PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM
PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM
Przepis na : obiad
Odmiana tradycyjnego obiadu, małe pulpeciki zatopione w sosie porowo – pieczarkowym podane z makaronem tagliatelle SKŁADNIKI Pulpety: 25 dag mielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu słodki bratek
Autor
Aninka88
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pulpety, sosy, ser, makarony, makaron, por , feta, pulpeciki, pieczarki, makaron tagliatelle, tagliatelle, bułki, mielone, pieczarki w sosie, ser feta, orzechy, mięso, wieprzowina, obiad, dania z makaronem, makaron z serem, sos pieczarkowy, sos do makaronu, dania obiadowe, makaron na obiad, obiad z makaronem, makaron z pieczarkami, makaron smażony, makaron z patelni, mielone pieczarki
Inne przepisy z słodki bratek
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję