mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1101/1557)

Roladki z szynki ze śliwką i pieczonym boczkiem 284

mielona papryka olej Bulion/ woda Śmietana słodka 18% Wykonanie: Śliwki zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy aby zmiękły (j eżeli śliwki są twarde, ja używam własnych, suszonych ). Szynkę kroimy na plastry ( jak na kotlety ) i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdego rozbitego kotleta nakładamy plaster pieczonego boczku i dwie śliwki ( wody po śliwkach nie wylewamy, podlejemy nią mięso ). Rolujemy

Smaki Ewy
Tagliatelle z dynią Hokkaido, kolorową papryką ,cukinią w pomidorach , z nutką imbiru 331

mielony pieprz i sól W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Dodajemy olej rzepakowy. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty, uważając aby nie powstały grudki.Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy. Wlewamy do sosu pomidorowego. Beszamel to naturalny sos, który idealnie komponuje się z mięsem, makaronem

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron dietetyczny FIT z indykiem, pomidorami i cukinią 153

wyszło jak zawsze :) Czyli z dodatkiem cukinii i indykiem mielonym zamiast łopatki wieprzowej :)  Za to jest równie pysznie, zdrowo i dietetycznie. Składniki (ok. 4 porcje): 30 dag mielonej piersi z indyka 2 puszki pomidorów z puszki 1 mała cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy Przyprawy: sól, pieprz bazylia świeża(...)suszona tymianek słodka papryka  opcjonalnie szczypta chilli  + makaron (ja użyłam jasny żytni) Wykonanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną cukinię. W międzyczasie mięso doprawić przyprawami i dodać do warzyw. Całość delikatnie podsmażać ok 10 minut (ciągle odwracając), następnie dodać pomidory i sos sojowy. Dusić pod przykryciem około 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Pasztet z kaczki 165

gęsiego smalcu. *Gdy juz  kaczka jest miękka wyciągamy ja do wystygniecia  razem z warzywami i boczkiem Wywar zostawiamy. *Gdy  wszytko przestygnie  obieramy kaczkę z kości i mielimy na drobnych oczkach dwa razy; (Kaczka ,boczek, warzywa z wywaru ,surowa cebula, bułki,czosnek ,połowę naszych grzybów *Dodajemy jajka,gałke  muszkatołowa,pieprz,sól,łyżkę czabru  ,majeranek Mieszamy(...)oraz drobno posiekane  grzyby które  nam zostały. Mieszamy aż wyrobimy jednolitą  masę Nagrzewamy piekarnik do 220°C Smarujemy blache  gęsim smalcem i formujemy  nasze mięso. Zmiejszamy  temperaturę  w piekarniku na 200 °C Gdy mamy pasztet  na foremkach podlewamy równomiernie naszym  wywarem Dzięki  temu pasztetu się nie z pieczemy i będzie

Viola cooks with passion
Miodowo - musztardowe żeberka duszone 149

mięso wieprzowe, bo już nam się trochę przejadło. Wybieram wołowinę albo niezawodnego kurczaka. Tym razem poszalałam z dobrą marynatą i chciałam ją też wykorzystać do żeberek. Tak oto powstał pyszny obiad. Smacznego! Składniki : * kg żeberek wieprzowych * 2 cebule * ząbek czosnku * 2 łyżki miodu * łyżka musztardy sarepskiej * łyżka oliwy z oliwek  * szczypta soli i pieprzu * łyżeczka czerwonej papryki mielonej

Magiczne Życie Marty
PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM 214

mielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wkładamy mięso, bułkę

słodki bratek
Pieczona golonka z indyka 183

golonki z indyka  2 średnie cebule  4 ząbki czosnku  1 łyżeczka majeranku  gałązka świeżego rozmarynu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki  pół łyżeczki mielonej ostrej papryki  1 łyżeczka zmielonej kolendry  pół łyżeczki grubo zmielonego pieprzu i soli  100 ml jasnego piwa  2 łyżki oliwy  3 łyżki miodu  tłuszcz(...)Przygotowanie: W misce łączymy ze sobą oliwę ,słodką i ostrą paprykę ,pieprz, sól, majeranek, kolendrę. Taką mieszanką nacieramy golonki i odstawiamy na noc do lodówki.  Mięso wyjmujemy z lodówki 30 min przed pieczeniem. Kroimy cebule na pól, a czosnek grubo siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę gęsiego tłuszczu i obsmażamy po 3 min z każdej strony następnie dodajemy

Niezły Młynek
Pieczone udźce z kurczaka z rodzynkami brazylijskimi i cykorią. 239

mielony kminek kurkuma słodka papryka w proszku  czosnek w proszku Wykonanie: Cykorię umyć, przeciąć na 4 części wzdłuż, wyciąć głąby. Blanszować we wrzącej wodzie przez 4 minuty. Zostawić na durszlaku, by zgubiły nadmiar wody. Posypać ją obficie kurkumą. Rodzynki obrać z kwiatów i umyć. Kurczaka oprószyć przyprawami, ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso

Poezja Smaków - blog kulinarny
Grilowane kieszonki ze schabu. 126

mielony sól Sposób wykonania :   O liwę wymieszaj z ziołami prowansalskimi i odrobiną pieprzu i soli do smaku. Posmaruj nią rozbite lekko kotlety z obu stron. Odstaw na około 30 minut do lodówki. Następnie na połowie każdego kotleta ułóż po 3 suszone pomidorki, szynkę i paski papryki. Zamiast suszonych pomidorków możesz dać plasterki świeżego pomidora. Przykryj wolnym kawałkiem mięsa

Przepisy i porady kulinarne
Filet z kurczaka w sosie borowikowym. 202

mielona -suszona cebula -olej rzepakowy -masło -mix sałat (lodowa, strzępiasta, cykoria czerwona, rukola, głowiasta) -ogórek zielony -jabłko winne -kukurydza -śmietana 12% -majonez -ziemniaki -mleko Filety z kurczaka porcjujemy, doprawiamy solą, pieprzem i papryką; smażymy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju z łyżeczką masła. Wyciągamy z tłuszczu i odstawiamy na bok. Na tłuszcz ze smażonego mięsa wrzucamy

BaRepas
Gulasz wieprzowo-wołowy z fasolą i zapiekanym jajkiem na miękko 162

mielony - szczypta pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego - po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej - średnia puszka fasoli białej i czerwonej 300-400 g - średnia puszka soczewicy  - jajka Mięso

Pasje Jolki
Udka z kurczaka po królewsku. 185

mielonej papryki słodkiej 0,5 dkg majeranku 0,5 dkg tymianku 0,5 dkg estragonu 0,5 dkg kurkumy Sposób wykonania : Udka opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Ząbki czosnku obrać i pokroić na cienkie plasterki. Przyprawy dokładnie wymieszać ze sobą , solą , pieprzem  i czosnkiem. Delikatnie oddzielić skórę od udka, ale nie zdejmując ją całkiem. Nasmarować mięso

Przepisy i porady kulinarne
SCHAB z garnka rzymskiego 201

/2014/02/schab-z-garnka-rzymskiego.html SKŁADNIKI: --- 1 ,5 kg schabu ---  2 płaskie łyżeczki soli himalajskiej i pół łyżeczki soli morskiej --- 1,5 łyżeczki miodu --- 1 płaska łyżeczka pieprzu prawdziwego --- 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej kolendry --- 1/2 łyżeczki kminku --- 2 ząbki czosnku-dałam suszony 2 łyżeczki --- 1 łyżka majeranku --- 2 liście laurowe --- 2 łyżeczki lawendy(...)sloiku i zrobiłam w garnku rzymskim...pycha. Kminek i liście laurowe tłuczemy w moździerzu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone mięso nacieramy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej ok. 3- 4 godzin-u mnie calą noc. Mięso sznurujemy jak baleron. wkładamy mięso do słoika, można trochę upchać.Słoik wstawiamy do wysokiego garnka

w mojej kuchni
ROLADKI Z PIERSI INDYKA Z BOCZKIEM 148

mięsem i nie do końca potrafię je dobrze przygotować, dlatego przygotowałam roladki z indyka. I sukces, zniknęły z talerzy błyskawicznie. SKŁADNIKI: 6 sznycli z piersi indyka 12 plasterków boczku surowego (bardzo cienko pokrojonego)  papryka grillowana w zalewie ser żółty musztarda Dijon olej 1 1/2 szkl bulionu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki śmietanki 30 % sól pieprz słodka mielona

Kuchnia w opałach
Piersi z kaczki wolno pieczone z buraczkami na ciepło 177

Do kaczki przymierzałam się dość długo. Kaczka to moja trauma z dzieciństwa ;)Było jej zwyczajnie za dużo... Często był rosół z kaczki, piersi z kaczki,kaczka

bistro mama