Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym

14
  • Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym
  • Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym

    Usmażyć kurczaka tak, żeby nie wysuszyć go na wiór to jednak jest niemała sztuka. Choć wydawać by się mogło, że nie ma nic prostszego. Z tym przepisem sprawa jest naprawdę prostsza. Czas przygotowania : 10 minut Marynowanie : Minimum godzina Smażenie : 16-18 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Pół biedy jeśli na patelni smażymy udko kurczęce z natury nieco tłustsze, o mięsie bardziej zwartym, wymagające dłuższego przypiekania. Prawdziwa sztuka to dobrze usmażyć filet z kurczaka. Delikatne mięs... Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz


    Inne przepisy z Niedzielny kucharz

    Dodaj komentarz