SKŁADNIKI: • pierś z kurczaka(podwójna) • 2-3 ząbki czosnku • 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kostkę razem z nasionami • cebula pokrojona w piórka • 2-3 papryki
KUCHNIA POLSKAsmaków większą niż kiedykolwiek zaserwował nam El Popo . Może troszkę… a nawet bardzo się podniecam tymi goframi, ale wierzcie mi, naprawdę jest czym! Artykuł Gofry po meksykańsku pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmandania limonki i delikatnym „przegryzieniu się” smak będzie zupełnie inny – pełniejszy, bardziej spójny, a pikantność nie będzie już atakowała. Artykuł Komosa ryżowa po meksykańsku pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanLeniwa niedziela przy piekarniku - w roli głównej ciasto meksykańskie! Przepis znalazłam przypadkiem na Kuchni Lidla , gdzie swoje ciasto trochę pozmieniałam, bo zamiast mango dałam banana i zwiększyłam porcję czekolady. Dla każdego komu w upał nie chce się długo siedzieć przy piekarniku, i dla tych co lubią czekoladę ;) Składniki 1 1/2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia
pink envelopeTypowa kuchnia fusion- kukurydziane naleśniki ( udawane meksykańskie tortille ) , polski farsz , a sposób podania wzorowany na Spring Rollsach- czyli innymi słowy przegląd lodówki. Ale za to pyszne i ładnie się prezentują. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnidziecięcych lat, a raczej namowa do klasycznej polskiej kuchni. Często spotykamy się z tym, że tendencje są bardzo pro egzotyczne. Modne są wszelkiego rodzaju kombinacje włoskie, meksykańskie czy indyjskie i inne. Wiele rożnych kuchni, co nie jest złe, bo sami lubimy eksperymentować i super, że możemy nabyć składniki potrzebne do dań egzotycznych i gotować rożne cudeńka z zagranicy. Przypomnijcie sobie
vegetanieDo Meksykańskich naleśników to mu daleko,ale coś nie coś ma w sobie .Można go nazwać naleśnik meksykański polskiego pochodzenia ha ha...Jest za to bardzo
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypane posiekaną kolendrą lub pietruszką i ewentualnie z kawałkiem świeżego pieczywa. Smacznego ! The post Zupa meksykańska z mięsem mielonym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstreet food. Tutaj zaczyna się raj dla smakoszy i wszystkich tych, którzy lubią jedzenie z całego świata. Obok siebie znajdują się stragany z kuchnią argentyńską, włoską, indyjską, rosyjską, chorwacką, amerykańską, brytyjską, peruwiańską, hiszpańską, meksykańską, niemiecką, francuską, chińską, koreańską, a wśród nich również polską! Nasza rodzima kuchnia (zdecydowanie nie w moim guście) również cieszy się niemałym zainteresowaniem :) W centrum marketu znalazłam
Chocolate Muffin Blogcarne, które jest świetną alternatywą dla popularnego, mięsnego chili con carne, którym zajada się cały świat. W oryginalnej wersji chili con carne to danie kuchni tex-mex, czyli teksańsko-meksykańskiej. Nazwa dania dosłownie znaczy
Vegan TasteOstatnio skupiam się bardziej na tworzeniu tortów, lecz nie może zabraknąć przepisów również na blogu ;) Dlatego dzisiaj zamieszczam przepis na burrito. Jest to danie meksykańskie i jak przystało na tę kuchnię powinno być pikantne :). Ostrość złagodziłam podając danie z dipem z awokado. Na początek przygotowujemy tortille z mąki razowej Składniki (na 10 tortilli): /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)Wymieszać, podgrzać i sprawdzić doprawienie. Ciepłe tortille zawijamy z farszem i podgrzewamy w opiekaczu (zgrzewarce), na patelni grillowej lub w piekarniku. Podajemy z dipem z awokado, sosem meksykańskim, sosem czosnkowym lub sosem miodowo-musztardowym. Składniki na dip z awokado: 1 dojrzałe awokado, garść świeżej kolendry, sok z połowy cytryny, ok. 3 łyżek kwaśnej śmietany, 2 czubate łyżki serka
Pudełko rozmaitościDokładnie miesiąc po powrocie z Meksyku poczuliśmy tęsknotę za genialnym guacamole, pikantnymi salsami i idealnie skomponowanymi tacosami. Na meksykańskim głodzie ruszyliśmy w miasto w poszukiwaniu tamtejszych smaków. Tak się też złożyło, że od dłuższego czasu mieliśmy w planach odwiedzenie La Sirena: The Mexican Food Cartel, które ostatnimi czasy zbiera bardzo dobre opinie. Cel był więc jasny – iść na przeszpiegi(...)przewagą dobrego, aromatycznego mięsa i pysznych marynat, pikantnych sals dobrze pasujących do wołowiny. Idąc do Meksykańskiego kartelu spodziewaliśmy się nieco większej ilości znajomych, meksykańskich smaków. Pod tym względem się zawiedliśmy, jednak sama kuchnia La Sirena nie zawodzi – dania są smaczne i stworzone z myślą o prawdziwych żeberkowych mięsożercach, co warto podkreślić i docenić, po prostu próżno tam szukać klasycznego
Taste and CookTortilla w wersji meksykańskiej charakteryzuje się pikantnością oraz dodatkami charakterystycznymi dla kuchni Meksyku do których należą głównie papryka słodka, papryka chili, czerwona fasola, kukurydza itd. Dodatek smażonego kurczaka idealnie komponuje się z całością tworząc smakowite danie. Tortilla Meksykańska - Składniki: (ok. 6 tortilli ) 6 placków tortilli (gotowych lub z tego przepisu ) 2 piersi z kurczaka przyprawy: przyprawa do kurczaka, czosnek
Słodka StronaSkładniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej
magiczna kuchnia Kasiokoło 10 osób. Na stołach dzbanki z wodą i miętą i papierowe kubki. Się ludzie częstują! Na zewnątrz 2 stoliki i parę krzeseł. W środku meksykańskie czaszki w bandanach - w końcu o kuchnię tex-mex chodzi! Menu raczej niewielkie, a obsługa chętnie wytłumaczy co i jak i co warto. Ceny? Zupa - 15 zł, burrito i quesadilla - 20 zł (mała
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Kuchnia niemiecka!!! No cóż mam z nią pewien problem ponieważ jest wiele potraw które uwielbiam, a za razem jest jak dla mnie strasznieeee ale to strasznie
NaKońcuJęzyka