Baba ghanoush

Baba ghanoush

Baba ghanoush

Arabska pasta na bazie pieczonego bakłażana i masła sezamowego, podawana na zimno do chlebków pita, grillowanego mięsa lub warzyw.Składniki:bakłażan1 łyżka pasty tahini1 łyżeczka oliwyząbek czosnkusok z 1/2 cytrynysólgarść natki pietruszkimielona paprykaPiekarnik nastawić na 250 stopni C. Bakłażana nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce pokrytej folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut kilka razy obracając, aż skórka się pomarszczy i ściemnieje, a miąższ zmięknie.Wystudzić, prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, mielone, sok, cytryna, pieczenie, warzywa, pietruszka, czosnek, papryka, mięso, przekąski, mięsa pieczone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mielone z warzywami, mielone mięso z warzywami, masło czosnek, mięso mielone

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.