Kochamy kuchnię indyjską. Chyba tylko tutaj można pozwolić sobie na mieszanie wielu mocno intensywnych przypraw, a efekt jest pozytywnie zaskakujący. Chociaż na pierwszy rzut oka w skład dań wchodzi milion różnych rzeczy, jest to pozór. Ponad połowa to przyprawy, które raz kupione wystarczą na bardzo bardzo długo. Dlatego zachęcamy do poznawania tej kuchni i próbowania, bo to naprawdę proste! CZARNA SÓL (kala namak - काला नमक) - to zwyczajna sól, która po wydobyciu poddawana zostaje podgrzewaniu do ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.