Puree z bobu z natką pietruszki

Puree z bobu z natką pietruszki

Puree z bobu z natką pietruszki

S k ł a d n i k i:  (dla 2 osób) - 1 kg bobu - 0,5 pęczka natki pietruszki - 2 ząbki czosnku - 3-4 łyżki oliwy - sok z 0,5 cytryny - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: bób gotujemy, obieramy, miksujemy z pozostałymi składnikami. dekorujemy kilkoma kroplami oliwy i posiekaną natką. konsumujemy jako dodatek do ryby, mięsa lub jako pasta kanapkowa. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.