Pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem

Pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem

Pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem

Przepis na : obiad

Aromatyczna pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem na delikatnym puree ziemniaczanym. Gęsina to cudowne mięso, które najlepiej smakuje w listopadzie (a szczególnie piękna jest tradycja jedzenia jej na św. Marcina – warto ją kultywować). Idealnie łączy się ze słodko-kwaśnym sosem wiśniowym na bazie porto (najłatwiej można je kupić w robalowym dyskoncie). Do tego kremowe puree oraz chrupiące chipsy z jarmużu i mamy przepyszny, wyjątkowy obiad. Można wylizywać talerz. Przepis na około cztery porcje. Pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, mielone, wiśnia, puree, ziemniak, sosy, ziemniaki, mięso, obiad, puree ziemniaczane, pieczone ziemniaki, sok, kolacja, mięso na obiad, bez pieczenia, chipsy z ziemniakow, ziemniaki na obiad, mięsa pieczone, mięso mielone, sos czosnkowy, sos do mielonego , pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.