mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1099/1557)

Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą 107

Pieczenie ryby w soli jest skutecznym sposobem na uzyskanie delikatnego, bardzo soczystego mięsa, które samo będzie odchodzić od ości. Ryba absolutnie nie jest słona. Łuski na skórze idealnie chronią mięso ryby przed zasoleniem 🙂 Podczas pieczenia sól twardnieje, tworząc grubą skorupę (którą wbrew pozorom bardzo łatwo rozłupać). Solna skorupa zatrzymuje wszystkie aromaty, którymi nadzialiśmy rybę. Metodę pieczenia ryby pod solną skorupą(...)dorady w całości (każda po 400-500 g), wypatroszone i oczyszczone, z łuskami 1 cytryna 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego 1.5-2 kg soli sól morska i świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180°C (grzałka góra-dół). Wnętrze ryby posól i popieprz. Obsyp nasionami kopru włoskiego. Cytrynę pokrój w plastry. Włóż do wnętrza każdej ryby. Delikatnie ściśnij

Moja Delicja
Pikantny gulasz z wieprzowiną dynią i kapustą / Spicy pork pumpkin and cabbage goulash 192

sycący i rozgrzewający obiad w te zimowe dni. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Pikantny gulasz z wieprzowiną dynią i kapustą (4-5 porcji) Składniki: 1 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki (mniej lub więcej jeśli lubisz pikantne dania) 10 pomidorów, obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę 3-4 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki oleju roślinnego(...)łyżeczka suszonego rozmarynu Przygotowanie: Umieść połowę pomidorów w pojemniku blendera, dodaj czosnek i zmiksuj na gładki sos. Dodaj ostrą paprykę i ponownie wymieszaj. W dużej patelni rozgrzej olej, włóż mięso i obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Dodaj cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj sos z blendera, włóż resztę pomidorów i zalej bulionem. Następnie wmieszaj kapustę, dopraw solą, pieprzem

karmelowy
Schab wieprzowy, puree z batatów i chutney jabłkowy 204

jabłko Champion 1 jabłko Rubinola 50 g śliwek wędzonych 1/2 szklanki octu spirytusowego 1/2 szklanki cukru 1 szklanka wody 1 gwiazdka anyżu 2 goździki 1 strączek kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu Puree z batatów: 500 g batatów 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN CZAS MARYNOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI(...)czosnek przeciśnięty przez praskę i odrobinę oleju. Mieszanką dokładnie nacieramy schab, a następnie szczelnie i mocno owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie mięso obsmażamy na patelni na złoty kolor i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 90 stopni na 45-60 minut (lub dłużej), aż mięso osiągnie temperaturę w środku 72 stopnie

My Culinary Art
Wtorek: Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli 125

hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Boczniaki – samo zdrowie Na punkcie tych grzybów Pipin Took i Meriadoc Brandybuck, towarzysze Froda z Drużyny Pierścienia mieli kompletnego bzika. Kiedy tylko zobaczyli rosnące na pniu boczniaki natychmiast rzucali się do zbierania. Wiedzieli co dobre. Gdyby spróbowali przepisu na hamburgery z boczniaków kaszy gryczanej i fasoli wyprawa(...)niepozorną polską nazwą kryją się kształtne grzybki przypominające muszle, o zwartym miąższu, który łatwo można rwać rękami na mniejsze kawałki. W kuchni wegetariańskiej boczniaki często wykorzystywane są jako zastępnik mięsa, zarówno przez wzgląd na duża zawartość białka jak i konsystencję. Boczniaki świetnie sprawdzają się w roli składnika hamburgerów. W naszym przepisie z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą smakują wprost genialnie

Niedzielny kucharz
Wtorek: Hamburgery z boczniaków, kaszy i fasoli 120

hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Boczniaki – samo zdrowie Na punkcie tych grzybów Pipin Took i Meriadoc Brandybuck, towarzysze Froda z Drużyny Pierścienia mieli kompletnego bzika. Kiedy tylko zobaczyli rosnące na pniu boczniaki natychmiast rzucali się do zbierania. Wiedzieli co dobre. Gdyby spróbowali przepisu na hamburgery z boczniaków kaszy gryczanej i fasoli wyprawa(...)niepozorną polską nazwą kryją się kształtne grzybki przypominające muszle, o zwartym miąższu, który łatwo można rwać rękami na mniejsze kawałki. W kuchni wegetariańskiej boczniaki często wykorzystywane są jako zastępnik mięsa, zarówno przez wzgląd na duża zawartość białka jak i konsystencję. Boczniaki świetnie sprawdzają się w roli składnika hamburgerów. W naszym przepisie z kaszą gryczaną i czerwoną fasolą smakują wprost genialnie

Niedzielny kucharz
Pieczony królik 91

Składniki: 1,3 kg królika 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 1 duża cebula 3 łyżki musztardy francuskiej 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz W naczyniu żaroodpornym mieszamy musztardę z oliwą, rozdrobnionym czosnkiem i papryką. Królika porcjujemy, solimy, pieprzymy i obtaczamy w marynacie, wkładamy do lodówki na 24 godziny(...)pokrojone w mniejsze kawałki marchewki, pietruszkę, cebulę, dodajemy także seler. Wszystko mieszamy, z powrotem zamykamy i pieczemy kolejne 45 minut (ostatnie 15 minut można piec bez przykrycia). Jeżeli mięso odchodzi od kości, królik jest gotowy. Artykuł Pieczony królik pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Grillowana rolada z kurczaka, z batatami i warzywami 170

kurczaka 🍗 na rożnie grillujemy, a do nich warzywa 🍅🌿 serwujemy.  Filety z kurczaka 🐔 zielonym 💚 farszem zostały nadziane, z którym kuleczki ০੦০, zostały zmieszane. To groszek mrożony, mój ulubiony 😊. Mięso z batatami idealnie smakowo się komponowało, ale żeby warzyw nie było za mało, to papryki kolorowe i pomidorki koktajlowe z groszkiem grillowałam i jako całość na obiad 🍴 "po gołym(...)łyżki sosu-marynata teriyaki, 100 g świeżej rukoli, pęczek szczypiorku, ok. 100 g mrożonego groszku zielonego BONDUELLE „Przygotowane na parze”, pieprz czarny świeżo mielony, suszona chili świeżo mielona, 100 g sera miękkiego solankowego o masie ok. 45% tłuszczu, 1/2 dojrzałego awokado, ponadto: 2 bataty, ok. 6 mini papryk kolorowych, ok. 200 g kolorowych pomidorków koktajlowych, olej rzepakowy, liście

Moniki Smakołyki
Kurczak vindaloo 101

Siaska . Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę 2 centymetry świeżego, startego imbiru 1 łyżeczka przyprawy garam masala 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 0,5 łyżeczki ziaren gorczycy 2 łyżki octu z białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek kilka kropli soku z cytryny 1 duża(...)winny z przyprawami (garam masalą, kolendrą, kminem, pieprzem kajeńskiem i gorczycą) i oliwą. Do marynaty dodać pierś z kurczaka pokrojną w dość dużą kostkę. Dokładnie wymieszać, aż przyprawy pokryją mięso, przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka godzin.  Na patelni rozgrzać olej i przesmazyć na nim cynamon, nasiona kminu i płatki chili, po chwili dodać drobniutko posiekaną cebulę

Codzienne Gotowanie
pyszne filety z karmazyna z patelni... 50

większe, sok z cytryny, pieprz mielony po 4 szczypty na kawałek fileta, sól po 4 szczypty na kawałek fileta, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Świeże filety bez skóry z karmazyna przekroić na połowę, opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Filety na talerzu skropić sokiem z cytryny, posypać mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać(...)strony, podawać z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub na zimno do pieczywa z masłem - filety bez skóry z karmazyna są smaczną alternatywą dla dorsza, mają nie wiele ości, mięso jest soczyste, delikatne...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Risotto z dynią i polędwicą 151

winem i kruchym mięsem z polędwicy wieprzowej. Wyśmienite, pełnowartościowe danie obiadowe.   Składniki: (na 4 porcje) 1 duża polędwica wieprzowa 300g ryżu do risotto (arborio) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 biała cebula 250g miąższu z dyni (najlepiej Hokkaido) 500ml bulionu warzywnego kieliszek białego wytrawnego wina 250g zielonego groszku 100ml słodkiej śmietanki 18% świeżo mielony czarny pieprz, sól szafran

Pyry na Gaz
Pieczarki nadziewane 171

naszych gości nie je mięsa, zaskoczymy ich tym ciekawym daniem. Faszerowane pieczarki są soczyste w smaku i bardzo sycące. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy na przystawki . Składniki: 10 dużych pieczarek 2 cebule 1 pomidor 2 ząbki czosnku 50 g boczku w plastrach 1 ser typu mozzarella Sól, świeżo mielony pieprz Natka pietruszki Skórka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KOTLETY Z CIECIERZYCY + FILMIK 105

jako zamiennik mięsa do kebaba. Są wyjątkowo smaczne, dobrze doprawione i chrupiące, idealne jako danie obiadowe i nie tylko. Kotlety przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  2 słoiki ciecierzycy po 340 g  1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 pęczek natki pietruszki 1 płaska łyżeczka soli i pieprzu  kmin rzymski mielony do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Łopatka duszona. Przepis krok po kroku. 175

mielonego cynamonu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki miodu 1/2 szklanki ketchupu łagodnego (ja użyłem ketchupu Roleski ) 200 ml wody sól, pieprz czarny   Przygotowanie:   Łopatkę oczyść z błon, pokrój w dużą kostkę (3×3 cm). Polej olejem roślinnym, dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż mięso

kuron.com.pl
Aromatyczny ryż 112

indyjskiej Chicken Masala. Mięso jest bogate w smaku i wymagało dobrego dodatku. Pomyślałam,że podobnie aromatyczny ryż dobrze się sprawi w tej roli. SKŁADNIKI: 2 paczki ugotowanego na sypko ryżu lub kaszy 1 srednia marchewka około 10 cm pora  garść suszonych moreli,żurawiny i rodzynek 1 szalotka łyżka masła i oleju sól, grubo mielony pieprz lub roztarty

Kuchnia Beaty
Kotlety makaronowe z paluszkami krabowymi 120

łyżki mąki, - mielony czarny pieprz, sól, - olej do smażenia. Wykonanie : Makaron można trochę przesiekać nożem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić. Masę włożyć na 30 minut do lodówki. Uformować kotlety i smażyć na patelni, na oleju. Myślę, że jeśli nie lubi się surimi można ten składnik zamienić np. na dowolną rybę, szynkę, mięso gotowane z kurczaka lub dodać inne

Przepisy Mikołaja