Znakomita ryba w połączeniu z pikantną marynatą z limonką, bukiet warzyw i ryż z czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa
VioletoweKucharzenieDuże, z domowymi bułkami z sezamem, marynowanym ostrym kurczakiem i ogromna ilością warzyw. Domowy a jaki pyszny! Mięso mocno pachnie limonką i ostrymi przyprawami. Bułki z
VioletoweKucharzenieTradycyjna meksykańska enchilada powinna być układana w formie rurek napełnionych farszem. Moja jest w formie tocika. Rewelacyjne warstwy mielonego wołowego mięsa, warzyw i tortilli-
VioletoweKucharzenieJakiś czas temu przedstawiłam Wam prosty i przepyszny przepis na czarną fasolę duszoną ze świeżą kolendrą i chili japapeno . W wersji podstawowej, jest to znakomity posiłek
Jem więc JestemPaprykę można faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też
Gosia gotujeSkładniki: 4 piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli z kukurydzą w sosie pomidorowym 1 natka pietruszki 1 główka czosnku 2 łyżki suszonej papryki 3 łyżki
ClauditteMissCookingDzisiaj zapraszam na pyszną zupę meksykańską. Danie jest banalnie łatwe w przygotowaniu, urzeka smakiem pomidorów i fasoli, aromatem kolendry i sera, doskonale syci, rozgrzewa i przede
Wyprawy kulinarneInspiracją do tego dania był sos bolonese. Z racji, że ostatnio dosć czesto u nas w domu był makaron postanowilam troszkę zmodernizować moj tradycyjny przepis na
Kuchnia Pełna PasjiOstatni post na blogu opublikowałam ponad tydzień temu. Nie pamiętam kiedy miałam tak długą przerwę... zdjęcia robię dalej, magazynuję wszystko na dysku twardym, obrabiam, ale brakuje
bistro mamaMoje podejście do Sylwestra jakie jest, takie jest. Piżamka, herbatka, książka, może jakiś film... Żadnych fryzjerów, balów, sukienek i brokatu we włosach. Znajomi wiedzą, szanują i
bistro mamaZrobiłam kilka dni temu do popołudniowego podżerania! Zniknęły szybko … zdecydowanie za szybko! Ale zarazem był to dla mnie znak , że smakowały tak jak powinny – rewelacyjnie! Jeśli
Ostra na SłodkoLubicie cukinię? Najczęściej przyrządzamy z niej RACUSZKI , kotleciki albo właśnie faszerujemy. Dziś mam dla Was jeden ze swoich pomysłów na jej przygotowanie – z farszem meksykańskim
Ostra na SłodkoSkładniki na salsę pomidorową: 1 duży pomidor 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanej kolendry 8 kropli tabasco 1 łyżka drobno
My Culinary ArtSkładniki na salsę pomidorową: 1 duży pomidor 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanej kolendry 8 kropli tabasco 1 łyżka drobno
My Culinary ArtFajitas... Okrągłe, meksykańskie tortille. Kurczak, papryka i cebula w aromatycznych przyprawach. Gucamole, salsa pomidorowa i sos śmietanowy. I wszytko skropione aromatycznym sokiem z limonki. Prawdziwa, meksykańska
Gospodyni Miejska