ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki na zupę: łyżka masła, 1/2 łyżki oleju, 1/2 cebuli, marchewka, 1 litr bulionu, 4 większe ziemniaki, pęczek koperku, małe opakowanie śmietany 18% (200 g), po szczypcie soli, pieprzu i kurkumy. Składniki na pulpeciki: 30 dag mielonego, jajko, łyżka bułki tartej, łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki soli, szczypta pieprzu, 1/2 małej cebuli, mąka do obtoczenia pulpecików, 2 łyżki oleju do podsmażen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.