Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące.

53
  • Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące.
  • Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące.

    Pierwszy raz grillowałam śledzie i teraz już wiem, że nie ostatni. To taka odmiana od tradycyjnych grillowanych ryb, mięs czy warzyw. Zgrillowane na chrupko, podane np. z grzankami doskonale pasują do piwa. Stanowią doskonałą przekąskę lub przystawkę przed właściwym grillowanym daniem głównym. Sprawdzą się tez fajnie na lekką kolację. Polecam :) Składniki - 0,5 kg surowych, wypatroszonych śledzi - łyżeczka czosnku mielonego - łyżeczka ostrej papryki mielonej - pól łyżeczki soli - sok z połowy cytryny - 2-3... Czytaj dalej na blogu Kuchnia z widokiem na ogród


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kuchnia z widokiem na ogród

    Dodaj komentarz