Guacamole – pasta z avocado

Guacamole – pasta z avocado

Przepis na : śniadanie

Guacamole to składnik wielu meksykańskich potraw takich jak tacos, buritto czy quesadilla. Pasta z avocado znakomicie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Podstawą jest dojrzałe avocado (nie tylko moim zdaniem najlepsza odmiana to Hass), sok z limonki, szalotka, czosnek oraz odrobina oliwy z oliwek. Odmian guacamole jest wiele, dlatego pozostałe dodatki są opcjonalne. Jeśli lubisz pikantne potrawy dodaj chili, jeżeli nie to zrezygnuj z tego składnika. Ta meksykańska pasta gości u mnie dość często, więc przez lat...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.