Dorota, Karol i goście: Elisabeth Duda – kuchnia francuska (odc. 4)

Dorota, Karol i goście: Elisabeth Duda – kuchnia francuska (odc. 4)

Elisabeth Duda to aktorka, pisarka, dziennikarka i prezenterka telewizyjna o polsko-francuskich korzeniach . Z pasją odtwarza nie tylko charaktery, ale także francuskie przysmaki. Ela otwarcie przyznaje się do tego, że poza aktorstwem to właśnie kuchnia odgrywa ogromną rolę w jej życiu, dlatego chętnie gotuje i dzieli się z Polakami swoją wiedzą na temat tradycji kulinarnej Francuzów. W Kuchni Lidla prezentuje swoją filozofię gotowania, przygotowując pieczoną kaczkę z brzoskwiniami. Jako gość Doroty i Karo...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, sosy, imbir, śliwka, mielone, francuskie, pomarańcze, kapustą, mięso, polewa, drobiowe, pierś, marchewka, piersi, skrzydełka, ser, warzywa na patelnie, dania mięsne, piersi z kaczki, dania na gorąco, pieczeń z mielonego, sos mięsny, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mielone z warzywami, ser biały

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.