kuchnia meksykańska - 1297 przepisów (strona:37/87)

Blue Cactus Warszawa – Restauracja Tex-Mex 147

Znasz restaurację Blue Cactus w Warszawie? Ja tam byłam i oferowane dania osobiście sprawdziłam. Przeczytaj moją opinię o Blue Cactus i kuchni Tex-Mex.... The post

Eksperymentalnie.com
MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI 172

Moc letnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Salsa meksykańska 164

Składniki: 1 duża, czerwona papryka; 4 ostre papryczki chili (u mnie 2 czerwone, 1 zielona i 1 żółta); 1 duża cebula; Puszka pomidorów krojonych wraz z

Gospodyni Miejska
Guacamole 154

Guacamole to meksykańska salsa, która jest robiona na bazie avocado. Może być dodatkiem, który podaje się do większości meksykańskich potraw takich jak tacos czy burrito, a

Kuchenne Wariacje
Guacamole 166

Guacamole... Pysznie kremowe dzięki dojrzałym awokado. Mocno aromatyczne za sprawą kolendry i czosnku. Delikatnie kwaśne od soku z limonki. Doprawione solą i pieprzem. Niezastąpiony dodatek do

Gospodyni Miejska
Wrapy z meksykańską nutą 164

Zostało mi jeszcze kilka produktów z Meksykańskiego Tygodnia Lidla , więc postanowiłam z siostrą zrobić szybką kolację. Tortille, kurczak, salsa i warzywa.  Składniki: pierś kurczaka 1/2

Pasja Smaku
Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska 238

wsypujemy kaszę, mieszankę meksykańską, dodajemy pokrojoną trybulę, oregano, mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego! Polecam! The post Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
25 kwietnia – Kuchnia Tex-Mex – Warszawa 161

Tuż po Wielkanocy podkręćcie nieco swoją kuchnię i dodajcie do niej nieco pikanterii. Artykuł 25 kwietnia – Kuchnia Tex-Mex – Warszawa pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Potrawka "meksykańska" z kurczaka 164

modyfikować i podawać. Tym razem u mnie padło na wersję z kurczakiem, a więc podałam z ryżem, bo tak mi pasowało. Słowo "meksykańska" jest z premedytacją z cudzysłowiu, bo nie jest tak ostra jak większość dań tejże kuchni :) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1-2 papryki czerwone

Kolorowy Przepisownik
Empanadas z wołowiną 137

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnią południowoamerykańską interesuje się od pewnego czasu. Jej smaki są bardzo pociągające, a dania kolorowe. Empanadas to zrobione z kruchego …

My Blueberry Corner
CHILLI CON CARNE z Kamis 221

W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej

ClauditteMissCooking
Tacos z indykiem, fasolą i kukurydzą 128

oczywiście przygotować tacos domowej roboty, natomiast jeśli zależy nam na czasie sprawdzą się również te kupne. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi :) Całość jest dość ostra, ale wielbiciele takiej kuchni na pewno będą zadowoleni :) Składniki: 10 gotowych tacos kukurydzianych, do nadziewania 100-200g ugotowanego ryżu  350 g filetu z indyka 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka(...)puszka (400g) kukurydzy konserwowej 1 puszka (400g) fasoli czerwonej lub czarnej 2 puszki pomidorów krojonych (2 x 400g) 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich 1 cebula 2 ząbki czosnku starty ser żółty Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę 1 cm. W misce wymieszać oliwę oregano, paprykę i kmin. Dodać mięso i dokładnie oblepić marynatą

Chocolate Muffin Blog
Restauracja India Masala w Krakowie 87

Zdecydowałam się iść do restauracji indyjskiej w dniu moich urodzin z najbliższymi mi osobami. Zwykle wybieraliśmy kuchnię hiszpańską, meksykańską, włoską, polską lub francuską. Tym razem zapragnęłam odmiany, której nie byłam pewna. Restaurację znalazłam przypadkowo na jednym z portali internetowych. Ryzyko było duże, ponieważ miała ona mało opinii ze względu na krótki okres otwarcia lokalu. Kiedy zadzwoniłam do restauracji w celu(...)zarezerwowania stolika byłam już pewna, że tam pójdziemy, gdyż z drugiej strony odezwał się mieszkaniec Indii (tak myślę) :) A że chodziło mi o oryginalną kuchnię indyjską byłam wniebowzięta. Jak się okazało nie pomyliłam się. Wystrój restauracji przepiękny, przenoszący gości do Indii. Obsługa perfekcyjna. 7-stronnicowe menu. Dawno nie byłam tak zachwycona. A sposób podania potraw? Zobaczcie sami: Wszystko utrzymane

Karola gotuje
Drobiowe Taco z patelni 213

tacos, quesadillas, enchiladas, czy jako dodatek  do mięs. Papryczki  chipotle w sosie adobo  można dostać w hipermarketach Tesco, Piotr i Paweł czy Carrefour na działach z kuchniami świata.  Chipotle to wędzona papryka chili Jalapeno. Jest jednak ostrzejsza od Jalapeno. Ma silny aromat dymu z posmakiem tabaki i suszonych owoców, uzyskany dzięki procesowi wędzenia. Papryczki zatopione(...)szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu:   The Pioneer Woman , The Chunky Chef . Drobiowe Taco z patelni podaj iście po meksykańsku z  limonkowym ryżem z kolendrą! Limonkowy ryż z kolendrą

Gospodyni Miejska
Chili con carne 165

Legenda głosi,że pierwszy przepis na Chili con carne (hiszp.chili z mięsem)otrzymała hiszpańska zakonnica Maria z Agredy, która w czasie wizji, opuszczała swoje ciało a

Kopystką po garach