Przepis na : obiad
Przepis mam z gazety. Składniki 8 podudzi z kurczaka 2 łyżki miodu 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyzeczka słodkiej papryki 1/3 mielonej papryki ostrej majeranek suszony rozmaryn sól ,pieprz -gałązki oregano lub tymianku przygotowanie Przygotuj bejcę- do miodu wciśnij sok z 1/2 cytryny, wsyp 1/2 łyżeczki soli ,szczypta pieprzu’.,2 rodzaje papryki oraz po 1/2 łyżeczki majeranku i rozmarynu.Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość wymieszaj aby składniki się połączyły .Do bejcy włóż opłukane pałki ,wymies... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...