Dzisiaj prosta i szybka w wykonaniu meksykańska uczta, idealna na wakacyjne letnie popołudnie. Smacznego! :) Tortilla z tofu i ajvarem Potrzebujemy: 8 kukurydzianych placków tortilla (średnica 20
Bananowe PolePieczone pierogi są świetną przekąską. Można zrobić ich większą ilość i zaraz po ostygnięciu zamrozić. Rozmrożone smakują jak świeże, stanowią świetny dodatek do warzywnych zup a
Szefowa kuchniBardzo proste, szybkie i sycące danie. Z reguły podaję je z ryżem,ale dziś stwierdziłam że wykorzystam makaron. Bez kurczaka też jest bardzo dobre ;)
W kuchni bez szafekmakarony (zwłaszcza te razowe i bezglutenowe). Bardzo lubię kuchnie azjatycką oraz włoską. Dziś więc przepis na takie szybkie i moim zdaniem pyszne danie w nieco orientalnych smakach :) Składniki (2 porcje): 100 g mrożonego szpinaku filet z indyka 200 g makaronu ryżowego ok. 300 g mieszanki warzyw chińskich 200 g mieszanki meksykańskiej kawałek świeżego imbiru 2 ząbki czosnku
Healthy food explorerteż tematyczny – inspirowany kuchnią jakiegoś kraju. Będziemy mogli skosztować włoskiej cucina povera, smaków kojarzących się z egipskim słońcem, kuchni południa Francji, oraz kojarzącej się z szacunkiem i wdzięcznością kuchni Grecji. Jest też sporo wspomnień z wakacji np. w Maroku czy w Indiach. Z przepisu dowiemy się jak zaplanować sobie listę zakupów, jakie elementy dania możemy przygotować poprzedniego dnia(...)białej fasoli, paella z komosy, tortille z awokado i bobem, meksykańska zupa z kukurydzy, kalafior z pęczakiem i ziołami, oraz turecka zupa z soczewicy. Na deser wzięłabym sahlab z czekoladą lub ciasto z różą i rabarbarem. Śniadanlove Autor: David Bez Wydawnictwo: Buchmann, 2016 David Bez nie jest szefem kuchni, ale stał się sławny ze względu na pewien bardzo ciekawy projekt
Ugotowane pozamiatanepizzę można zwinąć i jeść jak meksykańską tortillę czy naleśnik. Najlepiej więc wypróbować różnych grubości ciasta i zdecydować, które jest naszym ulubionym. Do podstawowych składników klasycznej, włoskiej pizzy należą: świeże pomidory. Nie może zabraknąć świeżego czosnku, oliwek, kaparów i karczochów; szynki, ryb i frutti di mare, czyli bogactwa owoców morza. Zioła to podstawa kuchni włoskiej, a jeśli pizza to koniecznie
Moja smaczna kuchniaSyty, pikantny obiadek na zimne dni🙂 Składniki: 40 dkg łopatki wieprzowej 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko kilka pieczarek 1 czerwona papryka 1/2 puszki
czarrna od kuchniPyszna i szybka sałatka o lekko pikantnym smaku, doskonale się sprawdza na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 1 pierś z kurczaka 20 dag. sera żółtego 1 puszka fasoli
Bajeczna KuchniaŚledzie w takim sosie przygotowałam po raz pierwszy, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, mają ostro-słodki smak. Na pewno przygotuję je na zbliżające się święta Bożego
Bajeczna KuchniaOdwiedzając jakiś czas temu Wrocław, zostaliśmy z Marcinem zaproszeni na kolację do przyjaciół. Marta zachowywała się bardzo tajemniczo, nie pozwalając mi nawet zajrzeć do
Gotowanie to kochaniePlacki ziemniaczane to najpyszniejsze danie na świecie! Uwielbiam je na zimno, ciepło, ze śmietaną, z sosem meksykańskim ( patrz etykiety ),próbowałam też z cukrem ale to nie
sierotka maRysia w kuchniślinka. Przygotowanie sałatki także nie powinno stanowić nawet dla nowicjusza w kuchni problemu. Do tego jest zawsze film, w którym możemy zobaczyć, jak tworzyć potrawę. Na pewno wam się spodoba. Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Możecie także spróbować moich dwóch innych sałatek imprezowych – pierwsza to sałatka meksykańska . Drugi przepis to sałatka salsa ananasowa . Wypróbujcie je koniecznie. Zobacz mój
Kuchennyviral.plSałatki towarzyszą Nam w różnych momentach naszego życia. A to urodziny, chrzciny...Imieniny, poprawiny ;) Sałatki na stole znaleźć się muszą obowiązkowo. Dziś proponuję prosta, a jakże
Z Majeczką w kuchniPiekąc mięsa do pieczywa zastanawiam się co zrobić aby ich smak nie był ciągle taki sam. Bo w nadmiarze wszystko się znudzi. A chodzi o to
Ewa w kuchnipostanowiłam spróbować własnych sił. Bardzo polecam wszystkim tym, którzy są sympatykami kuchni z różnych stron świata :) Naleśniki : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki pszennej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu. Farsz meksykański: 2 małe puszki (lub jedna duża) pomidorów włoskich Pelati
Chocolate Muffin Blog