mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1048/1557)

Filety z kurczaka faszerowane szpinakiem 154

pikantne, a jednocześnie delikatne. Składniki: 3 filety z piersi kurczaka, świeży szpinak - około 500g, 2 ząbki czosnku, kulka sera mozzarella lub mozzarella light, ok 80 g sera pleśniowego świeżo mielony pieprz, sól, łyżka masła Przygotowanie: Szpinak dokładnie myjemy i kroimy, ale niezbyt drobno. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku. Dusimy na średnim ogniu na maśle przez około(...)solą oraz pieprzem z obu stron. Sery kroimy na mniejsze kawałki lub plastry. Na filet nakładamy szpinak, po kawałku sera. Zwijamy w kopertę / saszetkę. Możemy użyć małych wykałaczek, aby mięso lepiej się ściągnęło przy pieczeniu - zaraz po upieczeniu wyciągamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem

Lena Gotuje
Spaghetti bolognese (Ragù) 76

chciał we Włoszech zamówić to danie i każda restauracja mówiła mu, że nie mają czegoś takiego w karcie. Jeżeli będziecie mieli problem ze znalezieniem go pod nazwą Spaghetti bolognese, szukajcie po nazwie „Ragù”. Składniki: 400 g mielonej wołowiny 2 mniejsze łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 puszki krojonych pomidorów pół szklanki(...)seler, rozdrobniony czosnek i startą na największych oczkach obraną marchewkę. Wszystko smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia. Następnie dodajemy do tego wołowinę i znowu wszystko smażymy. Po zrumienieniu mięsa wlewamy wino i pomidory, dodajemy oregano, sól i pieprz, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i powoli redukujemy sos (który finalnie

Kardamonovy
pyszna zupa z młodych warzyw na maśle i z mlekiem... 146

ćwiartka , ziemniaki młode 6 sztuk, woda 3 litry, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, papryka ostra 1 łyżeczka, sól 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, masło 100 gram, mleko 3.2% 1/2 litra Pęczek młodej włoszczyzny dobrze opłukać pod zimną wodą, zwłaszcza liście sera, pietruszki i pora, kalafior opłukać, ziemniaki i kalarepę obrać(...)rozdrabniaczu, dodać pieprz ziołowy, paprykę ostrą, sól, pieprz mielony i gotować z 3 minuty. Na koniec wlać mleko i tylko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia, garnek z zupą zostawić do przestudzenia na letnią - szybka, łatwa, pyszna zupa z młodych warzyw, jest na maśle i z dodatkiem mleka, bez mięsa, bez mąki, najlepiej smakuje letnia.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie w majonezie z pieczarkami i ogórkami 110

można podać je z ulubioną wędliną czy mięsem. Polecam. Kilka składników i gotowe. Zróbcie. Smacznego życzę.   Potrzebujemy: 3 spore płaty śledzi ( u mnie takie ze słoika z zalewy ) 20 dag marynowanych pieczarek 2 średnie ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 1-2 łyżeczki musztardy sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku szczypiorek według uznania natka pietruszki według uznania

Izabelawkuchni
Surówka z kiszonej kapusty i ogórków 102

podjadać. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami i ulubionym mięsem. Ja podałam z odsmażanymi na maśle tłuczonymi ziemniakami i pieczonym filetem z kurczaka. Teraz zimą bardzo polecam Wam taką surówkę. Potrzebujemy: 50 dag kiszonej kapusty 8 średnich ogórków kiszonych 2 średnie marchewki  1 mała cebula sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 4 łyżki oleju natka pietruszki według

Izabelawkuchni
Ajwar pikantny 163

bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi). Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki. Przygotowanie jest czasochłonne ale nie pracochłonne… w zasadzie robi się sama(...)taką funkcją, możemy warzywa zmielić w maszynce do mięsa. Rozdrobniona paprykę i bakłażany dokładamy do cebuli i czosnku. Dodajemy pozostała część oleju i smażymy na małym ogniu, aż całość nie zredukuje się o około połowę i odparuje wodę, stając się gęstą pulpą. Dodajemy ocet, cukier oraz sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku. Gorącą pastę nakładamy do wyparzonych/wysterylizowanych

Pyry na Gaz
Czerwona kapusta na słodko-kwaśno (Nigella Lwason)... 161

Nigelli Lawson z 'Nigella Christmas' . Składniki: (z dodatkiem ziemniaków, mięsa, itp. spokojnie na jakieś 5-6 porcji) 1 łyżka oleju 1 mała, czerwona cebula, obrana i przepołowiona 1/2 łyżeczki soli 1 czrwone jabłko niewielka główka czerwonej kapusty, lub połowa większej 1 1/2 łyżki miałkiego, ciemno-brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 250ml soku z granatów 125ml soku pomarańczowego

Lejdi of the house
ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI 196

pieprzu i kurkumy. Składniki na pulpeciki: 30 dag mielonego, jajko, łyżka bułki tartej, łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki soli, szczypta pieprzu, 1/2 małej cebuli, mąka do obtoczenia pulpecików, 2 łyżki oleju do podsmażenia pulpecików. Przygotowanie: Cebulę do pulpecików i zupy drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce, ziemniaki kroję w kostkę. Mięso dokładnie wyrabiam z 1/2 posiekanej cebuli, jajkiem, bułką tartą

JejKuchnia
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią z grilla. I kilka słów o udanym grillowaniu. 221

sól i świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego kilka plasterków boczku (opcjonalnie) kilka małych pomidorków Przygotowanie: W miseczce mieszamy oliwę z oliwek z przyprawami. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski i polewamy mieszanką przypraw. Mieszamy tak, aby przyprawy pokryły mięso. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Tak przygotowane mięso zabieramy

Słodkie okruszki
Wołowina zapiekana z serem i pieczarkami / Cheesy mushroom and beef bake 249

podeszwa” Jestem ogromną fanką tego typu zapiekanek, mięso, pieczarki i dużo sera – czego chcieć więcej? Zapraszam! Scroll down for recipe in English Wołowina zapiekana z serem i pieczarkami (4 porcje) Składniki: 600 g dobrej jakości wołowiny, pokrojonej w 1 cm paski 30 g masła klarowanego 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 250 ml bulionu drobiowego 500 g pieczarek

karmelowy
Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące. 221

ostatni. To taka odmiana od tradycyjnych grillowanych ryb, mięs czy warzyw. Zgrillowane na chrupko, podane np. z grzankami doskonale pasują do piwa. Stanowią doskonałą przekąskę lub przystawkę przed właściwym grillowanym daniem głównym. Sprawdzą się tez fajnie na lekką kolację. Polecam :) Składniki - 0,5 kg surowych, wypatroszonych śledzi - łyżeczka czosnku mielonego - łyżeczka ostrej papryki mielonej - pól łyżeczki soli

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpety w sosie pomidorowym z odrobiną czerwonego wina 167

Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, tymianek, wędzona i słodka papryka kilkanaście kropel sosu sojowego 500 ml bulionu warzywnego  Przygotowanie Mięso wymieszać z zeszkloną cebulą, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, jajkiem, przyprawami, bułką tartą

Gaździnka warzy
Maślany kurczak po indyjsku 168

wolicie ostrzejsze danie dodajcie więcej chilli), listkami laurowymi, mielonymi goździkami, cynamonem, przyprawą garam masala, ziarnami kardamonu, imbirem startym na tarce o drobnych oczkach i czosnkiem wyciśniętym przez praskę.  Dodać pomidory z puszki i sól i wszystko dokładnie wymieszać. Do mieszanki dodać kurczaka pokrojonego na kawałki wielkości kęsa, wymieszać aby mięso dokładnie pokryło się marynatą.  Mięso można odstawić

Codzienne Gotowanie