Elisabeth Duda to aktorka, pisarka, dziennikarka i prezenterka telewizyjna o polsko-francuskich korzeniach . Z pasją odtwarza nie tylko charaktery, ale także francuskie przysmaki. Ela otwarcie przyznaje się do tego, że poza aktorstwem to właśnie kuchnia odgrywa ogromną rolę w jej życiu, dlatego chętnie gotuje i dzieli się z Polakami swoją wiedzą na temat tradycji kulinarnej Francuzów. W Kuchni Lidla prezentuje swoją filozofię gotowania, przygotowując pieczoną kaczkę z brzoskwiniami. Jako gość Doroty i Karo...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.