyprawą do kurczaka i smażmy pod przykryciem do miękkości mięsa. Cieciorkę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, wlewamy przecier
Bajeczna Kuchniałyżki oliwy z oliwek - sól morskai pieprz czarny mielony do smaku - 2 posiekane ząbki czosnku - łyżeczka ostrej papryki - ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół greckich do kurczaka) Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety. Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy
Cook&LoveIdealna sałatka na grilla, pasuje do każdego rodzaju mięsa grillowanego. Jest lekka i smaczna, możemy ją też jeść samodzielnie np. na kolację lub do pracy. Składniki: Pęczek rzodkiewek 3 pomidory 2 ogórki zielone 1 cebula Pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju lnianego 1 łyżka ziół prowansalskich Galeo Pieprz czarny mielony Galeo Sól himalajska Sposób przygotowania: Rzodkiewki oczyszczamy z ogonków, myjemy
Bajeczna Kuchniacytryny - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: bób gotujemy, obieramy, miksujemy z pozostałymi składnikami. dekorujemy kilkoma kroplami oliwy i posiekaną natką. konsumujemy jako dodatek do ryby, mięsa lub jako pasta kanapkowa
Gocha gotuje!śmietany 30 % sól,pieprz,maggi,papryka słodka mielona kostka rosołowa 2 łyżki smalcu lub oleju do smażenia 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Ryż razem z kaszą gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy ,wyjmujemy z woreczków. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na łyżce smalcu,dodajemy do ryżu i kaszy, mięso smażymy na smalcu doprawiamy solą ,pieprzem i papryką słodką ,dodajemy przeciśnięty
Swojskie jedzonkołyżki oleju 1/3 łyżeczki soli czosnkowej 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki Ser Koryciński Swojski z czarnuszką Bielec Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze (ja z każdej uzyskałam 4 kotleciki krojąc wzdłuż, a następnie na pół), lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Przekładamy do miski. W miseczce łączymy olej z przyprawami
Słodkie okruszkigyrosa 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki curry sól świeżo mielony pieprz Filet pokroić w niedużą kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Pozostawić do wystygnięcia. Seler naciowy pokroić w kosteczkę,ananasa na drobne kawałki. Kulki winogrona podzielić na ćwiartki i usunąć pestki. W misce wymieszać razem usmażone mięso,seler,winogrono i ananasa. Dodać majonez i przyprawę curry
Kolorowa kuchnia Elkiłyżka oliwy z oliwek sól pieprz świeżo mielony kilka gałązek świeżego tymianku sos musztardowo-miodowy Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski i marynujemy w kurkumie, świeżym tymianku, soli i oliwie z oliwek. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Mięso można też zamarynować wieczorem i wstawić do lodówki na całą
My Chcemy Jeśćkroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym. Ugotowane mięso z kurczaka rwiemy w palcach na mniejsze kawałki i wrzucamy do malaksera razem z podsmażoną cebulką. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem – farsz musi być trochę za słony i za pieprzny, inaczej w pierogach będzie wydawał się mdły. Mielimy wszystko na gładką (albo prawie gładką) masę
Jak gotować i nie zwariowaćstołowa łyżka octu - 1 płaska łyżeczka mielonego kminku - smalec - sól - pieprz 1. W rondlu na smalcu przesmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i startą na tarce marchewkę. Dodajemy sól, pieprz, koper i ocet, podlewamy wodą i dusimy ok. 15 minut na małym ogniu. 2. Mięso myjemy, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni
Apetyczna babeczka