mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1088/1524)

Pomysł na… kolorowy obiad 256

rzodkiewką. Wspaniałości! Mięso doprawiłam solą i pieprzem. Pietruszkę, marchewkę i paprykę pokroiłam w słupki, do tego ćwiartka pora. Wokół tych warzyw zawinęłam sznycle, przypięłam wykałaczką. Marchewki, ziemniaki pokrojone w kostkę i różyczki kalafiora obtoczyłam w oleju z przyprawami. Ziemniaki skąpały się w oleju orzechowym. Kalafior natomiast kąpał się w oleju z dodatkiem papryki, korzenia lubczyku, mielonego ziela angielskiego

Kucharzyca
pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami... 181

pieprz czarny mielony 1 łyżeczka PIEROGI: mąka pszenna typ 500 70 dag, olej rzepakowy 5 łyżek, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4 litra DODATKI: smalec - domowy/ w opisie, woda 4 litry/do gotowania, olej rzepakowy 1 łyżka, sól 2 łyżeczki na oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami i wystudzić, ziemniaki dzień wcześniej ugotowane zmielić w maszynce do mięsa z twarogiem

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowy kotlet po parysku 217

świeżo mielony czarny pieprz sól lub vegetta w zależności czego używamy, może też   być przyprawa do kurczaka duża szczypta granulowanego czosnku U mnie dodatkowo płaska łyżeczka kurkumy dla ładnego kolorku Olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Każdy filet przekroić   wzdłuż na pół, lekko rozbić ( nie tak mocno jak na tradycyjne kotlety), każdy kawałek mięsa dość dobrze

W garach u Gosi
Mielone z kaszą owsianą 139

Proponuję kotlety mielone z kaszą owsianą. 1 kg łopatki wieprzowej, 200 g kaszy owsianej, 2 cebule, ząbek czosnku, 100 g musztardy francuskiej, 2 jajka, sól, pieprz, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec, tłuszcz gęsi), Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Cebulę, z dodatkiem szczypty soli, poddusić na tłuszczu. Mięso zemleć

królestwo garów
Czerwona Soczewica z Papryką - Danie Wegetariańskie 155

papryką bez mięsa. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe, polecam wypróbować przepis . Do przygotowania soczewicy będziemy potrzebować: 400 g soczewicy czerwonej 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta lub zielona papryka około 600 g pomidorów 3 łyżki usiekanej natki pietruszki 1 cebula (około 120 g) 2 duże ząbki czosnku 1 papryczka chili lub ostra papryka mielona 2 listki laurowe

Uwaga Babcia Gotuje
Leczo z mieloną wołowiną i pieczarkami 155

mielonej wołowiny 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 kolorowe papryki (u mnie 2 czerwone i 1 zielona) 2 młode cukinie 250 g pieczarek 2-3 szklanki gęstego przecieru pomidorowego puszka krojonych pomidorów przyprawa warzywna oregano lub przyprawa do pizzy 2 łyżki słodkiej papryki posiekana natka pietruszki olej do smażenia sól i pieprz Mięso usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu

Czerwień i błękit
Roladki z kurczaka w sosie czereśniowym, podawane z grillowaną polentą 132

delikatnym mięsem kurczaka i nadają mu niepowtarzalnego smaku. Roladki przygotowałem z panierki z orzechów laskowych i nadziałem je serem camembert. Jako dodatek wybrałem maślaną polentę, która wspaniale komponuje się z czereśniami. Zapraszam do gotowania! ;) * SKŁADNIKI Roladki : 2 filety z kurczaka 1 kostka sera camembert świeży lub suszony rozmaryn 100 g orzechów laskowych sól, świeżo mielony pieprz kilka wykałaczek Polenta

Food Square
Pierogi drożdżowe z czterema farszami 138

maszynce do mięsa, jak ostygną dodać ser i cebulkę i przyprawić do smaku. Sos czosnkowy : - jogurt naturalny - czosnek - sól i pieprz do smaku Mieszamy wyciśnięty czosnek z jogurtem i przyprawami. Można dodać trochę majonezu dla tych co nie patrzą na kalorie :) Skwarki : - surowy boczek - pieprz - jeśli boczek nie był za tłusty to kilka łyżek oleju Mielimy boczek i smażymy

Wypieki Rene
JASIO FLEJTUCH - SLOPPY JOE 159

mielonej wołowiny - 1 cebula (pokrojona w kostkę) - 5 ząbków czosnku - 4 łyżki sosu tabasco - 50 ml oliwy - 2 puszki pomidorów w puszce (krojonych) - 3 łyżki sosu worcestershire, - sól, pieprz - papryczki japanelo (jeśli lubisz ostre) - majonez - żółty ser - 1 duży batat (pokrojony na frytki, nieobrany) - 50 ml oliwy - sól, pieprz - jarmuż  - oliwa - sól, pieprz MIĘSO POŁĄCZ Z SOSEM TABASCO

Kuchnia bezglutenowa Loli
Rumcajsowe Enchiladas 192

papryki 500g mielonej wieprzowiny sól i pieprz do smaku kwaśna śmietana 4 pszenne tortille tarty ser Przygotowanie: Czosnek obieramy i blendujemy razem z pomidorami i chilli. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wlewamy uzyskany sos i smażymy kilka minut cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Skarmelizowany lekko sos przekładamy do rondelka, a na patelni obsmażamy mięso doprawione słodką papryką

Gotuj z Rumcajsem
Rillette z kaczki 101

czarny świeżo mielony, 2 ząbki rozgniecionego czosnku, Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Włożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do zimnego piekarnika. Włączyć grzanie na 100 stopni, a następnie zmniejszyć do 90 stopni. Piec 6-7 godzin. Wyjąć kaczkę lekko przestudzić. Zdjąć skórę. Obrać z kości. Rozdrobnić mięso, wymieszać z wytopionym

królestwo garów
Wątróbka wieprzowa 129

mięsa jest ono lepiej przyswajalne niż z roślin. Przygotowanie jest bardzo proste i syn praktycznie sam ją przygotował, no może z niewielkim wkładem doradczym z mojej strony. Wyszła bardzo smaczna, był bardzo dumy ze swojej pierwszej samodzielnie przygotowanej wątróbki. Polecam również wątróbkę drobiową.  Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 3 - 4 cebule majeranek świeżo mielony pieprz sól olej

Kuchcik gotuje
Żeberka duszone z cukinią i kalafiorem 243

papryki ostrej mielonej,  listek laurowy sól, pieprz do smaku 1 średni kalafior 2 młode cukinie garść rukoli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła Wykonanie: Żeberka myjemy, kroimy w kawałki, przyprawiamy przyprawami. W rondlu rozgrzewamy olej wkładamy żeberka, obsmażamy na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę, listek laurowy, przykrywamy pokrywką, dusimy na wolnym ogniu podlewając wodą aby mięso się

kgwjanczewo
Zapiekanka makaronowa z porem, selerem naciowym i udkami z kurczaka w sosie śmietanowym 307

pieprz - kolendra mielona - sól - masło Przygotowanie: Udka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Doprawiamy kolendrą, pieprzem i solą. Marynujemy przynajmniej przez godzinę. Potem podsmażamy na rumiany kolor. Por myjemy i siekamy w półplasterki (białe części), podobnie robimy z selerem naciowym. Dusimy to na niewielkiej ilości masła. Gotujemy makaron i wykładamy go do naczynia żaroodpornego. Na nim układamy mięso i uduszone warzywa

Życie zamknięte w smaku
Duszony boczek w sosie grzybowym 539

wersja tego mięsa jest nietypowa, ale wiemy jak doskonale smakuje, uduszony, chudy w sosie, warto go przyrządzić, by po delektować się tym nie powtarzalnym smakiem Składniki: 0,5 kg świeżego przerośniętego boczku 1 duża cebula garść suszonych grzybów olej do smażenia po szczypcie tymianku, rozmarynu, papryki ostrej 2 szklanki wody listek laurowy sól, pieprz świeżo mielony łyżka mąki łyżka

kgwjanczewo
Żeberka z czerwoną fasolą w pikantnym sosie pomidorowym 174

pieprzu cayenne (mielonego chili) Instrukcje Żeberka oczyszczamy z ewentualnego nadmiaru tłuszczu. Kroimy na kawałki co 2-3 kostki. Dokładnie płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy ze wszystkich stron solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pozostawiamy na kilkanaście minut. Głęboką patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu i "na sucho" podsmażamy na nim przez kilka minut mięso do zarumienienia

Kulinarna Pokusa
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 191

himalajska - świeżo mielony czarny pieprz - 1 łyżka oleju Dodatkowo: - 125g mozarelli (kulka) - 200g małych słodkich papryczek (różne kolory) - olej lub oliwa do smażenia - 200g prosciutto do owinięcia poledwiczek Polędwiczki płuczemy, osuszamy i oczyszczamy z błon i tłuszczu. Każdą nacinamy wzdłuż do połowy głębokości. Każdy nacięty kawałek ponownie nacinamy do połowy głębokości (nacięca ułatwią nam rozbicie mięsa). Polędwiczki rozbijamy pomiędzy

mojewypiekiinietylko
Spaghetti bolognese 215

mielonej łopatki 500 ml przecieru pomidorowego (najlepiej z butelki) 1 cebula 1 mała marchewka 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii sól morska  pieprz oliwa z oliwek 100 g twardego żółtego sera 500 g makaronu spaghetti Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i przesmażamy na niej mięso. Mięso przekładamy do garnka

Kulinarne przygody Gatity
bigos z białą i chrzanową musztardą 172

pieprz czarny mielony, - do smaku maggi, 1 kg biała kiełbasa surowa, - ile potrzeba musztarda chrzanowa Prymat grzyby suszone zalać wodą i moczyć kilka godzin kapustę kiszona jak jest za mocno kwaśna wypłukać w wodzie kości schabowe zagotować i zebrać cedzakiem szumy włożyć drobniej pokrojoną kapustę, liście i ziele, wlać z wodą grzyby i gotować aż mięso będzie odchodzić

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczki z kurczaka w orientalnej sezamowej panierce (bez bułki, glutenu, mleka i jajek) 406

lniane mielone 2 łyżki mąka kukurydziana lub tapioka 1 łyżka przyprawy: papryka słodka 0,5 łyżeczki, szczypta pieprzu, szczypta imbiru, czosnek granulowany, sól  sos sojowy bezglutenowy do marynowania (niekoniecznie) olej do smażenia Przygotowanie: Filet pokroić w poprzek na kawałki, skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na około godzinę. Składniki panierki wymieszać - jeśli marynujemy mięso w sosie

głodny alergik
Orientalne risotto z kurczakiem i chrupiącą czerwoną kapustą 155

robi dla ulubionego dania 😃.  Na jednej dużej patelni pyszności z ryżu 🍚 powstają, tylko dodatki się zmieniają.  Dzisiaj polecam risotto 🍚🍴 na orientalnych mrożonych warzywach przygotowane, do którego mięso w marynacie sojowej zostało dodane. Kapusta czerwona trochę w daniu smakowo "namieszała"  i fajnej chrupkości dodała. Soli mało co użyłam bo innymi produktami zastąpiłam, ale za to, całość dobrze pieprzem(...)czarny grubo mielony do smaku, listki świeżej mięty, ser żółty twardy np. grana padano, marynata: 4 łyżki sosu sojowego jasnego, 1 płaska łyżeczka kurkumy, ½ łyżeczki pieprzu czarnego grubo mielonego. Przygotowanie: Marynata: W misce mieszamy sos sojowy z pieprzem i kurkumą. Umytego i osuszonego papierowym ręcznikiem kurczaka kroimy w niewielką kostkę. Przekładamy do marynaty, mieszamy i pozostawiamy na czas

Moniki Smakołyki
Kurczak po żydowsku. Kurczak z piekarnika w pikantnym sosie. 257

żydowsku od ORZECH - 3 łyżki zalewy z ogórków j/w - 3 łyżki keczupu premium od Folwark - 2 łyżeczki czosnku mielonego - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - łyżeczka papryki ostrej mielonej - sól -olej Wykonanie Pałki z kurczaka posypałam delikatnie solą i natarłam wszystkimi przyprawami, odstawiłam w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Pieczarki pokroiłam w grube plastry, obsmażyłam chwilkę(...)kurczaku rozłożyłam równomiernie pieczarki i pokrojone w plastry ogórki po żydowsku. W małym garnuszku przygotowałam sos: wymieszałam trzy łyżki zalewy z ogórków z trzema łyżkami keczupu. Powstałym sosem zalałam mięso. Naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około godzinę w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Przez pierwsze 40 minut piekłam pod przykryciem, resztę czasu bez. Kiedy skórka na kurczaku

Kuchnia z widokiem na ogród
Burrito 156

nadzienia, zwykle zawierającego mięso i warzywa. Istnieje jednak bardzo wiele szczegółowych wariantów burrito, w zależności chociażby od regionu czy indywidualnych upodobań. W praktyce bardzo popularne są rozmaite połączenia mielonego/siekanego mięsa i ryżu. Nasz przepis może wyglądać trochę jak połączenie chili con carne ze smażonym meksykańskim ryżem . I nie jest to przypadek, bo z grubsza takie było nasze założenie. Przygotowanie nadzienia(...)praktyczne meksykańskie burrito z wołowiną i smażonym ryżem. Sycąca przekąska łatwa do zjedzenia „w biegu” w niemal dowolnym momencie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4-6 osób) Nadzienie 500g mielonej wołowiny 2 średnie czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 papryczki chili (lub więcej, zależnie od upodobań) 200g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej) 500ml bulionu wołowego (może być z kostki

Kulinarna Pokusa