Przepis na : deser
Dziś prezentuję deser, który powinien spodobać się wszystkim miłośnikom twarogu i maku. By nie było jednak zbyt ciężko, całość podana jest na musie malinowym, który idealnie orzeźwia cały deser. Składniki na 4 porcje: 40 g maku 150 ml mleka 100 g cukru + ewentualnie cukier do malin 1 op. cukru wanilinowego 300 g twarogu 1 cytryna 300 g mrożonych malin Maliny rozmrażamy. Mak przepłukujemy zimną wodą, a następnie dokładnie go odsączamy. W roldelku zagotowujemy mleko razem z cukrem wanilinowym oraz skórką otartą ze sp... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...