twarogu mielonego przynajmniej 2 razy ps. pamiętaj, że jeśli nie posiadasz sprzętu do mielenia twarogu zawsze możesz użyć sera twarogowego- mielonego, sprzedawanego w sklepach w wiaderku :) 100 g malin 100 g jagód/borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny na 8 łyżek wody łyżka soku z cytryny Biała czekolada z gorącymi malinami: 200 g białej czekolady(...)serowa: 1. Twaróg podzielić na 2 części i włożyć go do dwóch miseczek 2. Owoce zblendować osobno na gładki mus, po czym przełożyć jagody do jednej miseczki z twarogiem, maliny zaś do drugiej. Dokładnie wymieszać obie masy mikserem. 3. Do każdej miski włożyć po 1 łyżce cukru pudru 4. Do miseczki z jagodowym twarogiem wlać sok z cytryny
KreatywnePinySzampan i maliny zamiast truskawek... właściwie dlaczego nie?? Duet ten okazał się rewelacją w tym cieście. Cisto pyszne, interesujące w smaku. Nam smakowało:) Przepis od Ruletki . Składniki na biszkopt: 150 g mąki pszennej; 200 g cukru; 50 g masła (o temperaturze pokojowej); 4 duże jaja lub 5 mniejszych; skórka otarta z 1 limonki; 8 g cukru waniliowego; 1 łyżeczka proszku(...)Cisto przełożyć do wyłożonej papierem pergaminowym prostokątnej formy o wymiarach 30x22 cm. Piec 15 minut w temp. 200 st.C. Po upieczeniu wystudzić. Składniki na masę malinową: 1000 g mrożonych malin; 200 g cukru; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 30 g żelatyny; Wykonanie: Żelatynę zalać 4 łyżkami przegotowanej wody, odstawić aby napęczniała. Maliny wymieszać z cukrem i zagotować. Odstawić i do gorących
In my kitchenSezon na maliny w pełni więc korzystając z niego nie zapomnijmy przygotować chociażby kilku słoiczków na zimę. Ja maliny w syropie własnym uwielbiam do deserów jak i ciast i tortów. Właściwie to torty z owocami w syropie własnym uwielbiam i z myślą o nich zawsze mam w spiżarce malutki zapas. Dzisiaj prosty ale sprawdzony przepis pochodzący z zeszytu mojej mamy(...)Maliny w syropie własnym SKŁADNIKI: 1,5 kg malin (około 1,62 l) 16 dużych łyżek cukru 6 łyżek wrzącej wody + około 600-700 ml do uzupełnienia PRZYGOTOWANIE: Maliny przebieramy. Do słoików (u mnie 560 ml) wkładamy przebrane maliny - wkładam dość ciasno. Do garnka wsypujemy cukier dodajemy około 6 łyżek wrzącej wody i całość mieszamy do uzyskania
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiśniadanie planowałam już przed świętami, ale weekend wielkanocny nie sprzyjał takim smakołykom. Pancakes na sposób polski z twarożkiem, malinami, brzoskwiniami, syropem brzoskwiniowo-malinowym i bitą śmietaną. Jako dodatek - golden syrup z poprzedniego postu. Naleśniki smakują jak gofry, a porcja widoczna na zdjęciu jest bardzo sycąca. Polecam na dobry początek weekendu.Składniki (porcja dla 4 osób):pancakes3 nie do końca pełne(...)widelcem. Sprawdzić słodkość twarożku, w razie konieczności dosłodzić. Twarożek nie powinien być za suchy.owocePołówki brzoskwiń przekroić na pół i pokroić w plasterki o ok 4mm szerokości.Jeśli maliny są zamrożone - rozmrozić.śmietanaŚmietanę przelać do miseczki. Ubijać mikserem. Po 30s. dodać cukier i ubijać aż śmietana będzie sztywna. syropDo rondelka wlać sok z brzoskwiń, dodać maliny, wsypać cukier. Doprowadzić
W kuchni wieczoremkażdy ma w domu upieczoną całą gęś, podaję przepis na to jak usmażyć świeże piersi z gęsi :) Nie ma bardziej idealnego połączenia niż mięso z kaczki lub gęsi i maliny! Jeśli nie macie świeżych malin nic nie szkodzi. W pełni pasować będą mrożone. Uwielbiam to połączenie gorącego sosu i jeszcze zamrożonych malin. Ciepłego, soczystego mięsa i świeżą(...)piekarniku nastawionym na 160-180 stopni. Po upieczeniu wyciągamy mięso z piekarnika, odstawiamy na kilka minut na desce następnie kroimy w grube plastry. Sos: maliny zalewamy odrobiną wody i gotujemy. Następnie dodajemy cukier, oraz ocet balsamiczny. Gotujemy około 10 minut aż do odparowania. Na koniec doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i chili w proszku. Sos blendujemy a następnie przecieramy przez
Bon Appetit Małgorzatymąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 125 g masła o temp. pokojowej Składniki na masę:300 g malin 3 łyżki cukru 400 ml mieszanki wody z sokiem z malin 2 galaretki o smaku malinowym 500 ml śmietanki 30% 1 opak. Śmietan-Fix Do dekoracji:kilka malinObie mąki wymieszać z proszkiem(...)blaszki o wymiarach 30 x 35 cm, nasmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną (fot.1). Piec około 25 minut w temperaturze 170°C. Upieczone ciasto wystudzić nie wyciągając z formy. Maliny posypać cukrem (fot.2) (mrożone rozmrozić). Wylać na sito, zebrany sok z malin uzupełnić wodą do 400 ml. Sok zagotować. Zestawić z ognia, wsypać galaretki, miesdzać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić. Wstawić
Świat CiastaPyszne, mocno czekoladowe babeczki, można by rzec-lekko dietetyczne, gdyż praktycznie pozbawione dodatku tłuszczu. Bardzo mięciutkie, długo utrzymują świeżość. Nadzienie z malin idealnie przełamuje słodycz czekolady. Czekoladowe cupcakes z nadzieniem malinowym i kremem kawowym Składniki (około 12 cupcake'ów): 3/4 szklanki mąki 6 łyżek kakao 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej niecałe pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szklanki cukru(...)trzcinowego 1 jajko 1/4 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki maślanki 1 1/2 łyżki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego Nadzienie: 1 szklanka malin (mogą być mrożone) ¼ szklanki cukru ½ łyżeczki żelatyny do wypieków Krem: 250 g serka mascarpone 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki cukru pudru (można dodać więcej) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Blachę na babeczki
Mania Gotowaniamaślanych * 40 g stopionego masła * 4 szt. czekoladek z orzechami i likierem Masa serowa: * 250 g sera na serniki * 100 g serka mascarpone * 50 g jogurtu greckiego * 150 g malin mrożonych + łyżka fruktozy * bezy - miałam do wykorzystania, więc dałam zamiast fruktozy * 2 łyżeczki kakao * 1 łyżka żelatyny + woda do rozpuszczenia - za mało było, jak się później okazało Foremkę wyłożyłam folią(...)spożywczą i wcisnęłam w dno zmiksowane ciasteczka połączone z masłem i rozpuszczonymi w nim czekoladkami. Odstawiłam na chwilę do lodówki. Ser biały i mascarpone wymieszałam z pokruszonymi bezami; maliny zmiksowałam z fruktozą. Przygotowałam żelatynę i dodałam jej trochę do malin, a resztę do masy serowej. Połowę masy rozłożyłam na ciasteczkowym spodzie, na to maliny, na to kleksy z masy serowej
Zdrowa Kuchnia SowySernik na zimno z białą czekoladą i malinami Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser bez pieczenia, idealny na każdą okazję. Połączenie kremowego sera twarogowego ze słodką białą czekoladą i kwaskowymi malinami tworzy harmonijną kompozycję smakową, która jest lekka i orzeźwiająca. Polecam! Składniki: Spód ciasta: 150g pełnoziarnistych ciastek 60g masła Masa serowa: 650g mielonego twarogu (może być z wiaderka(...)opakowanie cukru waniliowego – 16 gram 300g białej czekolady 150g schłodzonej śmietanki 36% Dodatkowo: ok 250g mrożonych malin 2 bezbarwne galaretki *** Masło roztapiamy w garnuszku *** *** Ciastka kruszymy w malakserze. Roztopione masło dodajemy do ciastek, mieszamy *** *** Tortownicę lub rant cukierniczy (u mnie o średnicy 20 cm ) wykładamy papierem do pieczenia. Wsypujemy ciastka i utwardzamy dno ugniatając za pomocą szklanki
Blog z ApetytemDeser Balladyna bez pieczenia to pyszny deser na każdą okazję! Warstwy herbatników przeplatane kremem i kajmakiem w połączeniu z malinami i galaretką tworzą idealne połączenie. Deserki wyglądają niesamowicie przyciągająco . Spis treści: W czym zrobić małe deserki? Gdzie można kupić pojemniczki na deserki? Jak zrobić krem do Balladyny? Przepis na deser Balladyna bez pieczenia Ile kalorii ma jeden deserek Balladyna? Zobacz(...)Deserki Balladyna bez pieczenia Blog Via Gusto Deser Balladyna bez pieczenia to pyszny deser na każdą okazję! Warstwy herbatników przeplatane kremem i kajmakiem w połączeniu z malinami… Drukuj Proporcje na: 8 sztuk Czas przygotowania: 1 godz. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 100 g kakaowych herbatników 100 g herbatników 120 g kajmaku Składniki na krem do Balladyny
Via GustoŚmietanowiec z białą czekoladą i malinami Przekładane ciasto na delikatnym biszkopcie, z żelką malinową i rewelacyjnym kremem śmietankowo-czekoladowym. Pyszne i efektowne. Sprawdzi się na wiele okazji. Polecam! Składniki: Biszkopt 5 dużych jajek 200g cukru 150g mąki pszennej typ 450 50g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Żelka malinowa: 500g mrożonych malin 2 galaretki malinowy(...)piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 35-40 minut , do suchego patyczka *** *** Gdy biszkopt całkowicie ostygnie przekrawamy go na dwa blaty *** *** Przygotowujemy żelkę malinową. Mrożone maliny przekładamy do garnka i zalewamy wodą (2 szklanki) *** *** Całość zagotowujemy i gotujemy przez chwilę, aż maliny się rozmrożą. Gorące zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki. Dokładnie mieszamy i odkładamy do przestudzenia
Blog z ApetytemCiasto Kawa i Malina, to przepyszne ciasto, które będzie wprost idealne na zbliżające się święta wielkanocne, jak i na wszelkie inne uroczystości rodzinne :) Jest bardzo lekkie, nie za słodkie, do tego świetnie się kroi i bardzo elegancko prezentuje. Ciasto składa się z kakaowego biszkoptu, malinowej masy, pysznego musu kawowego i warstwy kremu śmietankowego. Trzeba lubić smak kawy w deserach oraz(...)jego połączenie z malinami, ale jeśli są to Wasze smaki, to będziecie zachwyceni :) Jeśli wolicie, możecie przygotować je na jasnym klasycznym biszkopcie, też będzie pasował. Bardzo bardzo polecam! :) Biszkopt kakaowy : 3 duże jajka 100 g cukru 70 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao Masa malinowa : 500 g malin mrożonych ( w sezonie świeżych ) 100 ml wody 80 g cukru
Opowieści z piekarnikapewnego nakładu czasu. Jednak efekt końcowy rekompensuje każdą minutę poświęconą na jego przygotowanie :) Bo nie tylko jest pyszne, ale też pięknie i elegancko się prezentuje. Do ciasta można użyć malin mrożonych, więc jeśli w Waszych zamrażarkach leżą zapasy tych owoców, to możecie przygotować to ciasto o każdej porze roku i to jest w nim najwspanialsze :D Bardzo polecam :) Przepis(...)mleka 2 opakowania budyniu o smaku toffi ( opakowanie o wadze 40 g ) 3 łyżki cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej Warstwa malinowa z galaretką : 700 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki malinowej ( opakowanie na 500 ml wody ) 1-2 łyżki cukru Malinowa pianka : 300 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki malinowej ( opakowanie
Opowieści z piekarnikaShare Pinterest Print Deser z galaretką, mascarpone i malinami to letni deser na poprawę nastroju. Łatwy do wykonania i bardzo smaczny! Składniki (4 porcje): 1 galaretka malinowa 250 g malin 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Maliny przełożyć do kieliszków (kilka zostawić do dekoracji(...)lodówce przechylone i zostawić do stężenia. Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem, do uzyskania gęstego kremu. Następnie przełożyć do kieliszków z galaretką, wierzch udekorować odłożonymi malinami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser z herbatą matcha i syropem limonkowym → Mus czekoladowy z tofu → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami → Deser bananowo – porzeczkowy → Deser
Oryginalny smakdeser jest wtedy fajnie orzeźwiający i super przełamuje słodycz bezików. Składniki (na 3 pucharki): 270 g. mocno schłodzonej śmietanki 30% 50 g. bez lub małych bezików 300 g. świeżych malin kilkanaście listków świeżej mięty Maliny wrzuć do miski, dodaj posiekane listki mięty i całość rozgnieć tłuczkiem lub grzbietem łyżki. Kilka malin możesz pozostawić w całości, np. do dekoracji. Śmietankę ubij(...)mikserem, ale nie na całkiem sztywno. Bezy pokrusz na duże kawałki i dodaj do ubitej śmietanki, lekko przemieszaj. W pucharkach lub szklaneczkach układaj warstwowo: maliny z miętą, śmietankę z bezami, znowu maliny i na wierzchu śmietankę. Wierzch możesz ozdobić całymi lub pokruszonymi bezami, malinami i listkami mięty
Delicious Place