Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym

Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym

Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym

Usmażyć kurczaka tak, żeby nie wysuszyć go na wiór to jednak jest niemała sztuka. Choć wydawać by się mogło, że nie ma nic prostszego. Z tym przepisem sprawa jest naprawdę prostsza. Czas przygotowania : 10 minut Marynowanie : Minimum godzina Smażenie : 16-18 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Pół biedy jeśli na patelni smażymy udko kurczęce z natury nieco tłustsze, o mięsie bardziej zwartym, wymagające dłuższego przypiekania. Prawdziwa sztuka to dobrze usmażyć filet z kurczaka. Delikatne mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, marynaty, mielone, filet z kurczaka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, udka , piersi, pierś, curry, ryż, sosy, kasza, ryż z warzywami, pierś w marynacie, kurczak curry, udka z kurczaka, warzywa na patelnie, kurczak z warzywami, kurczak z ryżem, ryż smażony, mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.