Przepis na : obiad
Skrzydła z indyka przygotowane w stylu azjatyckim - w marynacie na bazie sosu sojowego i oleju, z dodatkiem soku z cytryny, miodu, czosnku oraz przypraw: imbiru, papryki słodkiej i chili. Pieczone w piekarniku, początkowo w rękawie do pieczenia, a następnie w odkrytym naczyniu żaroodpornym i obsypane sezamem. Tak przygotowane skrzydła są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę. Dzięki marynacie posiadają też oryginalny aromat oraz smak, będący połączeniem ostrego, kwaśnego i słodkiego. Skrzydła z indyka są r...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.