Kurczak tandoori / tandoori chicken
Kurczak tandoori / tandoori chicken
Popularny zarówno w Indiach jak i Pakistanie, kurczak tandoori jest specjalnością prowincji Pendżab. Tradycyjnie przygotowuje się go w wykonanych z gliny piecach tandoor , w których temperatura często przekracza 450 stopni (dla porównania mój piekarnik osiąga maksymalnie 300 stopni z włączoną funkcją termoobiegu). To m.in. jeden z powodów dla których w domowych warunkach tak trudno odtworzyć smak oryginalnego kurczaka tandoori. Mimo, że miałam okazję wielokrotnie jeść to danie przygotowane w tradycyjnym piecu, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, udka , pierś, shoarma, imbir, krewetki, ryby, ryż, mielone, zupa, sałatka, ciasto, sałatki, papryka, kurczak pieczony, marynaty, pstrag, wołowina, ryba, grill, chleb, proste ciasto, udka z kurczaka, pieczone udka, podudzia z kurczaka, mięsa pieczone
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz