Malinianki to nic innego jak słodkie bułki nadziane malinami. Miękkie, puszyste i bardzo smaczne. Przed podaniem malinianki należy obficie posypać cukrem pudrem. Bułki z malinami najlepiej smakują podane na ciepło… prosto z piekarnika :) Składniki na 10 sztuk: bułki 2,5 szklanki mąki pszennej (350 g) 2/3 szklanki mleka (160 g) 4 płaskie łyżki zwykłego cukru 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 jajko 1 łyżka masła (20 g) szczypta soli nadzienie 250 g malin 1 łyżeczka ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)