Przepis na : obiad
„Pollo en Pepitoria” hiszpańska potrawka z kurczaka Pepitoria , to hiszpańska potrawka z kurczaka w migdałowym sosie, a w zasadzie tradycyjny , stary sposób przyrządzania potraw . Obecnie rzadko się z niego korzysta , jest dość nietypowy bo wykorzystuje do zagęszczania sosu gotowane żółtka i mielone migdały . Jest to potrawa zdecydowanie inna od tych nam znanych, bardzo bogata w smaku . Przede wszystkim , pokazuje też inne oblicze kuchni hiszpańskiej niż tapas, tortille czy owoce morza .Smaczna ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...