Pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem
Pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem
Przepis na : obiad
Aromatyczna pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem na delikatnym puree ziemniaczanym. Gęsina to cudowne mięso, które najlepiej smakuje w listopadzie (a szczególnie piękna jest tradycja jedzenia jej na św. Marcina – warto ją kultywować). Idealnie łączy się ze słodko-kwaśnym sosem wiśniowym na bazie porto (najłatwiej można je kupić w robalowym dyskoncie). Do tego kremowe puree oraz chrupiące chipsy z jarmużu i mamy przepyszny, wyjątkowy obiad. Można wylizywać talerz. Przepis na około cztery porcje. Pi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piersi, pierś, mielone, wiśnia, puree, ziemniak, sosy, ziemniaki, mięso, obiad, puree ziemniaczane, pieczone ziemniaki, sok, kolacja, mięso na obiad, bez pieczenia, chipsy z ziemniakow, ziemniaki na obiad, mięsa pieczone, mięso mielone, sos czosnkowy, sos do mielonego , pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz