mięty zielonej ( menta spicata ) 6 - 8 g pieprzu czarnego mielonego 30 - 35 g soli najlepiej nieoczyszczonej 200 ml zimnej wody Sposób wykonania : M ięso i boczek zmiel w maszynce przez sitko 8 mm. Pora drobno posiekaj lub także zmiel w maszynce na takich samych oczkach jak mięso ( ja zmieliłem, nie chciało mi się drobno siekać ). Do zmielonego
Przepisy i porady kulinarnekapusty kiszonej 330 ml soku pomidorowego 2 papryczki pomarańczowe kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Żeberka myjemy, dzielimy na paski, wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą ( 1,5 l ). Dodajemy ½ łyżeczki soli, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 30 min na średnim ogniu, zbieramy szumowiny. Po tym czasie mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Marchew, głąb kalafiora
R'n'G Kitchenkurczaka - mogą być podudzia, pałki lub ćwiartki przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka słodka i ostra, czosnek granulowany, szczypta kminu rzymskiego, kilka kropel ostrego sosu Worchester puszka pomidorów pelati - mogą być całe lub krojone - lub 2 średnie pomidory świeże, najlepiej mocno dojrzałe olej do smażenia duża łyżka masła Mięso oczyścić, osuszyć, naciąć w kilku miejscach w poprzek włókien i natrzeć
Ze smakiem bez glutenuwiórki kokosowe czosnek granulowany sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony słodka papryka ostra papryka opcjonalnie ulubione zioła np. prowansalskie , bazylia , oregano itp. tłuszcz do smażenia np. olej kokosowy (LCHF, bez laktozy, paleo) lub masło klarowane (LCHF, optymalna) Należy pamiętać o starannym umyciu krewetek ponieważ ich surowe mięso jest pożywką dla bakterii. Krewetki należy obrać i oczyścić, zaczynając
Ola la LCHFsama. Po usmażeniu natychmiast zniknęły ze stołu. Składniki: Karkówka mielona ½ kg Zmielony filet z kurczaka ½ kg Jajka 2 szt. Bułka czerstwa 1 szt. Mleko ½ szklanki Ziemniaki ugotowane 3 szt. Bułka tarta 4 łyżki Sól i pieprz do smaku Cebula biała 2 szt. Olej do smażenia Wykonanie: Mięso wymieszać z bułką wcześniej namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, jajkami, bułka
Tradycyjna Kuchniagouda 4 łyżeczki delikatesowej musztardy Sól himalajska do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 jajko do panierowania 1 czubata szklanka pokruszonych drobno słonych krakersów do panierowania Olej do smażenia Sposób wykonania: Schab rozbić na cztery cienkie kotlety, posolić do smaku i oprószyć pieprzem, każdy kawałek mięsa posmarować musztardą na jednym boku ułożyć złożony plaster sera żółtego
Wanilia i Kardamongotowej pasty imbirowej ze słoiczka, albo tubki; lub 1 łyżka mielonego imbiru 2 zabki czosnku, starte na tarce, lub przeciśnięte przez praskę Wszystkie składniki roztrzep dokładnie w miseczce. Możesz też wlać je do słoika i energicznie nim potrzasnać. Po wlaniu do ulubionego stir fry z warzyw lub mięsa zagotuj całość i zostaw na pełne 3 minuty
Lejdi of the housedodatkowi sera korycińskiego. Uwielbiam go dodać do najróżniejszych zapiekanek, mięs (klik) , a nawet do pizzy (klik) . Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera korycińskiego, to polecam Wam Ser Koryciński Swojski Bielec Składniki: 3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego plaster (grubszy) sera korycińskiego – polecam Ser Koryciński Swojski Bielec świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka prażonej cebulki + do posypania
Słodkie okruszkipieprz czarny 2 g/kg -majeranek 0,5 g/kg -gorczyca mielona 2 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -jelita wieprzowe do parzonej 26/28 mm -jelita wieprzowe do podpiekanej 30/32 mm -woda 400 mil dodana podczas mieszania z przyprawami -woda 100 mil dodana przed nabijaniem jelit WYKONANIE Przygotowane mięso na kiełbasę tniemy w mniejsze kawałki i peklujemy 48 godzin
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.g/kg -gorczyca biała ziarno 3 g/kg -pieprz czarny mielony 2 g/kg -pieprz kolorowy gnieciony w moździerzu 1 g/kg -czosnek świeży polski dobrej jakości 8-10 g/kg -majeranek 0,3 g/kg -woda zimna 100 mil -woda wrząca 900 mil -jelita wieprzowe 26-30 mm WYKONANIE Kupione mięso myjemy tniemy w kawałki 3 na 3 cm, szynkę, boczek i podgardle
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.cytryny - mięta (u mnie dwie łyżeczki suszonej) - pieprz grubo mielony do smaku - sól morska - mieszanka ziół greckich - 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1. Fetę, jogurt naturalny, sok z cytryny, jajko, miętę i pieprz łączymy w miseczce na gładką masę. 2. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. 3. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. 4. Oliwę mieszamy
Cook&Loveprzesmażamy uważając, aby nie przypalić czosnku. Winem deglasujemy patelnię. Przekładamy mięso z powrotem na patelnię, dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę, jałowiec, rozmaryn i miód. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodajemy śmietankę i gotujemy jeszcze przez 10 minut. Polenta
Wędrówki po kuchnioryginalne danie. Przygotowanie dodatków nie zajmie więcej czasu niż zapiekanie mięsa. Składniki: 1 opakowanie policzków wieprzowych wolno gotowanych (sous vide) - około 700 g sos chrzanowy: 150 ml dobrej kwaśniej śmietany 100 ml wody 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie można zrezygnować) 4 łyżeczki tartego chrzanu sól i świeżo mielony pieprz do smaku Policzki upiec w piekarniku według wskazówek
Codzienna kuchnia niecodziennadużą cebulę 2 ząbki czosnku 5 płaskich łyżeczek papryki mielonej 1 łyżkę czubatą majeranku 3 łyżeczki płaskie soli pieprz do smaku 2 łyżki czubate mąki Sposób przygotowania: Kapustę kwaszoną zalać niedużą ilością wody, dodać tłuszcz, ugotować. Osobno ugotować kapustę białą pokrojoną w grubą kostkę. Obie połączyć. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę, osmażyć na tłuszczu i udusić z częścią pokrojonej
Przepisy kulinarne babci Antoninyzłagodziłam poprzez odjęcie części octu. Polecam do makaronu, ryżu, mięsa :) Składniki: 3 kg pomidorów 1 kg cebuli 3 duże papryki (żółta, czerwona i zielona) 1 puszka ananasów wraz z sokiem 6 zmiażdżonych ząbków czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki soli 2 łyżki musztardy 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1 łyżka curry 1 łyżka pieprzu 2,5 szklanki cukru
Kuchnia domowa Ani